Stiri despre democratie

  875 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum să baţi corupţia cu corupţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum să baţi corupţia cu corupţia

  Succesul guvernului Orban de la finele acestui august trebuie citat în manualele anticorupţie. Deşi, dacă mă gândesc mai bine, într-un singur manual anticorupţie, cel în bruxeleză, pus pe coloana din dreapta (pe stînga – premierul bulgar Borisov, căruia trebuia să i se ridice MCV-ul anul ăsta şi teancul de euro de pe noptieră cu care a fost filmat de atunci). Că în restul lumii ce s-a petrecut la Bucureşti nu e de fapt aşa de original.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Români, apăraţi-vă democraţia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Români, apăraţi-vă democraţia!

  Prima generaţie de politicieni români de după eliberare, feseniştii, nu erau comunişti. Erau un amestec de revoluţionari spontani, securişti dinainte preveniţi şi cadre ale partidului de mâna a doua şi a treia care aveau o oarecare competenţă pentru că se ocupaseră direct de industrie, de agricultură, de comerţ exterior. Ele au format mai multe partide, dintre care după anul 2000 mai erau în circulaţie PSD şi PDL.

 • Iohannis K. şi democrat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis K. şi democrat

  Mircea Miclea a dat de urma problemei dar s-a oprit, sfios, la aspectele banale. Dacă s-a dovedit ”tîmpit” şi ”dobitoc” - aşa cum spune Miclea - Preşedintele Iohannis nu se remarcă şi nu contrariază. E, pur şi simplu, o cărămidă standard în turnul orizontal al imbecilităţii politice româneşti.

 • Lecţie de democraţie
pentru premierul Ludovic Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţie de democraţie pentru premierul Ludovic Orban

  Se pare că premierul Orban n-a auzit de principiile de bază ale democraţiei: separarea puterilor în stat, „checks and balances”, conlucrarea loială a puterilor statului. Premierul Orban consideră că doar el este deţinătorul adevărului absolut, doar el ştie ce e bine şi ce e rău, ce e drept şi nedrept. Celelalte puteri ale statului mai mult îl încurcă, şi atunci le ignoră.

 • 10
August 2018. Clasarea unei ruşini
naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 August 2018. Clasarea unei ruşini naţionale

  Au trecut câteva zile de la o veste care a şocat o mare parte a opiniei publice. Comentarii sunt deocamdată puţine, iar reacţii oficiale aproape deloc. Un dosar mult aşteptat, acela al violenţelor jandarmilor asupra participanţilor la mitingul din 10 august 2018, a fost clasat.

 • CTP, despre clasarea parţială a dosarului 10 august: Acei matracaci şefi ai Jandarmeriei, adică Cucoş, Sindile, Chirică, Cazan, nu sunt găsiţi vinovaţi de nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CTP, despre clasarea parţială a dosarului 10 august: Acei matracaci şefi ai Jandarmeriei, adică Cucoş, Sindile, Chirică, Cazan, nu sunt găsiţi vinovaţi de nimic

  Gazetarul Cristian Tudor Popescu este revoltat de hotărârea DIICOT de a clasa parţial dosarul „10 august“, o decizie prin care şefii Jandarmeriei care au comandat atunci acţiunea trupelor au fost scoşi de sub urmărire penală. Într-o intervenţie la Digi24, CTP a descris decizia ca „un atentat grav la adresa democraţiei“.

 • Dezinformarea
dăunează grav democraţiei. Cum răspunde UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformarea dăunează grav democraţiei. Cum răspunde UE?

  Comisia Europeană acuză, în premieră, China de dezinformare, reţelele sociale sunt chemate lunar la raport, iar UE lansează un nou program de acţiuni contra dezinformării legate de pandemie care include şi suport pentru presa afectată de criză. Iată o serie de evoluţii pe care LARICS trebuie să le consemneze.

 • Grupul
de rugăciune din Parlamentul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul de rugăciune din Parlamentul României

  Ce este cu acest grup? Auzim tot mai mult de membrii lui, care sunt aleşi în Parlamentul României pe listele unor partide. Aparent, totul este minunat: politicieni care se roagă, poţi crede. E de bine. Se roagă şi organizează periodic în Parlament ”micul dejun cu rugăciune”. Frumos, oamenii sunt pioşi – aşa am putea presupune.

 • Amintiri
din democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintiri din democraţie

  Nici măcar conspiraţiile reuşite nu fac istoria. Cine crede altceva e inocent, dar învins de capacitatea umanităţii de a-şi schimba cursul mult peste ce ar fi fost de închipuit. Epidemia care a capturat lumea în ultimele 3-4 sau cine ştie cîte luni e purtătorul şi conspiratorul şef al unei asemenea schimbări.

 • Corona şi democraţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corona şi democraţiile

  „Biciul e bun pentru cal, frâul pentru măgar, iar varga pentru spinarea nebunilor“, susţin Pildele lui Solomon. Dar cum e corona pentru democraţii? Le omoară pandemia, cum pretind unii? Sau ucide relaxarea, cum zic alţii?

 • Între democraţie şi
salvarea de vieţi omeneşti, ce alegem? Drumul spre iad este pavat cu bune intenţii…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între democraţie şi salvarea de vieţi omeneşti, ce alegem? Drumul spre iad este pavat cu bune intenţii…

  Preşedintele Iohannis şi premierul Ludovic Orban au criticat dur CCR pentru decizia de a declara neconstituţionale mărirea amenzilor în perioada Stării de Urgenţă. Amenzi uriaşe, dar care au condus la salvarea de vieţi omeneşti. Cine are dreptate, CCR sau conducerea statului? Grea dilemă! Ne întoarcem la discuţia respectării Constituţiei şi la „jadarmul” respectării ei, CCR.

 • Popularii europeni cer excluderea din PPE a partidului premierului Ungariei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popularii europeni cer excluderea din PPE a partidului premierului Ungariei

  Liderii a 13 partide membre Partidul Popular European, cea mai mare fracţiune din Parlamentul European, au semnat joi o scrisoare în care cer oficial excluderea partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban. Partid suspendat de un an în cadrul Partidului Popular European.

 • Dictatura coronavirus a lui Viktor Orban de Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dictatura coronavirus a lui Viktor Orban de Ungaria

  Ce hârtie de turnesol a devenit epidemia de coronavirus… a început să dezvăluie atât caractere cât şi profitori, oameni de stat şi politicieni mărunţi, populişti bombastici, dar şi profesionişti echilibraţi, stricţi şi corecţi.

 • Medicalizarea vieţii şi morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicalizarea vieţii şi morţii

  Avem motive să fim speriaţi de medicalizarea vieţii şi morţii. Ori de alarmă, de grija de viitor, de frică şi depresie. Dar putem să ne învingem temerile şi angoasele căutând împreună căile care ne vor scoate din impas.

 • Democracy Report 2020: Ungaria este primul stat membru din UE care nu mai este o democraţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democracy Report 2020: Ungaria este primul stat membru din UE care nu mai este o democraţie!

  Produs de Institutul V-DEM al Universităţii din Goteborg, raportul prezintă o analiză exhaustivă, foarte bine documentată, asupra unui proces extrem de vizibil pe plan mondial, anume “declinul global al instituţiilor liberal democratice”, consemnând cazul Ungariei ca situaţie limită în Europa în ce priveşte abandonul valorilor democratice.

 • Am votat la alegerile locale din Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am votat la alegerile locale din Franţa

  De astăzi, Franţa a trecut la nivelul următor de alertă. Se închide aproape tot, în afară de comerţul alimentar şi de benzinării. O Franţă fără resto-uri, du jamais vu, nici în timpul războiului. Vor fi restricţii la transportul în comun. Se face o excepţie pentru tutungerii. De luni sunt închise toate şcolile, pe termen nelimitat. Statul va sprijini întreprinderile afectate.

 • Bundeskalifat Deutschland
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bundeskalifat Deutschland

  Dispariţia politicii democratice în Occident nu putea deveni fapt fără participarea Angelei Merkel - plicticoasa întrupare germană a derutei din care Europa îşi trage ultima certitudine înainte de cădere.

 • La poarta tiraniei: amnezia, ca formă a injustiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La poarta tiraniei: amnezia, ca formă a injustiţiei

  Minte sfruntat cine afirmă, ca Tudor Gheorghe, că „degeaba“ ar fi trecut ultimii 30 de ani. Dar în materie de memorie nu e uşor să-i contrazici pe falsificatorii istoriei româneşti.

 • China, adversarul lumii libere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China, adversarul lumii libere

  Să vorbim astăzi despre ţara lui Confucius şi Mao Tzedun. Există un conflict profund de valori şi filozofie, plus diferenţe grave de comportament, între Republica Populară Chineză şi comunitatea transatlantică a lumii libere. NATO nu poate privi cu indiferenţă la politicile guvernului din Beijing.

Modifică Setările