Stiri despre colesterol

  315 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fructul care previne diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul care previne diabetul

  Un fruct care nu lipseşte din dieta zilnică este banana. Cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii şi pentru substanţele nutritive pe care le deţine, banana a devenit în ultima perioadă preferată. Atenţie! Nu ne referim la banana galbenă, ci la cea verde.

 • 5 lucruri la care trebuie să renunţi după infarct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 lucruri la care trebuie să renunţi după infarct

  Oricine a depăşit cu succes momentul critic al unui infarct poate să se considere cu adevărat un supravieţuitor. Bolile cardiovasculare şi infarctul continuă să fie una dintre principalele cauze ale mortalităţii, în întreaga lume. Supravieţuirea în urma unui infarct înseamnă, pe de o parte, o a doua şansă la viaţă, iar pe de altă parte, o vulnerabilitate sporită şi riscul de a suferi un al doilea infarct.

 • Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?

  Am auzit de foarte multe ori spunându-se că ouăle cresc nivelul de colesterol rău. Într-adevăr, ouăle au o valoarea calorică ridicată – colesterol şi grăsimi - şi toate acestea sunt cumulativ responsabile pentru afecţiunile cardiovasculare şi creşterea în greutate.

 • Recomandări alimentare dacă ai afecţiuni biliare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări alimentare dacă ai afecţiuni biliare

  Alimentaţia joacă un rol important în prevenirea, dar şi în tratarea bolilor biliare. Persoanele care au afecţiuni biliare trebuie să respecte câteva reguli alimentare pentru a preveni simptomele neplăcute ale acestora, precum şi complicaţiile.

 • 7 plante care scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi graţie remediilor naturiste.

 • Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

  Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în bucheţele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

 • Asocieri de alimente care te menţin sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asocieri de alimente care te menţin sănătos

  Combinarea corectă a alimentelor favorizează asimilarea eficientă a vitaminelor şi mineralelor. Descoperă ce trebuie să alături când mănânci pentru a preveni anumite afecţiuni grave!

 • Ce analizele medicale sunt indicate înainte de a începe o
dietă pentru slăbit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce analizele medicale sunt indicate înainte de a începe o dietă pentru slăbit

  Decizia de începere a unui regim pentru reducerea greutăţii corporale ar trebui însoţită de un control medical, nu doar pentru a ne asigura că vom obţine într-adevăr rezultatele dorite ci, mai ales, pentru prevenirea unor posibile riscuri asociate dietelor, atrag atenţia medicii specialişti.

 • De ce este bine să mănânci pătrunjel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să mănânci pătrunjel

  Originar din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât şi ca plantă medicinală. Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale şi multe alte substanţe esenţiale, dintre care una este vitamina C, despre care ştim că acţionează ca un antioxidant şi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.

 • Cele mai sănătoase alimente pentru inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai sănătoase alimente pentru inimă

  Alimentaţia nesănătoasă poate avea efecte surprinzătoare asupra organismului tău, fiind un factor de risc ce duce la apariţia bolilor cardiovasculare. Ei bine, unele alimente îţi pot oferi tot de ce ai nevoie pentru o inimă sănătoasă.

 • Aspirina interferează cu vinul roşu. Alimente care
păstrează inima sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspirina interferează cu vinul roşu. Alimente care păstrează inima sănătoasă

  Bolile de inimă fac an de an numeroase victime fiind considerate cel mai mare duşman al omului modern. Multe dintre aceste afecţiuni sunt rezultatul unui stil de viaţă şi al unei alimentaţii haotice. Introducerea în dietă a anumitor alimente ne putem păstra inima sănătoasă mai multă vreme.