Proprietarii de păduri vor fi obligați să supravegheze video drumurile forestiere. Legea a fost promulgată

0
Publicat:

Proprietarii de păduri vor fi obligați să supravegheze video drumurile forestiere cu sisteme tehnice de monitorizare/înregistrare, potrivit unei legi promulgate vineri de președintele Klaus Iohannis.

Foto: Arhivă / Daniel Guță
Foto: Arhivă / Daniel Guță

Potrivit actului normativ, fondurile pentru achiziţionarea acestor sisteme vor fi asigurate prin bugetul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. „Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează supravegherea video a drumurilor forestiere, precum şi măsurile pentru protejarea datelor cu caracter personal se stabilesc prin Normele metodologice privind supravegherea video a drumurilor forestiere, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului”, arată legea.

Jandarmeria Română va asigura monitorizarea supravegherii video.

De asemenea, actul normativ prevede ca deteriorarea sau indisponibilizarea, temporară ori definitivă, parţială sau totală a sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare video a drumurilor forestiere să fie considerate contravenţii silvice şi să fie sancţionate cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite