Ce au învăţat românii după cădererea Lehman Brothers

Ce au învăţat românii după cădererea Lehman Brothers

La şase ani de la falimentul Lehman Brothers şi izbucnirea crizei financiare, românii îşi pun mult mai multe întrebări când vine vorba despre propriile economii şi, împinşi de la spate şi de puterea de vânzare a băncilor, au devenit mult mai deschişi când vine vorba despre investiţii financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În SUA, piaţa financiară a recuperat pierderile din criză, companiile americane fiind evaluate în prezent la preţuri chiar mai mari decât în 2007. De cealaltă parte, companiile româneşti încă mai au până să revină la “vremurile bune”, în vreme ce industria fondurilor mutuale reuşeşte să atragă o tot mai mare parte din economiile românilor, aflându-se la un pas de a depăşi un nivel record de 300.000 de investitori.
 
„Lumea este mult mai atentă la propriile economii şi a crescut interesul pentru a pune un ban deoparte după ce s-a văzut că zilele negre sunt ‘după colţ’. Românul obişnuit este mai deschis faţă de investiţiile financiare, dar nu ştiu exact dacă este o deschidere conştientă sau o deschidere indusă de forţa de vânzări a băncilor“, spune Eugen Voicu de la Certinvest. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările