Angajaţii nu sunt pregătiţi să renunţe la munca de acasă. Ce beneficii vor pentru a se întoarce la birou

0
0
Lucru acasa laptop pisica cafea telemunca munca FOTO Shutterstock

Angajaţii nu sunt pregătiţi să renunţe la munca remote şi vor beneficii tot mai inedite pentru a se întoarce la birou, arată un sonmdaj realizat de o firmă de recrutare.

 Prânzul gratuit, spaţiul de lucru izolat şi cafeaua de specialitate, principalele beneficii „altfel” cerute de angajaţi

La cinci luni de la ridicarea restricţiilor anti-Covid, angajaţii vor să lucreze în continuare de acasă, mai ales că îngrijorările privind răspândirea virusului prind din nou contur, şi au aşteptări tot mai mari de la angajatori privind beneficiile pe care le acordă pentru a-i convinge să se întoarcă la birou.

În prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv remote, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs. Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă.

Pe lista beneficiilor „altfel” care ar face mersul la birou mai atractiv se numără mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând acces nelimitat la fructe şi cafea de specialitate (21%).

Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job, mai arată sondajul BestJobs.

„Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influenţat cel mai mult felul în care angajaţii se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă şi asigurările de sănătate, candidaţii, mai ales cei obişnuiţi cu lucrul de acasă, vor să regăsească şi în spaţiul de lucru facilităţile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorinţe lucruri ca acces la fructe şi cafea de specialitate, mâncare şi gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiţi acum să devină tot mai creativi privind beneficiile pe care le acordă pentru a-şi ţine echipele fericite la birou”,  spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât şi pentru poziţiile pentru care recrutează în prezent prin platforma BestJobs, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate şi abonamentele sau asigurările private de sănătate. Pe listă se adaugă şi bonusuri de performanţă sau pentru vacanţă, programe de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafea la birou, program flexibil, decontare a transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă, potrivit datelor din platforma BestJobs.

Mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură însă în prezent de facilităţi extra la actualul job, cum ar fi să aibă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%). 6 din 10 angajaţi spun că şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite