Stiri despre extremism

  240 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nou partid naţionalist de extremă dreaptă în Grecia: doctrină şi promisiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nou partid naţionalist de extremă dreaptă în Grecia: doctrină şi promisiuni

  Se pare că nimic nu opreşte dezvoltarea extremei-drapte naţionaliste, nici măcar pandemia. Aş zice chiar că, dimpotrivă, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria recentă, tragediile sociale sunt climatul propice în care înfloreşte soluţia lor formulată cam în aceiaşi termeni în zona europeană, întotdeauna bazată pe promisiuni care, aşa cum s-a văzut, nu am fost puse în practică sau au provocat seisme sociale.

 • Antieuropenii care se pretind europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antieuropenii care se pretind europeni

  Premierul Ungariei, Viktor Orbán, omologul său sloven, Janez Janša, şi preşedintele sârb, Alexander Vučić, au cerut ieri Europei să fie „lăsaţi în pace“, pentru că nu doresc să fie deranjaţi de nimic ce ţine de „marxismul cultural“ al Uniunii Europene.

 • Trump în sus, Trump în jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump în sus, Trump în jos

  Ce auzim toată ziua în presă? Trump în sus, Trump în jos. Or, ne ameninţă nu doar propaganda din est, iar din vest lideri inepţi într-o lume prea complexă, ci şi excesul simplificator din presa anticonspirationistă.

 • America în flăcări: Explozia extremismului de toate culorile în America lui Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  America în flăcări: Explozia extremismului de toate culorile în America lui Trump

  America e în flăcări. La propriu. Zeci de oraşe sunt teatrul manifestaţiilor civice de protest ca urmare a morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare, proteste care au degenerat în violenţe de stradă, ulterior în atacuri şi distrugeri ale proprietăţii particulare şi furturi din magazine.

 • Spectaculosul marginal şi agenda falsă în politica externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectaculosul marginal şi agenda falsă în politica externă

  Ne-am obişnuit să vânăm şi să înfierăm fake news, false news, război informaţional. Însă există şi o altă formă a falsului poleit în care alegem să trăim în locul realităţii curente şi adevărului de zi cu zi, fără majuscule şi semne de exclamare.

 • Biserica Ortodoxă Română rămâne ultraconservatoare, sfidând cererile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica Ortodoxă Română rămâne ultraconservatoare, sfidând cererile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

  Reacţia dură a Bisericii Ortodoxe Române la promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a legii prin care a fost introdusă educaţia sexuală a în şcoli denotă o mişcare spre ultraconservatorism din partea instituţiei, care riscă astfel să piardă încrederea noilor generaţii şi să ducă chiar la radicalizarea unui nucleu al susţinătorilor ei

 • Extremism de dreapta în Bundeswehr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremism de dreapta în Bundeswehr

  Creşterea acuzaţiilor de extremism de dreapta în cadrul armatei federale şochează în egală măsură clasa politică şi opinia publică germană.

 • Trianon
100 – o provocare comună pentru vecinii Ungariei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon 100 – o provocare comună pentru vecinii Ungariei?

  Anul 2020 se anunţă a fi o provocare pentru politica externă a Budapestei în relaţia sa cu statele vecine, într-un context în care proiectul “Trianon 100 – Elan”, lansat de Academia Ungară de Ştiinţe, sub sprijinul direct al regimului maghiar, se arată a nu fi privit cu încredere de către statele limitrofe Ungariei.

 • Ideologia extremelor secolului XXI: Renaud Camus şi „Marea Înlocuire“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia extremelor secolului XXI: Renaud Camus şi „Marea Înlocuire“

  Marele public a auzit pentru prima oară de sintagma „Marea Înlocuire“ pe 3 august în acest an, atunci când, imediat după masacrul provocat la El Paso de un dezaxat membru al extremei drepte, s-a aflat că pusese pe un site specializat (8 chan) un manifest de 8 pagini care făcea referinţă la teoria Marii Înlocuiri extrasă din cartea francezului Renaud Camus.

 • Simfonia naţionalistă a prostiei. Cum au ajuns românii şi maghiarii să se războiască chiar şi de dincolo de moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia naţionalistă a prostiei. Cum au ajuns românii şi maghiarii să se războiască chiar şi de dincolo de moarte

  În mod normal, Valea Uzului ar trebui să fie, pur şi simplu, o vale a Plângerii. Nimic mai mult. Jalea nu are naţionalitate. Jalea nu-i membră a UDMR şi nici ALDE (enumerarea acestor partide, veţi vedea, nu-i întâmplătoare). Durerea apasă la fel şi în ungureşte, dar şi în româneşte. Însă nu-i aşa, căci până şi „odihna veşnică” a ajuns în moft în România de azi.

 • Activistul George Simion, lovit de extremişti maghiari la cimitirul eroilor din Valea Uzului. Poliţia refuză să ofere informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Activistul George Simion, lovit de extremişti maghiari la cimitirul eroilor din Valea Uzului. Poliţia refuză să ofere informaţii

  Aflat la cimitirul eroilor de la Valea Uzului, activistul unionist George Simion a fost lovit de extremişti maghiari. Totul s-a întâmplat în timpul transmisiunii Live pe care o făcea pe Facebook. Poliţia din localitatea unde s-a petrecut evenimentul mi-a comunicat că nu îmi poate pune la dispoziţie informaţii despre eveniment şi nici despre starea lui George Simion.

 • Formele fanatice ale prostiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formele fanatice ale prostiei

  Omenirea pare să-şi fi uitat, şi încă foarte repede, chinurile prin care a trecut lăsându-se pradă propriei sale gândiri intolerante, voltei sale discriminatorii, mofturilor sale rasiste.

 • Antisemitism şi extremism în România, în Europa şi aiurea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antisemitism şi extremism în România, în Europa şi aiurea

  Că e şi internaţională n-o face mai puţin românească. E vorba de problema antisemitismului. Care cu şi fără evrei devastează, iată, minţile unui tot mai mare număr de oameni din lumea liberă, periclitându-i democraţiile.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se
întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai
puţin material, vom avea revoluţii, războaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un oficial al BNR îndeamnă tinerii să se întoarcă la spiritualitate: Dacă pe tineri nu reuşim să îi educăm în spirit mai puţin material, vom avea revoluţii, războaie

  Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, susţine că tinerii sunt în prezent obişnuiţi să se gândească la lucruri materiale, precum casă, maşină, însă pe viitor ei trebuie să fie educaţi astfel încât să se întoarcă la spiritualitate şi religie. În caz contrar, problema supraîndatorării lor se va rezolva prin revoluţii. „Oamenii devin populişti şi extremişti când au aşteptări care nu se pupă cu realitatea”, a spus el.

 • După referendum,
o luăm de la capăt de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După referendum, o luăm de la capăt de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?

  Greu. Poate imposibil. Cel puţin aşa pare acum când suntem încă sub impresia profundă lăsată de valul de dejecţii, acuzaţii-injurii-pedepse cu iadul şi afurisenia pe veşnicie, cu mesaje de ură şi intoleranţă habotnică şi semnale ferme ale unei dorinţe de răzbunare care s-ar putea să nu fie lăsată doar pe seama Atotputernicului şi Judecăţii sale de Apoi.

 • Cum cad tinerii ruşi anti-Putin în capcana FSB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum cad tinerii ruşi anti-Putin în capcana FSB

  Serviciul secret al Federaţiei Ruse (FSB) are un plan bine pus la punct pentru a-i potoli pe tinerii care i se opun lui Vladimir Putin, aflat la putere de aproape 20 de ani.

 • Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos

  Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

 • Ungaria: un partid la dreapta extremei drepte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: un partid la dreapta extremei drepte

  La prima vedere este un paradox, dar în Ungaria, începând din 28 iunie, a apărut o nouă formaţiune politică, partidul „Patria noastră“. I se potriveşte caracterizarea din titlu deoarece se situează la dreapta partidului „Jobbik“, considerat formaţiunea de extremă dreaptă din spectrul politic unguresc.

 • Vor trăi şi vor fi liberi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vor trăi şi vor fi liberi

  Ce Europă vrem? Mai integrată? Globalistă? Naţionalistă? Prinsă între extreme, Europa riscă să se facă zob. Democraţiile la fel. Şi totuşi, Bătrânul Continent ar avea o alternativă. Dacă ar învăţa din experienţa altora.

 • Cum se naşte fascismul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se naşte fascismul VIDEO

  Prin filmul său „Atelierul“, reputatul regizor francez Laurent Cantet avertizează asupra faptului că problemele prea multă vreme nerezolvate şi ignorate de politicieni ale societăţii occidentale pot fi baza unor soluţii radicale ad-hoc, ale unor persoane altfel de bună-credinţă.