China va cumpăra 140 de aeronave Airbus, cu 17 miliarde de dolari

0
Publicat:

Agenţia chineză responsabilă pentru achiziţiile de aeronave a semnat oficial comanda pentru cumpărarea a 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari, a anunţat vineri China Aviation Supplies (CAS), transmite Reuters.

China va cumpăra 132 de aeronave Airbus A320 şi opt avioane A350, Foto: Shutterstock
China va cumpăra 132 de aeronave Airbus A320 şi opt avioane A350, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, acordul include 132 de aeronave din gama A320 şi opt avioane A350.

Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunţată mai devreme în acest an, au precizat reprezentanții grupului aeronautic european.

Semnarea oficială a acordului a avut loc vineri, în timpul vizitei în China a cancelarului german Olaf Scholz, informează Agerpres.

Cele trei mari companii aeriene chineze de stat s-au angajat în iulie să cumpere în total 292 avioane Airbus, cea mai mare comandă a unor operatori aerieni din China de la începutul pandemiei.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piaţa chineză, în contextul restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei şi a tensiunilor dintre SUA şi China. Modelul Boeing 737 MAX nu poate efectua zboruri comerciale în China din martie 2019, când au fost două accidente grave.

Oficialii Boeing au anunţat că şi-ar putea obiectivele şi fără piaţa chineză, care în mod obişnuit reprezintă un sfert din livrările firmelor occidentale.

China este o piaţă crucială pentru Airbus şi rivalul american Boeing, având în vedere că este cea mai populată ţară de pe glob şi ambii producători de avioane au făcut eforturi pentru a-şi creşte prezenţa în China.

Sursa citată menționează că, deşi călătoriile cu avionul în China suferă de pe urma restricţiilor impuse în contextul Covid-19, comenzile pentru noi avioane trebuie făcute cu câţiva ani în avans, având în vedere că producătorii au capacităţi limitate.

În august, Airbus anunța că a obţinut o comandă mare, de aproape 300 de avioane, pentru China, ceea ce ar putea revigora situaţia companiei, care livrase în iulie doar 46 de avioane.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite