Cifre îngrijorătoare: Doi din trei români nu reușesc să economisească bani pentru zile negre. Care este motivul

0
Publicat:

În actualul context socio-economic, marcat de scumpiri şi inflaţie, economisirea devine un deziderat sau presupune efort suplimentar din partea românilor.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Dacă ne referim la obiceiurile curente de economisire, se remarcă faptul că 2 din 3 români nu reuşesc să economisească bani, pentru zile negre cu precădere cei de vârsta a doua, până în 55 de ani, și care au și venituri mai mici, potrivit Observator. 

Totuși, dacă ar reuși să pună deoparte, 3 din 10 români i-ar strânge la saltea.

De asemenea, 11% dintre români ar vrea să investească prin intermediul unui broker, dacă au posibilitatea. Acest comportament e caracteristic celor care au și venituri mai mari și care nu se bazează neapărat pe faptul că au niște bani albi pentru zile negre sau, dacă pierd din ei să zicem, nu e o tragedie neapărat. Deci își permit un risc, cum ar fi riscul bursei.

Vestea bună este că această tendință de a pune banii la saltea este în scădere. Iar dacă vorbim de lucruri realiste, este și un pericol să stai cu economiile acasă.

Contul bancar este, totuși, cel mai sigur mod de a-ți plasa o economie, indiferent pentru ce o faci. Iar cât privește comisionarea, de care multă lume se sperie uneori – pe bună dreptate, există variante bancare ce nu implică vreun cost pentru cei 500 de lei pe care românii și-i programează de economisit, lunar, notează sursa citată. 

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite