Stiri despre democratie

  708 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Joaca de-o focul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joaca de-o focul

  "În cazul în care autorităţile publice sunt interesate de adevărul vieţii copiilor noştri, de viitorul acestei ţări? Urmăriţi activitatea, observaţi implicarea şi apreciezi realizările. foc de ars grădiniţe, şcoli, spitale, din fericire fără victime. "

 • Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!

  Români din toată lumea şi-au anunţat prezenţa pe 10 august la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, sub semnul #diasporaacasă şi pe notele de „hai acasă” ale lui Gil Dobrică, care ne face să plângem când ne e cel mai dor de România.

 • Mitingul PSD şi uriaşa lui manipulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitingul PSD şi uriaşa lui manipulare

  Desfăşurat în acelaşi timp cu finala de la Roland Garros (felicitări, Simona Halep!) şi cu marşul minorităţilor sexuale, mitingul organizat de PSD a demonstrat nivelul periculos de scăzut la care se află (firava) democraţie românească.

 • Ştirbu, PNL: Şefului PSD îi este dificil să înţeleagă ce înseamnă libertatea şi mecanismele democraţiei. Nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştirbu, PNL: Şefului PSD îi este dificil să înţeleagă ce înseamnă libertatea şi mecanismele democraţiei. Nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale

  Preşedintele Comisiei de cultură din Parlament, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a declarat într-un comunicat de presă că este necesar, „mai mult ca niciodată” ca „partidele de dreapta să vorbească pe aceeaşi voce”, făcând apel la susţinerea moţiunii de cenzură a PNL. Acesta a spus că Liviu Dragnea „nu îşi poate ţine în frâu instinctele dictatoriale”, încercând „acapararea tuturor instituţiilor pentru folosirea lor în scopul propriului partid”.

 • „Evanghelia“ lui Soros
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Evanghelia“ lui Soros

  L-aţi citit pe celebrul Soros? Dacă nu, foarte rău, căci nu poţi înţelege lumea de azi fără a cunoaşte principiile care o făuresc. Dacă da, atunci aţi remarcat că „societatea deschisă“ este noua „evanghelie“ a lumii, care vrea să „updateze“ Evanghelia lui Hristos.

 • Catastrofa românilor şi tăcerea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofa românilor şi tăcerea Europei

  Dacă în faţa tragediei lichidării democraţiei româneşti de către CCR şi PSD, românii, în majoritatea lor, tac ori protestează pe FB, oare cine să lupte pentru ei? Tăriceanu? Studenţimea apuseană? UE? Consiliul Europei?

 • Victoria lui Năstase la Chişinău pune în dificultate binomul PSRM-PDM în alegerile din toamnă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoria lui Năstase la Chişinău pune în dificultate binomul PSRM-PDM în alegerile din toamnă?

  Victoria lui Andrei Năstase în turul al doilea al alegerilor anticipate pentru primăria Chişinăului, care s-au desfăşurat duminică, reprezintă un semnal pe care electoratul pro-european şi unionist din capitala Republicii Moldova l-a transmis socialiştilor pro-putinişti, că soarta tânărului stat dintre Prut şi Nistru încă se mai joacă democratic prin votul cetăţenilor.

 • Dana Gîrbovan: A justifica nerespectarea deciziei CCR prin apel la referendum este abandonul democraţiei constituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dana Gîrbovan: A justifica nerespectarea deciziei CCR prin apel la referendum este abandonul democraţiei constituţionale

  Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan,  afirmă că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituţional preşedinte-ministrul Justiţiei, ar însemna renunţarea la democraţia constituţională, iar odată deschisă cutia Pandorei se va deschide drumul spre disoluţia statului democratic.

 • Democraţia faţă în faţă cu globalizarea şi naţionalismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia faţă în faţă cu globalizarea şi naţionalismul

  Claus Offe este un sociolog german, profesor la celebra Hertie School of Governance din Berlin. Este un reprezentant al teoriei critice şi are mari contribuţii la înţelegerea legăturii dintre capitalism şi democraţie. De asemenea, a lucrat cu Jurgen Habermas la Universitatea Humboldt din Berlin, unde a studiat aspectele pozitive ale instituţionalizării democraţiei deliberative.

 • VIDEO Un jurnalist american acuză: SUA tratează România ca pe o colonie. „Colectiv a fost un accident speculat de
ONG-urile lui Soros pentru a submina democraţia din România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un jurnalist american acuză: SUA tratează România ca pe o colonie. „Colectiv a fost un accident speculat de ONG-urile lui Soros pentru a submina democraţia din România“

  Jacob Grandstaff, un jurnalist american care lucrează la think thank-ul Capital Research Center, susţine că „Departamentul de Stat al SUA a tratat România ca pe o colonie“. Acesta consideră şi că drama de la Colectiv a fost exploatată de organizaţii nonprofit pentru a-l impune la guvernare pe Cioloş, care este un antidemocrat, în viziunea tânărului american.

 • Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni

  Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

 • O stafie bântuie prin Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O stafie bântuie prin Europa

  Sintagma din titlul acestui text se referea acum 150 de ani la comunism. Spusă de Marx în context revoluţionar, comunismul bântuia bătrânul continent de la un capăt la altul, căci societatea capitalistă, saturată de progres şi dezvoltare, evitase mulţi ani să acorde drepturi muncitorilor.

 • Bătălia pentru Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru Europa de Est

  Astăzi, la Bucureşti au descălecat o serie de voci conservatoare pentru a participa la o conferinţă organizată de Coaliţia pentru Familie.

 • Harababura land
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Harababura land

  De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.