Stiri despre lege

  1735 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CAS din drepturile de autor, încă o taxă făcută pe genunchi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CAS din drepturile de autor, încă o taxă făcută pe genunchi

  Veniturile colectate de pe urma birului pregătit pentru intelectuali nu sunt cunoscute nici măcar de iniţiatorii acestuia. O lege prin care statul să încaseze venituri şi din drepturile de autor n-ar aduce niciun plus la buget, dar ar ucide o întreagă industrie a creaţiei intelectuale.

 • Senatul a împuternicit Guvernul să emită ordonanţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senatul a împuternicit Guvernul să emită ordonanţe

  Plenul Senatului a adoptat miercuri Legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Urmează ca proiectul să fie votat de Camera Deputaţilor, cameră decizională.

 • Lege aiuritoare şi în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lege aiuritoare şi în Germania

  O lege adoptată de autorităţile din Berlin, privind obligativitatea ca toţi câinii să poarte botniţe atunci când se află în mijloacele de transport în comun, a provocat nemulţumirea iubitorilor de animale. 

 • Preşedintele Lula da Silva promulgă o lege care limitează emisiile de CO2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Lula da Silva promulgă o lege care limitează emisiile de CO2

  Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a promulgat marţi seara o lege care îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră în Brazilia cu aproape 39 % până în anul 2020, conform angajamentelor asumate în summit-ul consacrat încălzirii climatice de la Copenhaga, informează AFP.

 • Bucureşti: Casele, vândute doar cu certificat energetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Casele, vândute doar cu certificat energetic

  Specialiştii cred că lipsa metodologiei specifice ar putea bloca piaţa imobiliară. Locuinţele fără certificate care să le ateste clasa energetică nu vor putea fi vândute sau închiriate de la 1 ianuarie.

 • Petardele şi pocnitorile: Interzise prin lege, dar comercializate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petardele şi pocnitorile: Interzise prin lege, dar comercializate

  De Revelion, avem liber doar la artificii. Petardele, pocnitorile sau alte produse care fac zgomot sunt interzise de lege. Deşi riscă amenzi de până la 5.000 de lei sau închisoare între şase luni şi trei ani, comercianţii din cel mai mare complex comercial de la marginea Capitalei încalcă legea.

 • Actele pentru persoanele născute în Republica Modova sunt conforme cu legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actele pentru persoanele născute în Republica Modova sunt conforme cu legea

  Direcţia de Evidenţa Persoanelor Sector 3 a declarat că persoanele născute în Republica Moldova au primit acte de identitate, în conformitate cu prevederile legii 290/2005, alineatul 1, conform căruia domiciliul persoanelor fizice este adresa la care acestea declară că au locuinţa principală.

 • 20 de piteşteni, muşcaţi zilnic de maidanezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  20 de piteşteni, muşcaţi zilnic de maidanezi

  Câinii fără stăpân au devenit spaima locuitorilor din Piteşti. Numai săptămâna trecută, în cartierul Eremia Grigorescu, trei persoane au fost muşcate şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 • Unchiul din America poate să adopte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unchiul din America poate să adopte

  Un orfan din România ar putea avea mai multe şanse să fie înfiat de rudele din străinătate, potrivit unui proiect de modificare a Legii adopţiei, supus dezbaterii publice. Până acum, singurele rude din afara ţării care puteau să înfieze copilul rămas fără părinţi erau bunicii.