Schimbare majoră privind contestarea amenzilor rutiere. Ce vor putea face șoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferii care vor să conteste amenzile primite o vor putea face de acum la judecătoria de pe raza domiciliului lor, nu la judecătoria pe raza căreia a fost comisă fapta pentru care au fost sancționanți, potrivit unei legi promulgate, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul", prevede legea.

Preşedintele a promulgat şi legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 29/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern. Actul normativ prevede actualizarea cadrului legislativ în domeniul auditului public intern.

Potrivit unei prevederi introduse în Parlament, „auditul public intern prevăzut de prezenta lege, desfăşurat de către autorităţile şi instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale nu se exercită asupra activităţii de informaţii pentru realizarea securităţii naţionale, respectiv cu privire la datele şi informaţiile obţinute, identitatea surselor de informaţii, metodele şi mijloacele concrete utilizate, precum şi la alte date şi informaţii specifice".

De asemenea, şeful statului a semnat vineri şi decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Daniel Ghiţă în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în prezent delegat în funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării, la data de 25 iulie 2023.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite