Bitcoin ajunge la cel mai redus nivel din ultimele două luni. Ce factori au dus la căderea criptomonedei

0
Publicat:

Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a atins vineri minimul ultimelor două luni, în condițiile în care un val de aversiune față de risc a cuprins piețele globale, informează Reuters.

Bitcoinul este cea mai populară criptomonedă, Foto: Shutterstock
Bitcoinul este cea mai populară criptomonedă, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, această prăbușire vine după ce joi, bitcoinul pieduse deja 7,2% din valoare, marcând cel mai abrupt declin pe parcursul unei zile din noiembrie 2022, când platforma FTX s-a prăbușit.

Vineri, pe durata cotațiilor de dimineață de pe piețele asiatice, cea mai populară criptomonedă și-a accentuat pierderile, ajungând la 26.172 de dolari, cel mai scăzut nivel din 16 iunie. Până la 08:35 GMT, criptomoneda și-a revenit parțial ajungând la la 26.441 dolari, în scădere cu 0,8% în acea zi.

Investitorii s-au retras de pe majoritatea piețelor globale, principalii indici de pe Wall Street închizând joi în scădere, în timp ce acțiunile asiatice se îndreaptă spre o a treia săptămână de deprecieri cauza îngrijorărilor legate de economia chineză și a temerilor că, în SUA, dobânzile vor rămâne ridicate mai mult timp decât se așteaptă.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a rămas stabilă vineri, la 1.685,20 dolari, după ce şi ea a scăzut puternic joi.

Unii analiști au atribuit căderea criptomonedei unui raport al Wall Street Journal potrivit căruia compania SpaceX a lui Elon Musk și-a vândut participațiile în bitcoin după ce a redus valoarea acestora cu 373 de milioane de dolari.

Musk are o oarecare influenţă în rândul entuziaștilor cripto, iar prețurile bitcoin s-au schimbat anterior ca răspuns la tweet-urile sale.

Articolul despre SpaceX a fost ,,catalizatorul imediat" pentru căderea bitcoin, potrivit lui Ben Laidler, strateg pe piețele globale la eToro. ,,Factorul cel mai important este că aceste criptomonede nu sunt imune la înrăutățirea presiunii de vânzare observată în toate clasele de active", a adăugat strategul.

Joseph Edwards, șeful departamentului de cercetare de la Enigma Securities, a atribuit scăderea prețului bitcoin volatilității scăzute și lipsei de entuziasm în rândul investitorilor de retail. Prețul bitcoin a oscilat aproape de 30.000 de dolari în ultimele luni, după ce a scăzut puternic în 2022, când mai multe companii de criptomonede s-au prăbușit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite