Stiri despre extremism

  216 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vor trăi şi vor fi liberi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vor trăi şi vor fi liberi

  Ce Europă vrem? Mai integrată? Globalistă? Naţionalistă? Prinsă între extreme, Europa riscă să se facă zob. Democraţiile la fel. Şi totuşi, Bătrânul Continent ar avea o alternativă. Dacă ar învăţa din experienţa altora.

 • Cum se naşte fascismul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se naşte fascismul VIDEO

  Prin filmul său „Atelierul“, reputatul regizor francez Laurent Cantet avertizează asupra faptului că problemele prea multă vreme nerezolvate şi ignorate de politicieni ale societăţii occidentale pot fi baza unor soluţii radicale ad-hoc, ale unor persoane altfel de bună-credinţă.

 • Decizia care poate face să explodeze Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia care poate face să explodeze Europa

  Poate aţi uitat de Catalonia şi de Carles Puigdemont, foarte ciudatul şi interesantul erou al unei noi „revoluţii permanente“ care se apropie peste câteva zile de momentul său culminant, parte a unui scenariu foarte bine pregătit şi care se poate foarte uşor transforma într-un precedent juridic cu urmări catastrofale pentru Europa. Inclusiv pentru România. Iată rezumatul situaţiei.

 • Analiză.
Noul naţionalism din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. Noul naţionalism din UE

  Noile forme de naţionalism, manifestate îndeosebi în contextul Brexitului şi crizei din Catalonia, pun la încercare pertinenţa şi trăinicia Uniunii Europene (UE), sunt de părere mai mulţi analişti europeni.

 • Alegerile
din Germania arată că din istorie nu învăţăm niciodată nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din Germania arată că din istorie nu învăţăm niciodată nimic

  Duminică dimineaţă, politologul Stelian Tănase a publicat pe blogul personal un text intitulat Deutschland über alles. Text prilejuit de faptul că, în ziua respectivă, erau aşteptaţi la urne peste 60 de milioane de germani care, prin votul lor, urmau să decidă în mâna cui vor încredinţa sarcina guvernării ţării pentru următorii ani.

 • E nevoie de moderaţie şi de înţelepciune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E nevoie de moderaţie şi de înţelepciune

  Mai toată suflarea adultă românească dă semne că ar fi intens, dacă nu cumva chiar eminamente preocupată de evoluţiile spectaculoase de pe scena politică din ţară.

 • Implicaţiile Atacului de pe London Bridge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Implicaţiile Atacului de pe London Bridge

  Marea Britanie se confruntă cu un val de terorism fără precedent. Este o veste proastă nu doar pentru britanici, ci şi pentru Europa deoarece asta arată că nici cel mai avansat sistem anti-terorist din lume nu mai face faţă. Urmează schimbări majore în abordarea faţă de problema terorismului.

 • Preşedintele Rohani spune că iranienii au respins extremismul prin realegerea sa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Rohani spune că iranienii au respins extremismul prin realegerea sa

  Preşedintele Hassan Rohani a declarat, sâmbătă după-amiază, că realegerea sa demonstrează că iranienii resping în continuare extremismul şi vor mai multe legături cu lumea occidentală, după ce a reuşit să obţină o victorie categorică în faţa clericului conservator Ebrahim Raisi, transmite BBC.

 • Înainte de nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înainte de nimic

  Democraţia? Păcat de întrebare! O suficienţă neobosită a transformat întrebarea asupra democraţiei în sora ei mai mică: întrebarea asupra banalităţii permanente. Exemplu: mîine, mai e gravitaţie? Cu varianta suplimentară şi divergentă: dar poimîine? Prea multă lume inteligentă sau deloc inteligentă dar amatoare de inteligenţă a ajuns să creadă că democraţia e o alcătuire nedemontabilă.

 • Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia

  Ministerul rus al Justiţiei a depus o cerere la Curtea Supremă pentru ca organizaţia centrală a Martorilor lui Iehova să fie declarată extremistă şi interzisă pe teritoriul Rusiei.