Stiri despre democratie

  813 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Progresul obişnuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresul obişnuit

  Deocamdată, e război şi e bine. Răul va începe abia odată cu declanşarea păcii pierdute de democraţie. În Vest, rebeliunea dezmoşteniţilor scutură confortul elitelor. Defuncta clasă muncitoare americană şi britanică dar şi o felie mare şi neagră a fostei clase de mijloc refuză să dispară printre lozincile pozitive ale clerului progresist. Şi, prin asta, sînt ultima formă de viaţă autentică a democraţiei, înainate de alunecarea în consesns sterp.

 • Resetarea României: e timpul faptelor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resetarea României: e timpul faptelor!

  România este într-o criză fără precedent, cauzată de incompetenţa fără precedent a celor care conduc ţara de doi ani şi jumătate. O criză înseamnă însă şi oportunităţi. Pactul propus de preşedintele Iohannis partidelor politice este o astfel de şansă unică în ultimii 24 de ani. Mai precis, din 21 iunie 1995, când lideri partidelor politice parlamentare semnau declaraţia de la Snagov pentru aderarea României la UE.

 • După votare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După votare

  În ţările şi societăţile cu adevărat democratice, oamenii ies la vot nu din disperare, teamă sau revoltă. Cetăţenii pot fi supăraţi pe guvernanţi, însă mai rar li se întâmplă să fie şi revoltaţi. Nu aleg între bine şi rău sau între rău şi ceea ce se speră a fi mai puţin rău, ci între bine şi mai bine.

 • La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!

  Astăzi se împlinesc 144 de ani de fondarea oficială a Partidului Naţional Liberal şi mi se pare de bun augur să amintim românilor şi României, că bazele României moderne au fost aşezate de către personalităţile marcante ale liberalismului românesc. Ion C. Brătianu, , Mihail Kogălniceanu , A.G. Golescu, Prim Miniştrii ai României şi oameni de vaza ai societăţii româneşti de la acea vreme.

 • EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa

  Europa ne deranjează. Este deranjantă deoarece este încă o idee nouă. Pentru că inovează înlocuind confruntarea cu cooperarea, punând democraţia şi dezbaterea mai presus de diplomaţie şi secretul de stat. Europa creează legături directe între oameni. Noutatea sa scutură din rădăcini vechile obiceiuri, împiedică cutumele şi ridică întrebări cu privire la interesele naţionale egoiste.

 • Atenţie! Pericol
mare! Regimul Dragnea ne suprimă
drepturi şi libertăţi fundamentale! „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie! Pericol mare! Regimul Dragnea ne suprimă drepturi şi libertăţi fundamentale! „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i!”

  Omul Dragnea a devenit un caz patologic. Delirează când ţine discursuri, vede duşmani care se opun tendinţei sale de a deveni el dictatorul absolut al României. Încolţit de Justiţie, apelează la forţele de ordine pentru a-şi conserva puterea. Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei ar trebui să înţeleagă că devenind complici la încălcarea Constituţiei, riscă pedepse penale grele.

 • 30
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30

  La momente diferite, începând din vară şi până în ultimele zile ale lui decembrie, anul acesta majoritatea ţărilor esteuropene marchează trei decenii de la ieşirea, de regulă paşnică, din experimentul comunist.

 • Suspendarea Parlamentului la Chişinău şi lecţia responsabilităţii pentru sistemul democratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suspendarea Parlamentului la Chişinău şi lecţia responsabilităţii pentru sistemul democratic

  Au trecut şi sfintele sărbători Pascale. Ba chiar şi Paştele blajinilor. Şi am intrat de-a dreptul în primăvară, după două luni şi jumătate de la alegeri. În Parlamentul Republicii Moldova şi pe scena politică nu se întrevede nici o perspectivă ca diferiţii actori să îşi nuanţeze poziţiile, să negocieze, să atingă compromisul şi să dea o majoritate, capabilă să ducă la constituirea Legislativului şi să producă un Guvern.

 • Lecţia
ucraineană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia ucraineană

  Alegerile prezidenţiale din Ucraina au demonstrat că ţara vecină a abandonat moştenirea totalitarismului din perioada comunistă, având un sistem politic competitiv şi democratic, care se poate transforma într-un model inclusiv pentru unele state din regiune.

 • Populismul de dreapta, provocare grea pentru Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul de dreapta, provocare grea pentru Germania

  Marea majoritate a germanilor se declară pentru democraţie – dar sub ce formă? Drepturi egale pentru toţi şi pluralism politic nu fac parte din concepţia politică a tuturor, relevă ultimul "Studiu privind centrul".