Airbus vrea să angajeze peste 13.000 de persoane. 9.000 vor fi recrutate din Europa

0
Publicat:

Grupul aeronautic european Airbus SE a anunţat că în 2023 vrea să recruteze pe plan global peste 13.000 de persoane, transmit Bloomberg şi Reuters.

Airbus face mii de angajări, Foto: Shutterstock
Airbus face mii de angajări, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, noile angajări vor sprijini majorarea producţiei de avioane comerciale şi vor ajuta Airbus să facă faţă provocărilor din domeniul spaţial, al apărării şi al elicopterelor.

Aproximativ 7.000 din aceste slujbe vor fi locuri de muncă nou create, informează Agerpres.

De asemenea, peste 9.000 de noi slujbe vor fi în Europa, iar restul la reţeaua globală a companiei.

Airbus a precizat că în 2022 a angajat deja acelaşi număr de persoane iar în prezent are peste 130.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus caută angajaţi din industria tehnologiei care recent au fost disponibilizaţi, ca parte a reorganizării forţei de muncă în acest sector, pentru a dezvolta tehnologii de ultimă generaţie şi a accelera livrările.

,,Grupul aeronautic european analizează angajarea unora din persoanele concediate de giganţii tehnologici, în special dacă au competenţe în zonele în care Airbus încearcă să-şi extindă activitatea", a explicat directorul de resurse umane, Thierry Baril.

Sursa citată menţionează că, pe lângă tradiţionalele locuri de muncă din domeniul producţiei, Airbus caută să extindă angajările pe segmentul cibernetic, digital şi al noilor energii.

În ultimele săptămâni giganţii tehnologici şi-au redus forţa de muncă, după creşterea semnificativă din pandemie. Printre firmele care au anunţat concedieri masive se află IBM, SAP SE, Microsoft Corp, Alphabet Inc şi Amazon.com Inc.

Cele mai multe angajări ale Airbus în 2023 - aproximativ două treimi - vor fi în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, a declarat Baril.

În urmă cu câteva zile, Airbus anunţa că vrea să scindeze până la finalul anului programul Zephyr pentru drone folosite la comunicaţii şi supraveghere la altitudini ridicate. Drona Zephyr propulsată cu energie solară este proiectată să rămână luni de zile la o altitudine de aproximativ 21 kilometri, pentru operaţiuni de supraveghere dar şi pentru a sprijini comunicaţiile.

În august, o dronă Zephyr-8 propulsată cu energie solară s-a prăbuşit în Statele Unite după un zbor de 64 de zile, depăşind de peste două ori precedentul record stabilit de un dispozitiv aerian fără pilot, au anunţat armata şi mass-media americane.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri