Cinci lideri de sindicat din serviciile de Ambulanță fac greva foamei. Protestatari din toată țara îi susțin

0
Publicat:

Angajații de la Serviciile de Ambulanță din țară, aflați în timpul liber, protestează astăzi timp de două ore, în sediile centrale, pentru a-i susține pe cei cinci lideri de sindicat care au intrat în greva foamei. Motivul protestului este respingerea de către Parlament a condițiilor deosebite de muncă.

Liderii de sindicat din serviciile de ambulanță aflați in greva foamei - Foto Facebook BNS
Liderii de sindicat din serviciile de ambulanță aflați in greva foamei - Foto Facebook BNS

Începând de marți, de la 10:00 și 12:00, angajații vor protesta în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă, pentru a-și arăta solidaritatea față de cei cinci lideri de sindicat aflați în greva foamei. 

Motivul pentru care au intrat în grevă, conform unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România (FNSAR), este reprezentat de nerecunoașterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii. 

Liderii de sindicat, care au susținerea protestatarilor, vor să se întâlnească de urgenţă cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, cu preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, Adrian Solomon, cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, şi cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi o modalitate de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să rezolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă, potrivit Agerpres. 

Ieri seară, 20 noiembrie 2023, cinci persoane au intrat în greva foamei. Președintele FNSAR, Gheorghe Chiş, și încă patru lideri protestează în acest fel : Claudia Gâdiuţă - lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Valentin Dragomir - lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila, Alexandru Comănescu - lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea şi Daniel Constantin Muşa - lider la Sindicatul Ambulanţa Olt. 

Cei cinci lideri care au  intrat în greva foamei se află la intrarea în Camera Deputaţilor, însă după ora 12:00 aceştia se vor muta în faţa Guvernului României.   

FNSAR este afiliat Blocului Național Sindical (BNS), care a susținut și protestul angajaților Caselor de Asigurări de Sănătate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite