Consilier prezidențial: Stabilitatea economică necesită în continuare preocupări sporite. Trebuie să ne ferim de soluțiile extremiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu a subliniat în cadrul unui eveniment că, în contextul anului elecoral 2024, stabilitatea economică necesită în continuarea preocupări sporite și că trebuie „să ne ferim de capcanele promisiunilor care vând iluzii”. 

Consilierul a arătat că stabilitatea economiei este un obiectiv esențial FOTO Cosmin Marinescu
Consilierul a arătat că stabilitatea economiei este un obiectiv esențial FOTO Cosmin Marinescu

Stabilitatea economică necesită în continuare preocupări sporite, inclusiv pentru protejarea piețelor și a competitivității noastre, cu precădere în industrie, dar nu numai”, a susținut consilierul prezidențial în cadrul celei de-a 11-a ediții a BVB Awards, subliniind că „anul 2024 a început cu reactivarea inflației, ceea ce întrerupe trendul dezinflaționist din 2023 și reclamă, deci, prudență în politica economică”. 

Astfel, Cosmin Marinescu a explicat că „un obiectiv esențial al coaliției de guvernare este asigurarea stabilității economice și a sustenabilității financiare a României, obiectiv național cu atât mai important într-un an electoral ce survine unor crize multiple”.

„În raport cu acest obiectiv, anul electoral 2024 impune o anumită responsabilitate și în planul mesajului public, în privința valorilor democratice și a principiilor pe care dorim să le promovăm pentru viitor. De aceea trebuie să ne ferim de capcanele promisiunilor care vând iluzii, de soluțiile extremiste, lipsite de responsabilitate. Pe termen lung, populismul economic ne transformă pe toți în perdanți. Iată de ce avem nevoie de soluții credibile pentru România, soluții echilibrate, care să ofere economiei noastre garanții de stabilitate și predictibilitate pe termen lung”, a mai spus consilierul.

Potrivit consilierului prezidențial, „trebuie fructificată pragmatic și eficient, prin schimbări ambițioase și rezultate pe măsură” strategia națională a României privind dezvoltarea pieței de capital.

„O piață de capital matură, competitivă, capabilă să susțină eficient nevoile de finanțare ale economiei, reprezintă un atu din perspectiva obiectivului ca România să treacă la un model de dezvoltare economică bazat pe investiții”, a mai spus consilierul.

Totodată, Cosmin Marinescu a subliniat că „într-un model de dezvoltare bazat pe investiții, economia României are nevoie de finanțare”, iar „în anii următori finanțarea va deveni un criteriu cheie în dinamica sistemului financiar și pentru eficiența cadrului de reglementare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite