JK Rowling provoacă poliția să o aresteze, conform noii legi privind infracțiunile motivate de ură. „Aștept cu nerăbdare”

0
Publicat:

Celebra autoare, JK Rowling, a provocat poliția din Scoția să o aresteze în conformitate cu noua lege a Partidului Național Scoțian (SNP) privind infracțiunile motivate de ură. Declarația vine în urma afirmațiilor sale despre persoanele transgender.

Celebra autoare, JK Rowling FOTO Arhivă
Celebra autoare, JK Rowling FOTO Arhivă

Rowling, devenită cunoscută în întreaga lume pentru seria „Harry Potter”, a făcut aceste declarații pe platforma X (Twitter), subliniind că libertatea de exprimare și de credință sunt sub amenințare în Scoția. Ea a menționat că este dispusă să fie arestată când se va întoarce în țară, dacă ceea ce a scris constituie o infracțiune conform noii legi, notează Telegraph.

„În prezent sunt plecată din țară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept infracțiune în condițiile noii legi, aștept cu nerăbdare să fiu arestată când mă voi întoarce la locul de naștere al Iluminismului scoțian”, a scris autoarea.

Într-o postare pe X, Rowling a inclus o listă de 10 persoane transgender de mare profil, pe care le-a descris ca fiind bărbați. Această acțiune a stârnit o serie de controverse și discuții în spațiul public.

Printre aceste persoane se numără Isla Bryson, condamnată inițial pentru două violuri și Andrew Miller, cunoscut și sub numele de Amy George, care a fost implicat într-un caz de răpire și abuz sexual.

Rowling a continuat să enumere alte cazuri, inclusiv pe cel al lui Katie Dolatowski, o pedofilă trans care a agresat sexual o fetiță de 10 ani în toaleta unui supermarket, în martie 2018.

„Prin aprobarea Scottish Hate Crime Act, parlamentarii scoțieni par să fi acordat mai multă valoare sentimentelor bărbaților care își îndeplinesc ideea despre feminitate decât drepturilor și libertăților femeilor și fetelor reale. Noua legislație este larg deschisă abuzurilor (...) De câțiva ani încoace, femeile scoțiene sunt presate de guvernul lor și de membrii forțelor de poliție să nege dovezile ochilor și urechilor lor, să respingă faptele biologice și să îmbrățișeze un concept neoreligios al genului care nu poate fi demonstrat și nu poate fi testat. Redefinirea termenului „femeie” pentru a include fiecare bărbat care a avut deja consecințe grave asupra drepturilor și siguranței femeilor și fetelor în Scoția, cu cel mai puternic impact resimțit, ca întotdeauna, de cei mai vulnerabili”, este partea a mesajului său final de pe X.

#Arrestme

Ea i-a invitat pe cei care au fost de acord cu ea să distribuie postarea și au folosit hashtag-ul #arrestme. (arestați-mă)

Aceste declarații vin în contextul adoptării Legii privind crimele motivate de ură și ordinea publică în Scoția, care a intrat în vigoare recent. Această lege vizează stârnirea urii pe baza unor caracteristici precum vârsta, dizabilitatea, rasa, religia, orientarea sexuală și identitatea transgender.

Reacțiile la declarațiile lui Rowling au fost mixte, în timp ce unele persoane au susținut-o, considerând că este important să se mențină libertatea de exprimare, altele au condamnat-o, acuzând-o de promovare a urii împotriva comunității transgender.

Ministrul SNP pentru siguranța comunități, Siobhian Brown, a declarat că poliția va decide dacă este necesar să ancheteze plângerile împotriva lui Rowling.

„Ar putea fi raportată și ar putea fi investigată”, a declarat ea, luni, după intrarea în vigoare a legii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite