Compania Airbus acceptă să plătească milioane de euro pentru a evita procesul de corupţie

0
0

Constructorul european de avioane Airbus a ajuns la un acord cu autorităţile judiciare din Franţa pentru a face o plată de câteva milioane de euro cu scopul de a evita să fie adus în faţa justiţiei pentru acuzaţii de corupţie.

Compania Airbus, în mijlocul unui scandal de corupție FOTO Shutterstock
Compania Airbus, în mijlocul unui scandal de corupție FOTO Shutterstock

Curtea penală din Paris a confirmat înţelegerea, care presupune plata de către Airbus a sumei de 15,8 milioane de euro, a anunţat miercuri secţiunea financiară a parchetului, citată de Agerpres.

Posibilele cazuri de corupţie includeau vânzarea de avioane, elicoptere şi sateliţi în Libia şi Kazahstan în perioada 2006-2011. Cazurile au apărut în cadrul anchetelor privind acuzaţiile de corupţie pentru care Airbus a plătit deja o amendă de aproape 2,1 miliarde de euro ca urmare a unei înţelegeri în 2020 în Franţa.

La acea vreme, Airbus punea astfel capăt mai multor ani de anchete de corupţie în trei ţări, plătind o amendă uriaşă de miliarde de euro.În total, Airbus a plătit 3,6 miliarde de euro în Franţa, Regatul Unit şi SUA, aminteşte dpa.  

Comenzi reduse în perioada pandemiei

Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest an, chiar dacă războiul din Ucraina şi carantina introdusă în China afectează vânzările, transmite Bloomberg.

Potrivit sursei citate, în perioada pandemiei de Covid-19, constructorul european de avioane a avut câţiva ani cu comenzi reduse pentru noul său avion de business, deoarece aproape toate călătoriile în interes de afaceri au fost eliminate.

Varianta corporate a avionului Airbus A220 a fost lansată în 2020 şi în 2021 nu a promit nicio singură comandă, după cele şase angajamente în anul anterior.

Chiar dacă piaţa din SUA este una mai dificilă de pătruns, Benoit Defforge estimează că relansarea acestei pieţe creează loc suficient pentru creştere. În schimb, China devine o piaţă mai dificilă din cauza dificultăţilor de a accesa piaţa, în condiţiile în care Beijingul a reintrodus restricţii pentru a ţine sub control pandemia.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri