Stiri despre extremism

  257 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Propaganda LGBT“ sau despre limbajul fricii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Propaganda LGBT“ sau despre limbajul fricii

  Am aflat zilele trecute despre iniţiativa legislativă a partidului extremist AUR privind pregătirea unui pachet de legi anti-„propagandă gay“. M-am uitat pe pagina Facebook a copreşedintelui Claudiu-Richard Târziu. Ce văd acolo? Pioşenie, un om corect politic, cu familia regulamentară, cu nevastă, cu copil, înconjurat de preoţi, în biserică sau prin preajmă. Un om cu „frica lui Dumnezeu“. Om de bine, cum se spunea după revoluţie.

 • Documente confidenţiale UE despre extemismul violent de stânga şi anarhism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Documente confidenţiale UE despre extemismul violent de stânga şi anarhism

  Cu convingerea că instituţiile noastre specializate n-au timp să piardă cu asemenea prostii, poate pe dumneavoastră să vă intereseze că, pe 7 iulie, Consiliul UE, în cadrul Working Party on Terrorism, va organiza o dezbatere pe tema „Extremismul violent de stânga şi anarhism“.

 • Iohannis: „Condamn orice încercare de a captura politic protestele. Manifestările violente, extremismul şi xenofobia sunt de neacceptat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: „Condamn orice încercare de a captura politic protestele. Manifestările violente, extremismul şi xenofobia sunt de neacceptat”

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată, însă sunt intolerabile manifestările violente, extremismul şi xenofobia, toate acestea „ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor”.

 • Extremism, ură şi intoleranţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremism, ură şi intoleranţă

  Stratificarea excesivă a unei societăţi este patul germinativ al intoleranţei, al naţionalismului agresiv şi în final al urii. E ceva necurat în ceea ce priveşte avântul AUR în doar doi ani de zile.

 • Democraţia nu este o întâmplare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia nu este o întâmplare

  A devenit un laitmotiv în conversaţia publică teza că democraţia este fragilă. Într-un eseu din New York Times se poate citi că „democraţia este pentru zei” şi că nu trebuie să fim surprinşi că oamenii nu o pot păstra (Costică Bradatan, NYT, 15 iulie 2019). Se mai spune că dominante pentru om sunt instincte de supravieţuire şi reproducere, de putere.

 • Departamentul pentru Minorităţi atacă extremismul din România: „Atitudine vădit repulsivă faţă de diversitate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Departamentul pentru Minorităţi atacă extremismul din România: „Atitudine vădit repulsivă faţă de diversitate“

  Departamentul pentru Minorităţi din cadrul Guvernului României a transmis un mesaj, de Ziua Minorităţilor Naţionale celebrată la 18 decembrie, în care spune că pandemia a scos la iveală frustări în societate care s-au răsfrânt asupra unor grupuri etnice, iar anul se încheie cu o atitudine extremistă „deosebit de vocală“ a tot ce este considerat „altfel“.

 • De ce partidele
extremiste AUR şi USR reprezintă un risc pentru România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce partidele extremiste AUR şi USR reprezintă un risc pentru România?

  Alegerile parlamentare de anul acesta au arătat că în ciuda opiniilor afirmate anterior, ideile extremiste nu au dispărut din mediul politic românesc. Mai mult, creşterea agresivităţii discursului politic şi simplificarea comunicării publice a condus la tolerarea mesajelor politice populiste şi la sentimentul că doar extremismul poate fi garanţia schimbării.

 • Naţionalismul extremist chiar poate duce SUA în pragul războiului civil?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionalismul extremist chiar poate duce SUA în pragul războiului civil?

  Chestiunea este extrem de gravă în măsura în care „reluarea luptei pentru libertatea Sudului“ nu mai este doar visul revanşard al unor grupări izolate de extremişti şi fanatici din „Frăţiile albe“ devenite atât de active în anii preşedinţiei Trump pe care o susţin entuziast, ci este preluată de politicieni de rang înalt activând chiar în cadrul cel mai oficial al administraţiilor statale sau federale.

 • Alegerile americane şi fenomenul extremist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile americane şi fenomenul extremist

  Alegerile americane ne privesc direct şi personal. Între altele, din raţiuni de putere, în joc fiind funcţia executivă a superputerii. Dar şi din motive societale, care ţin de vulnerabilitatea vestului la extremism.

 • Nou partid naţionalist de extremă dreaptă în Grecia: doctrină şi promisiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nou partid naţionalist de extremă dreaptă în Grecia: doctrină şi promisiuni

  Se pare că nimic nu opreşte dezvoltarea extremei-drapte naţionaliste, nici măcar pandemia. Aş zice chiar că, dimpotrivă, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istoria recentă, tragediile sociale sunt climatul propice în care înfloreşte soluţia lor formulată cam în aceiaşi termeni în zona europeană, întotdeauna bazată pe promisiuni care, aşa cum s-a văzut, nu am fost puse în practică sau au provocat seisme sociale.

 • Antieuropenii care se pretind europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antieuropenii care se pretind europeni

  Premierul Ungariei, Viktor Orbán, omologul său sloven, Janez Janša, şi preşedintele sârb, Alexander Vučić, au cerut ieri Europei să fie „lăsaţi în pace“, pentru că nu doresc să fie deranjaţi de nimic ce ţine de „marxismul cultural“ al Uniunii Europene.

 • Trump în sus, Trump în jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump în sus, Trump în jos

  Ce auzim toată ziua în presă? Trump în sus, Trump în jos. Or, ne ameninţă nu doar propaganda din est, iar din vest lideri inepţi într-o lume prea complexă, ci şi excesul simplificator din presa anticonspirationistă.

 • America în flăcări: Explozia extremismului de toate culorile în America lui Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  America în flăcări: Explozia extremismului de toate culorile în America lui Trump

  America e în flăcări. La propriu. Zeci de oraşe sunt teatrul manifestaţiilor civice de protest ca urmare a morţii lui George Floyd, cetăţean de culoare, proteste care au degenerat în violenţe de stradă, ulterior în atacuri şi distrugeri ale proprietăţii particulare şi furturi din magazine.

 • Spectaculosul marginal şi agenda falsă în politica externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectaculosul marginal şi agenda falsă în politica externă

  Ne-am obişnuit să vânăm şi să înfierăm fake news, false news, război informaţional. Însă există şi o altă formă a falsului poleit în care alegem să trăim în locul realităţii curente şi adevărului de zi cu zi, fără majuscule şi semne de exclamare.

 • Biserica Ortodoxă Română rămâne ultraconservatoare, sfidând cererile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica Ortodoxă Română rămâne ultraconservatoare, sfidând cererile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

  Reacţia dură a Bisericii Ortodoxe Române la promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a legii prin care a fost introdusă educaţia sexuală a în şcoli denotă o mişcare spre ultraconservatorism din partea instituţiei, care riscă astfel să piardă încrederea noilor generaţii şi să ducă chiar la radicalizarea unui nucleu al susţinătorilor ei

 • Extremism de dreapta în Bundeswehr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremism de dreapta în Bundeswehr

  Creşterea acuzaţiilor de extremism de dreapta în cadrul armatei federale şochează în egală măsură clasa politică şi opinia publică germană.

 • Trianon
100 – o provocare comună pentru vecinii Ungariei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon 100 – o provocare comună pentru vecinii Ungariei?

  Anul 2020 se anunţă a fi o provocare pentru politica externă a Budapestei în relaţia sa cu statele vecine, într-un context în care proiectul “Trianon 100 – Elan”, lansat de Academia Ungară de Ştiinţe, sub sprijinul direct al regimului maghiar, se arată a nu fi privit cu încredere de către statele limitrofe Ungariei.

 • Ideologia extremelor secolului XXI: Renaud Camus şi „Marea Înlocuire“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia extremelor secolului XXI: Renaud Camus şi „Marea Înlocuire“

  Marele public a auzit pentru prima oară de sintagma „Marea Înlocuire“ pe 3 august în acest an, atunci când, imediat după masacrul provocat la El Paso de un dezaxat membru al extremei drepte, s-a aflat că pusese pe un site specializat (8 chan) un manifest de 8 pagini care făcea referinţă la teoria Marii Înlocuiri extrasă din cartea francezului Renaud Camus.

Modifică Setările