Avocatul lui Aleksei Navalnîi ar fi fost arestat la Moscova

0
Publicat:

Vasili Dubkov, avocat al opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit vineri, 16 februarie, în circumstanțe suspecte într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar, ar fi fost arestat la Moscova, relatează BBC.

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi a murit vineri, 16 februarie. Foto: Arhivă

Potrivit unor surse mass-media din Rusia, avocatul principalului opozant al lui Vladimir Putin a fost reținut pentru „încălcarea ordinii publice”. Pentru moment, autoritățile ruse nu au confirmat informația cu privire la arestarea lui Dubkov. 

În luna octombrie a anului 2023, alți avocați ai opozantului rus – Vadim Kobzev, Igor Sergunin și Aleksei Lipster – au fost arestați sub acuzația de „extremism”. Ulterior, în luna ianuarie, Olga Mikhailova, un alt avocat al lui Aleksei Navalnîi, a mărturisit că s-a confruntat cu aceeași acuzație. 

În urmă cu trei ani, Fundaţia Anticorupţie a opozantului rus a fost interzisă de Rusia, invocând, de asemenea, „extremismul"

Trupul neînsuflețit al liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost predat mamei sale după mai bine de o săptămână de la moartea sa. Liudmila Navalnaia a mers la închisoarea în care fiul său și-a dat ultima suflare pentru a-i recupera trupul. Aceasta a fost însoțită chiar de avocatul Dubkov. 

Cadavrul a fost recuperat de Liudmila Navalanaia la opt zile de la decesul lui Navalnîi. Mama regretatului opozant rus a mărturisit că a primit amenințări de la autoritățile ruse, care voiau ca acesta să fie înmormântat în „secret”

Aliaţii opozantului rus au dezvăluit că încearcă să găsească un loc în care să organizeze funeraliile.  

Unele locuri spun că spațiile sunt ocupate, altele refuză atunci când este menționat numele lui Navalnîi. Într-un loc ni s-a spus direct că agențiilor funerare li s-a interzis să lucreze cu noi", a afirmat marți purtătoarea de cuvânt al principalului opozant al Kremlinului, Kira Iarmîș. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite