Social-democraţii germani nu exclud interzicerea partidului „Alternativa pentru Germania”

0
Publicat:

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea interzicerii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD), deşi aceasta ar fi o variantă de ultimă instanţă, transmite DPA, citată de Agerpres.

Miting împotriva AfD la Berlin. FOTO EPA EFE
Miting împotriva AfD la Berlin. FOTO EPA EFE

Examinarea neconstituţionalităţii AfD ar trebui să fie „o opţiune clară'' în cazul în care concluziile serviciilor de informaţii germane fac ca şansele de reuşită ale unei asemenea proceduri să pară sigure, arată, într-o rezoluţie adoptată sâmbătă, conducerea SPD.

Clasificarea AfD drept grupare extremistă de dreapta suspectă, în martie 2021, de către serviciul de informaţii interne german face obiectul unei acţiuni în justiţie în Germania, AfD contestând clasificarea sa la Înalta Curte Administrativă din oraşul Munster.

Olaf Scholz: „democraţia nu trebuie niciodată să rămână pasivă”

 Interzicerea unui partid este ultima soluţie într-o democraţie, a spus cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz.

„Totuşi democraţia nu trebuie niciodată să rămână pasivă în timp ce un partid încearcă să o distrugă din interior'', a adăugat el.

Rezoluţia adoptată de conducerea social-democraţilor arată că „pentru noi, este indubitabil că AfD este un partid de extremă dreapta ce este îndoctrinat de ideologia naţionalistă şi ameninţă democraţia''.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite