Bitcoinul ar putea ajunge la 120.000 de dolari, susțin experții

0
Publicat:

Bitcoinul, cea mai populară criptomonedă din lume, ar putea atinge pragul de 50.000 de dolari în acest an și de 120.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024, a estimat, luni, marea bancă internațională britanică Standard Chartered, relatează Reuters.

Bitcoinul ar putea crește semnificativ în acest an FOTO Shutterstock
Bitcoinul ar putea crește semnificativ în acest an FOTO Shutterstock

Potrivit sursei citate, creșterea prețului său ar putea încuraja „minerii” bitcoin să strângă mai mult din aprovizionare.

Standard Chartered estima, în luna aprilie, o valoare a bitcoinului de 100.000 de dolari pentru sfârșitul anului 2024, considerând că așa-numita „iarnă criptografică” s-a încheiat.

Cred că moneda ar putea depăşi în acest an maximul istoric. Cifra de 100.000 de dolari nu este un prag imposibil de atins”, a declarat atunci Marshall Beard, strateg în cadrul crypto exchange-ului Gemini din SUA.

Luna trecută, specialiștii XTB România spuneau că 2023 a fost mai degrabă optimist pentru întreaga piață a activelor digitale, inclusiv pentru Bitcoin – care a avansat cu aproximativ 82% de la începutul anului.

Cu toate acestea, drumul spre recuperare este lung, deoarece Bitcoin este încă cu aproape 56% mai jos față de maximul istoric atins în noiembrie 2021. Investitorii mari, care sunt cunoscuți sub numele de „Balene” (Whales), au început să acumuleze din nou BTC.”, arată sursa citată.

În noiembrie 2021, Bitcoin a înregistrat un maxim istoric de 68.990 de dolari.

Potrivit analiștilor XTB, lumea activelor digitale rămâne concentrată pe „luptele” cu instituțiile de reglementare din întreaga lume, în timp ce autoritățile elaborează noi reguli privind modul în care ar trebui să fie gestionate tranzacțiile cripto.

Bitcoin este o criptomonedă care a fost creată în anul 2009 și este una dintre cele mai cunoscute monede digitale. Bitcoin-ul a fost creat ca o alternativă la monedele tradiționale, care sunt controlate de guverne și bănci centrale. Acesta este construit pe o tehnologie numită blockchain, care este una dintre cele mai sigure și transparente modalități de a stoca și transfera informații.

Blockchain este o tehnologie care funcționează ca o bază de date distribuită și este utilizată pentru a stoca informații în mod sigur și transparent. În loc să fie stocate pe un server centralizat, informațiile sunt stocate pe mai multe calculatoare într-o rețea descentralizată. Fiecare nod în rețea are o copie a întregului lanț de blocuri și este necesar ca majoritatea nodurilor să fie de acord pentru a face o tranzacție.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite