Stiri despre mihai viteazul

  237 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • GALERIE FOTO Mihai Viteazul a intrat pe-un cal alb, în Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Mihai Viteazul a intrat pe-un cal alb, în Târgovişte

  Câteva mii de târgovişteni au trăit momente inedite în acest sfârşit de săptămână, atunci când, în plină graţie şi cu spatele drept, şi-a făcut apariţia în fosta Cetate de Scaun, Mihai Viteazul. Alături de el s-au plimbat ţanţoşi pe cai ţesălaţi şi împodobiţi, alţi 32 de voievozi care au domnit la Târgovişte.

 • VIZITĂ Istorie, linişte, credinţă şi frumos la Mănăstirea Dealu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIZITĂ Istorie, linişte, credinţă şi frumos la Mănăstirea Dealu

  Lăcaşul a fost construit în urmă cu mai bine de 500 de ani de meşterii aduşi de către domnitorul Radu cel Mare. Pentru a ajunge la Dealu, puteţi alege să mergeţi cu maşina sau pe jos. La pas, în 45 de minute sunteţi în vârful colinei din vestul oraşului, iar frumoasa panoramă vă răsplăteşte efortul.

 • Mihai Viteazul, ridiculizat la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Viteazul, ridiculizat la Olt

  Mutat dintr-o parte în alta prin Slatina, Banul Craiovei a ajuns în comuna Verguleasa ciung, fără sabie şi călare pe un cal fără cap şi olog. Statuia domnitorului oltean este creaţia lui Vasile Blendea, unul dintre cei mai mari sculptori români.

 • Târgul de Floci, locul unde s-a născut Mihai Viteazul FOTOGALERIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de Floci, locul unde s-a născut Mihai Viteazul FOTOGALERIE

  Săpăturile arheologilor, din ultimul deceniu, au scos la iveală, în zona localității Giurgeni, ruinele fostului oraș unde s-a născut Mihai Viteazul. Orașul a fost unul dintre cele mai înfloritoare târguri din Țara Românească, timp de mai multe secole, dar a cunoscut și perioade cumplite, când a fost ras de pe fața pământului de oastea lui Ștefan cel Mare sau de hoardele de tătari sau otomani.

 • Doctorul în istorie Cristian Marin a oferit publicului giurgiuvean, după patru ani de cercetare, cartea Mihai Viteazul – Restauratorul Daciei şi al Bisericii Strămoşeşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctorul în istorie Cristian Marin a oferit publicului giurgiuvean, după patru ani de cercetare, cartea Mihai Viteazul – Restauratorul Daciei şi al Bisericii Strămoşeşti”

  Alexandru Cristian Marin, autorul cărţii, este profesor doctor în istorie şi este deja la a treia carte care îi poartă semnătura. După patru ani de documentare temeinică, giurgiuveanul dezbate originile lui Mihai Viteazul, argumentând ideea că voievodul era urmaş al neamului Cantacuzinilor.

 • Slobozia: Prin ruinele copilăriei lui Mihai Viteazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Prin ruinele copilăriei lui Mihai Viteazul

  Săpăturile arhelogilor au scos la iveală, în zona localității Giurgeni, ruinele fostului mare centru comercial din evul mediu, numit „Orașul de Floci“, locul unde s-a născut marele voievod Mihai Viteazul.

 • Vă mai amintiţi de... Tiberiu Olah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de... Tiberiu Olah

  Compozitorul şi muzicologul român Tiberiu Olah a fost compozitorul muzicii originale pentru coloana sonoră a filmului „Mihai Viteazul“ şi autor a peste 120 de lucrări, cuprinzând o varietate de genuri – muzică simfonică, vocal-simfonică, camerală, corală, muzică de film şi de scenă.

 • Se dărâmă soclul lui Mihai Viteazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se dărâmă soclul lui Mihai Viteazul

  Statuia domnitorului Mihai Viteazul, amplasată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, adică în buricul Târgoviştei, se transformă cu fiecare zi ce trece într-un monument al nepăsării autorităţilor.

 • Statuile de la Universitate au ajuns la Izvor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statuile de la Universitate au ajuns la Izvor

  Ultimele trei din cele patru monumente din Piaţa Universităţii sunt transportate în acest weekend în parcul de lângă Casa Poporului. Statuile ce-l înfăţişează pe Mihai Viteazul, Spiru Haret, Gheorghe Lazăr şi Ion Heliade Rădulescu sunt mutate ca să se poată săpa la o parcare cu 405 locuri.

 • Alba Iulia: Parastas pentru Mihai Viteazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba Iulia: Parastas pentru Mihai Viteazul

  Astăzi, la Alba Iulia are loc un parastas după voievodul Mihai Viteazul, care a murit acum 409 ani. Evenimentul se desfăşoară la biserica memorială care îi poartă numele.

 • Serbare câmpenească la Guruslău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serbare câmpenească la Guruslău

  Sărbătoarea dedicată lui Mihai Viteazul va începe la amiază şi va culmina cu un foc de tabără la ora 23.30. Organizatorii pregătesc pentru oaspeţi, dincolo de momentul oficial, un spectacol folcloric, împletit cu demonstraţii de călărie şi de karate.

 • Marile personalităţi ale ţării, analizate de un medic ieşean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile personalităţi ale ţării, analizate de un medic ieşean

  Nicolae Mihu (43 de ani), doctor homeopat care s-a dedicat 10 ani studiului fizionomiei, a făcut o demonstraţie inedită în redacţia „Adevărul de Seară“ din Capitala Moldovei. Ieşeanul ne-a prezentat detalii mai puţin cunoscute despre viaţa domnitorilor Mihai Viteazul şi Vlad Ţepeş, precum şi a actorului Toma Caragiu, pornind de la trăsăturile lor.

 • Lipsesc statui de pe „Aleea Voievozilor” din Parcul Chindiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsesc statui de pe „Aleea Voievozilor” din Parcul Chindiei

  Mai multe busturi de domnitori români , printre care şi cel al lui Mihai Viteazul, lipsesc de ceva timp. După aproape doi ani de la amplasarea celor 33 de piedestaluri de marmură nu se ştie exact dacă acele busturi au fopst furate sau nu au fost realizate.

 • Bucureşti: Un cutremur ca în '77 ar dărâma azi patru din cinci şcoli (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Un cutremur ca în '77 ar dărâma azi patru din cinci şcoli (GALERIE FOTO)

  O simulare de cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, la unul dintre cele mai prestigioase licee din Capitală, arată că efectele ar fi mai grave decât la cutremurul din `77. Specialiştii spun că majoritatea unităţilor de învăţământ din Bucureşti se fac una cu pământul în cazul unui seism major deoarece au trecut prin mai multe cutremure şi nu au fost consolidate între timp.

 • Colinde la Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colinde la Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia

  Mai mulţi cântăreţi de muzică populară printre care Veta Biriş, Dorina Oprea şi Leontina Pop, vor susţiune în această seară recitaluri de colinde în sala de festivităţi a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia.

 • Patinaţi în jurul lui Mihai Viteazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patinaţi în jurul lui Mihai Viteazul

  Ultimul strat de apă era aplicat în această dimineaţă pe suprafaţa patinoarului amenajat pe platoul din faţa Casei Sindicatelor, de jur-împrejurul statuii lui Mihai Viteazul.

 • Săptămâna aceasta se va inaugura patinoarul de la Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna aceasta se va inaugura patinoarul de la Târgovişte

  Deşi primii fulgi de zăpadă nu şi-au făcut încă apariţia în oraşul nostru, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura la sfârşitul acestei săptămâni de patinoarul care este amplasat pe platoul de la Casa Sindicatelor.

Modifică Setările