25% dintre românii din diaspora trimit bani acasă cu scopul de a economisi şi doar 70% pentru a-şi ajuta familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

25% dintre românii din diaspora trimit bani acasă cu scopul de a economisi şi doar 70% pentru a-şi ajuta familia, potrivit unui sondaj realizat de una dintre cele mai cunoscute servicii de transfer de bani.

TransferGo: Numărul transferurilor din diaspora către România va creşte cu aproximativ 15% în luna aprilie

Numărul transferurilor din diaspora către România va creşte cu aproximativ 15% în luna aprilie, în comparaţie cu luna anterioară, potrivit estimărilor companiei de transferuri internaţionale de bani TransferGo.

”Numărul transferurilor din diaspora către România va creşte cu aproximativ 15% în luna aprilie, în comparaţie cu luna anterioară”, potrivit estimărilor companiei de transferuri internaţionale de bani TransferGo.

Un studiu realizat de TransferGo a relevat că motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în ţară este acela de a-şi susţine familia şi rudele rămase acasă - în proporţie de 70%, în vreme ce pentru 25% dintre români scopul este de a economisi într-un cont din România.

"Mulţi români din diaspora vor relua tradiţia de a petrece Paştele în România datorită relaxării restricţiilor de călătorie, însă, la fel ca în ultimii 2 ani, majoritatea aleg în continuare să îşi sprijine financiar, de la distanţă, familiile din ţară.  Noi venim in întâmpinarea lor cu comisioane mici şi rapiditate în efectuarea transferurilor, mai ales că mulţi se mobilizează cu aproximativ o săptămână înainte de Paşte să trimită bani celor de acasă", a declarat Marius Nedelcu, chief marketing officer TransferGo.  

Comparativ cu anul precedent, în 2021 TransferGo a înregistrat şi o creştere cu 30% a transferurilor efectuate către România din ţările nordice şi Germania, ceea ce indică faptul că mulţi români s-au orientat în ultimii doi ani către ţări cu o situaţie politică şi economică mai stabilă.

Mai mult, potrivit unor date interne ale companiei, ca urmare a unor evenimente internaţionale precum Brexit sau pandemia, 15% din clienţii platformei şi-au schimbat deja adresa de reşedinţă din Regatul Unit cu una din ţările nordice sau Germania, în timp ce un număr considerabil de români s-au întors în aceeaşi perioadă din UK, cu intenţia de a se reloca ulterior într-o ţară cu o situaţie mai stabilă, unde pot câştiga venituri mai mari.

În ceea ce priveşte numărul global de clienţi, în 2021 compania a atins 3,5 milioane de utilizatori. Dintre aceştia, românii se clasează la loc de cinste, numărându-se printre cei mai fideli utilizatori ai serviciului, cu cea mai bună rată de retenţie.

Comunitatea românilor din diaspora numără peste 6 milioane de persoane, iar TransferGo este soluţia cea mai la îndemână pentru imigranţii români care lucrează în străinătate şi trimit bani acasă, fiind ieftină – datorită taxelor mai mici faţă de metodele de transfer tradiţionale, simplă – prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar şi rapidă – prin posibilitatea de transfer instant.

Pe plan local TransferGo este prezent din 2015, iar pe parcursul acestor ani serviciul a fost utilizat de milioane de români, care şi-au susţinut astfel familiile de la distanţă

TransferGo este o companie de transfer internaţional de bani online, în timp real, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înfiinţată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri şi în Vilnius, Berlin, Istanbul şi Varşovia.

TransferGo numără peste 3,5 milioane de clienţi din întreaga lume şi facilitează transferurile de bani online, în 40 de monede diferite şi are acoperire în 161 de ţări.

Folosind sistemul TransferGo, migranţii pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească ţara: banii sunt transferaţi local-in local-out.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite