Am avut dreptate. Pericolul extremist este real!

0
0
Publicat:

Mărturisesc faptul că luni de zile, atunci când atrăgeam atenția asupra pericolului extremist în România dar și în UE, am primit și reacții care îmi spuneau că exagerez, poate.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Iată că am avut dreptate! Iată că AUR este pe locul 2 la alegerile europene, iată că personaje precum Șoșoacă vor polua holurile Parlamentului European, iată ce s-a întâmplat în Austria, în Germania și iată ce s-a întâmplat în Franța.

Pericolul extremist, în opinia mea, nu a trecut. Este abia la început, iar asta inclusiv pe măsură ce regimul Putin își va activa și mai mult agenții de influență din Europa.

Două observații aș vrea să fac legat de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European.

Prima, este aceea că - și m-am gândit foarte mult la asta - semnalul alegătorilor care au votat cu extremele, într-un număr suficient de mare, nu poate și nu trebuie să fie ignorat. Acei oameni au spus ceva, au semnalat ceva, iar ei trebuie auziți.

Desigur, partidele extremiste nu vor rezolva niciodată, nimic! Tot ce pot să ofere ele oamenilor este gargară ieftină, scandal și circ. Atît!

De aceea, este rolul partidelor democratice, vorbesc la nivel european, să își revizuiască extrem de urgent și de atent politicile pe care le susțin, astfel încât ele să fie, nu pe placul unui public extremist, dar bazate pe valorile noastre tradiționale, pe prioritățile reale ale oamenilor, așadar, bazate pe realitatea trăită de cetățeni și nu pe dogme stângiste. Votul pentru acești indivizi, oameni buni, precum cei de la AUR sau cei precum Diana Șoșoacă, este unul pierdut, irosit. Iar asta mă duce la a doua observație.

Trebuie spus faptul că, în ciuda unor titluri alarmiste, centrul politic european nu a cedat. El a rămas solid. Iar piatra de temelie a construcției europene, Popularii Creștin-Democrați (PPE/EPP), a crescut ca număr de deputați. Împreună cu grupurile S&D și Renew, ambele în scădere și ambele în mare nevoie de a se redefini, PPE va putea susține și consolida democrația europeană. Românii trebuie să știe așadar că în jurul unor deputați extremiști, oamenii de bun simț din toată Europa, vor crea un cordon sanitar, pur și simplu. Ei nu vor obține nimic pentru dumneavoastră, decît faptul că vor posta pe internet filmulețe în care fac scandal, urlă, sau - aproape sigur - vor fi evacuați din sală.

Diana Șoșoacă, dar și alții, vor învăța, la Bruxelles și Strasbourg, ce înseamnă proceduri, norme și reguli parlamentare. Și vor încasa, vreme de cinci ani, bani mulți degeaba.

În tot acest timp, grupul nostru politic, și alianța democratică formată în jurul nostru, va pune presiune pe birocrația europeană, pe tehnocrații din Comisia Europeană, pentru a reveni, cum scriam mai sus, la REALITATE, cu majuscule, adică la nevoile și preocupările dumneavoastră.

Fie că vorbim despre migrația necontrolată, despre politici așa-zise verzi (dar care nu sunt!) care ruinează mii de afaceri mici și mijlocii, fie că vorbim despre cenzurarea valorilor noastre tradiționale, precum credința sau familia, noi, Creștin-Democrații europeni, știm acum, după alegeri, că avem un mandat clar din partea dumneavoastră pentru a ne apăra și pentru a vă apăra identitatea.

Și vă mulțumim pentru acest lucru! Știm bine ce avem de făcut și în materie de stopare a creșterii costului vieții, în materie de creștere a veniturilor dumneavoastră, știm ce avem de făcut pentru cei care vor să înceapă sau să dezvolte afaceri.

Votul dumneavoastră pentru forțele democratice nu s-a pierdut, dragi români. Dimpotrivă! Ați investit încredere în democrație și ați investit bine!

Eu vă rog să rămâneți la fel de angajați și de interesați în Europa, în casa noastră comună, să aveți încredere și speranță și să nu vă lăsați niciodată seduși de soluțiile aparent facile, dar mincinoase, ale populiștilor sau extremiștilor.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite