Piața cripto în ultima săptămână: Cum evoluează Bitcoinul și ce așteapă specialiștii de la Dogecoin

0
Publicat:

Piața bitcoin a continuat să se răcească săptămâna trecută, prețul criptoactivului înregistrând o scădere de peste 2%, spun specialiștii eToro.

Bitcoinul continuă să scadă, Foto: Shutterstock
Bitcoinul continuă să scadă, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 29.800 de dolari pe platforma eToro, dar a scăzut la începutul săptămânii până sub 28.800 de dolari.

Criptoactivul a mai recuperat puțin, dar se menține la un nivel mai scăzut, tranzacționându-se acum în jurul valorii de 29.000 de dolari în această dimineață, precizează.”, a precizat, luni, Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Pe de altă parte, Ethereum se află într-o poziție similară, după ce a început săptămâna trecută în jurul valorii de 1.870 de dolari, înainte de a coborî la aproximativ 1.820 de dolari. Apoi și-a revenit ușor în restul săptămânii pentru a se tranzacționa în jurul valorii de 1.845 de dolari, dar per total a scăzut cu peste 1% în această săptămână.

Principalele criptoactive sunt pe o tendință descendentă de câteva săptămâni, deoarece volumele tranzacțiilor par restrânse, iar piețele ezită în privința direcției de deplasare. În lipsa unei motivații puternice, criptoactivele precum bitcoin ar putea să persiste în marja de sub 30.000 de dolari pe măsură ce vara continuă.”, explică sursa citată.

Cei interesați de Doge speculează cu privire la postarea lui Musk

Sâmbătă seara târziu, proprietarul X (fostul Twitter), Elon Musk, a postat un tweet în care spunea că „ceva special se va întâmpla în curând".

Excentricul miliardar a sugerat de mai multe ori folosirea dogecoin-ului ca formă de plată pe platforma Twitter și a lăsat loc de speculații în rândul celor interesați de performanțele criptoactivului.

Se pare că dogecoin a fost receptiv la diversele schimbări care au avut loc pe platforma de socializare, prețul crescând cu aproximativ 24% pe eToro în ultima lună. Scenariul „ideal" în acest caz este ca Musk să adopte dogecoin ca opțiune de plată pe Twitter, ceea ce ar crește instantaneu volumele pe rețea și cererea pentru criptoactiv. Desigur, este o speculație dacă acest lucru este chiar realizabil pentru platformă în starea sa actuală. Ambiția pe termen lung a lui Musk a fost aceea de a crea o „aplicație cu de toate", care să încorporeze într-un singur loc atât infrastructura financiară, cât și cea socială și comercială.”, mai arată analiștii e Toro.

Potrivit acestora, pentru investitorii în dogecoin, este mai indicat să ia în considerare factorii pe termen lung ai criptoactivului decât să încerce să anticipeze un rezultat pe termen scurt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite