Miting împotriva extremismului organizat la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal Gheorghe Flutur a prezentat în cadrul unui prim miting organizat în România împotriva extremismului, la Suceava, un decalog împotriva acestui fenomen.

Evenimentul a fost organizat de filiala PNL condusă de Gheorghe Flutur FOTO PNL Suceava
Evenimentul a fost organizat de filiala PNL condusă de Gheorghe Flutur FOTO PNL Suceava

Liderul liberal Gheorghe Flutur a prezentat în cadrul unui prim miting organizat în România împotriva extremismului, la Suceava, un decalog împotriva acestui fenomen.

Șeful CJ Suceava a vorbit astfel despre apartenența la NATO și Uniunea Europeană, subliniind că este nevoie de modele în societate și de promovarea competenței. „Modele, nu lichele, oameni buni. Avem nevoie în societate de modele. Asta vă cer să faceţi, să fie scoase modelele în faţă şi este ceva normal. Auziţi ce spun oamenii acolo: Nu daţi like-uri la lichele, vor veni vremuri mai grele”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Un alt punct prezentat de liderul liberal face referire la respectarea regulilor organizațiile internaționale din care face parte România. Gheorghe Flutur a mai subliniat importanța vigilenței în societate, a unității, a adevărului și a valorilor morale și naționale.

În cadrul evenimentului manifestanții au strigat că Bucovina pașnică și echilibrată se va opune tuturor celor care vor să deturneze România de pe traiectoria lumii libere, europene, civilizate, pentru a o arunca din nou în sărăcia și dictatura din zona de influență a Moscovei.

Potrivit unor surse politice, astfel de mitinguri vor fi organizate la final de săptămână în mai multe localități.

Inițiativa urmează exemplul unor alte astfel de evenimente care au avut loc în mai multe țări. Mii de oameni au demonstrat la Belin, Germania, împotriva rasismului şi extremei-drepte, multe alte mitinguri paşnice fiind planificate în întreaga ţară. O astfel de manifestație a avut loc și în Austria. 35.000 de oameni au protestat la Viena, dar și în multe alte orașe din țară.

Incidendent cu liderul SOS 

Mitingul a început cu un incident în momentul în care jandarmii au intervenit pentru a-l îndepărta pe liderul SOS, Andrei Necșulescu, de lângă scena unde urma să vorbească președintele PNL Suceava. Reprezentantul SOS își așezase telefonul pe scenă și refuza să se îndepărteze.

Necșulescu, membru al formațiunii conduse de Diana Șoșoacă a fost implicat săptămâna trecută și la o altercație cu mai mulți simpatizanți AUR.

Reacția AUR: „Extremiștii sunteți voi”

Reacția AUR, ca urmare o organizării evenimentului, a venit printr-un comunicat de presă, fiind lansate mai multe acuzații la adresa actualei Coaliții de guvernare.  

„Voi, Ghiță, sunteți niște extremiști care vreți instaurarea dictaturii în România doar pentru a vă menține la putere, călcând în picioare democrația din țara noastră.

Ați distrus un popor, ați ruinat județe, ați alungat milioane de români. Și tot pe noi ne faceți extremiști?

Da, suntem extremiști, așa cum ne catalogați, dar numai când vine vorba de voi”, a transmis AUR într-un comunicat de presă. 

La rândul lor, liberalii i-au sugerat șefului AUR chiar să părăsească România și să meargă în Rusia, afișând un bilet de avion adus de un tânăr. 

FOTO PNL Suceava
FOTO PNL Suceava

Protest AUR

Inițiativa vine după ce, în urma cu numai o săptămâna, străzile orașului erau împânzite de protestatarii AUR.

În cadrul protestului de săptămâna trecută, mai mulți membrii și simpatizanți AUR i-au cerut demisia șefului Consiliului Județean Suceava.  

Duminica trecută, liderul liberal l-a așteptat, împreună cu primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Bălan, pe președintele AUR, George Simion, într-o sală pregătită la Casa Culturii din Suceava.

Șeful formațiunii politice nu s-a prezentat însă, rămânând afară, la mitingul organizat în centrul orașului. „Nu au vrut să vină la dialog, i-am invitat să discutăm soluţii de dezvoltare, ei nici nu au candidat, dar vin să rupă clanţa uşii, să înjure, să facă fel de fel de atacuri nedemocratice”, a argumentat liderul liberal într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite