Angajații companiei Apple din Franța fac grevă în ziua lansării iPhone 15

0
Publicat:

Angajații magazinelor Apple din Franța au început o grevă spontană la nivel național în ziua lansării noului telefon iPhone 15. Muncitorii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorări salariale.

Angajații companiei Apple din Franța fac grevă în ziua lansării iPhone 15 Foto: Profimedia
Angajații companiei Apple din Franța fac grevă în ziua lansării iPhone 15 Foto: Profimedia

Această grevă reprezintă cea mai recentă problemă legislativă pentru gigantul tehnologic din Franța. Luna aceasta, compania a fost obligată să oprească vânzarea modelului de telefon iPhone 12, care a fost declarat ca fiind sursa unor radiații ce depășesc pragul critic. 

Apple a contestat constatările organismului francez de supraveghere care a făcut anunțul referitor la telefonul mobil apărut în 2020.

Aproximativ 30 de angajați au protestat în fața magazinului companiei din Opera, situat în centrul Parisului, unul dintre cele trei din capitala franceză, la câțiva metri de o coadă de aproximativ 40 de clienți care așteptau în ploaie să intre în magazin.

Noi suntem în continuare oamenii care fac bogăția Apple și, prin urmare, cred că merităm un tratament ceva mai onorabil decât cel care ni se oferă astăzi”, a declarat Anais Durel, o tânără de 36 de ani care lucrează la Apple de 10 ani, menționează publicația Reuters.

Un oficial al sindicatului CGT a declarat că la grevă au participat „câteva sute” din cei aproximativ 2.300 de angajați ai Apple Franța din sectorul de retail. El a adăugat că toate magazinele Apple France au rămas deschise vineri, deși au activat un număr extrem de mic de angajați.

Sindicatele din sectorul tehnologic intenționează, de asemenea, să intre în grevă sâmbătă, au cerut o majorare salarială de 7% pentru a compensa inflația, precum și încetarea înghețării angajărilor de câteva luni. Conducerea nu a vrut să ofere mai mult de o majorare de 4,5%, au declarat reprezentanții sindicali.

Inflația este încă destul de urâtă. Sunt mulți angajați care se confruntă cu dificultăți”, a declarat Tarek, un lider sindical CGT care a refuzat să-și dea numele de familie.

Personalul de la un magazin Apple din Barcelona, unde aproximativ 250 de persoane stăteau la coadă pentru a intra în magazin vineri dimineață, urma să se alăture colegilor din Franța pentru a protesta.

Aproximativ 20 de lucrători vor instala un stand de informare în fața magazinului de pe Paseo de Gracia, în centrul Barcelonei, la prânz, a declarat Pablo Paredes, liderul sindicatului CNT Apple.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite