CCR a amânat decizia privind legea cumulului pensie-salariu

0
Publicat:

Curtea Constituțională a amânat, joi, pentru a doua oară decizia privind legea cumulului pensie-salariu. Noua dată stabilită de CCR este de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie.

CCR a amânat decizia privind cumului pensie cu salariul de la stat FOTO: Arhivă
CCR a amânat decizia privind cumului pensie cu salariul de la stat FOTO: Arhivă

„Amânare pentru 3 octombrie a dosarului nr.1726A/2023 - Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite”, se arată în decizia CCR.

Motivul invocat în luna iunie de către Curtea Constituțională pentru amânarea deciziei a fost „necesitatea unor lămuriri suplimentare”.

Înalte Curte de Casație și Justiție a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituțională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu și legea privind cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Ambele legi au trecut la finalul lunii iunie de Parlament și se află în acest moment în faza de control al constituționalității, înainte de a fi trimise la promulgare către președintele Klaus Iohhanis.

În cazul legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, ÎCCJ susține, de asemenea, că „sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă”. Sunt invocate la acestea atât probleme de redactare, cât și de proceduri.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite