Boloș declară că bugetul de stat nu mai poate susține revendicările protestatarilor

0
Publicat:

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, joi, în legătură cu protestele angajaţilor din sectorul de sănătate privind revendicări de natură salarială, că "bugetul are o anumită limită".

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor

"Trebuie să aşteptăm bugetul pentru anul 2024. (...) Cu toţii ne dorim să alocăm cât mai mulţi bani pentru cheltuielile cu salariile şi drepturile de asistenţă socială şi pensii. Dar, totuşi, bugetul are o anumită limită şi am spus şi spun de atâtea ori că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma", a afirmat Boloş.

El a adăugat că, de asemenea, trebuie avut în vedere un program de investiţii foarte bun pentru finanţarea din fonduri europene şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi angajamentele Guvernului pentru drepturile de asistenţă socială.

"Din această perspectivă, haideţi să vedem cum se aşează bugetul şi vedem cum putem să gândim şi alte avantaje de natură salarială pentru bugetari", a adăugat ministrul.

Aceste declarații apar după ce sindicaliștii din sănătate au anunțat că vor protesta deoarece vor să atragă atenția asupra dezechilibrelor salariale din sistemul de stat, dar și față de nerespectarea principiilor salarizării unitare.

Din 23 noiembrie, personalul Ministerului Sănătății va protesta zilnic, între 9:00 şi 12:00.

Aceștia sunt nemulțumiți de nerespectarea principiilor salarizării unitare stipulate în Legea cadru 153/2017, dar și de decalajele salariale din sistemul public.  

Angajații au început să protesteze după ce salariații Caselor de Asigurări de Sănătate au primit majorări de salarii după ce au ieșit în stradă zece zile la rând. 

"Sindicatul Naţional din Administraţia Sănătăţii din România anunţă că începând cu data de 23 noiembrie 2023 va protesta, pe o durată nedeterminată, zilnic, între orele 9:00 şi 12:00, în conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice", arată un comunicat citat de Agerpres.  

Angajații au început să protesteze după ce salariații Caselor de Asigurări de Sănătate au primit majorări de salarii după ce au ieșit în stradă zece zile la rând.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite