Dieta cu afine. Scapă de burtă cu ajutorul acestor mici fructe parfumate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dieta cu afine. Scapă de burtă cu ajutorul acestor mici fructe parfumate

Dieta cu afine este ideală în această perioadă a anului. Afinele au cea mai mare concentraţie de antioxidanţi dintre toate fructele. Studiile arată ce aceste mici fructe reduc colesterolul şi riscul de obezitate, te ajută să ai un abdomen plat, să te menţii în formă, să ai un sistem imunitar mai puternic şi să urmezi un stil de viaţă mai sănătos.

Afinele conţin în proporţie de 80% apă, iar restul zaharuri, acizi, proteine, vitaminele A,B1,B2,B3,C şi E, dar şi uleiuri şi săruri minerale. Frunzele acestui arbust şi fructele, afinele, sunt cele mai utilizate părţi ale acestei plante în medicina naturistă.

O dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea de pe talie, care creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, consumul de afine oferă o bună protecţie pentru inimă persoanelor care suferă de sindrom metabolic.

Efectul benefic se datorează unor substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi formarea cheagurilor de sânge pe artere. Afinele sunt indicate şi hipertensivilor, deoarece previn creşterea tensiunii arteriale.

Citeşte continuarea articolului, aici!

Citeşte şi: 

Cancer de col uterin simptome - Cum se manifestă boala care ucide zilnic cinci din 12 femei

De ce nu-i arată Cabral chipul fiicei: ”Ne dăm interesanţi, amărâţii naibii”

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite