Şef de la Biroul de Operaţiuni Speciale Braşov, trimis în judecată de DNA. Ofiţerul era „cârtiţă” pentru mai mulţi infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fost şef din Biroul de Operaţiuni Speciale Braşov a fost trimis în judecată FOTO Adevărul
Un fost şef din Biroul de Operaţiuni Speciale Braşov a fost trimis în judecată FOTO Adevărul

Un fost şef din Biroul de Operaţiuni Speciale Braşov le oferea informaţii din dosare infractorilor care, astfel, dejucau planurile anchetatorilor

Fostul şef al Biroului surse umane de informaţii şi investigaţii din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, comisar şef Dorin Rotaru, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Braşov. 

Poliţistul este acuzat de comiterea infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual, favorizarea făptuitorului.

Totodată, a fost trimis în judecată şi un alt ofiţer de poliţie din cadrul structurii conduse de Rotaru, Elena Bianca Dîmbu, care se află în stare de libertate, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de fals intelectual.

„În perioada aprilie - mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informaţii nedestinate publicităţii din două dosare penale (din care unul era al DNA, în care ofiţerul de poliţie a fost delegat să desfăşoare diverse activităţi). Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară”, au precizat anchetatorii. 

„În perioada 18 martie - 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri, pentru săvârşirea unei presupuse infracţiuni de dare de mită. În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dîmbu Bianca Elena, să nu menţioneze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului”, au mai spus procurorii DNA. 

Dorin Rotaru a fost arestat în luna mai, la puţin timp după ce fostul şef al Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov fusese condamnat la şase ani de închisoare, pentru fapte similare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum intrăm, cum circulăm şi cum ieşim din sensurile giratorii. Greşeala din legislaţie care încurcă tot

Dezastru provocat de furtuni la canioanele „7 Scări” şi „Tamina”

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite