Ziua fără CARNE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ziua fara carne

Săptămâna trecută, pe 20 martie, s-a sărbătorit Ziua Internaţională fără carne. O zi în care fiecare om este încurajat să experimenteze o dietă bazată pe fructe, legume, chiar şi produse lactate şi ouă.

Din nefericire, în România, acestei zile nu i s-a acordat atenţia cuvenită, poate şi pentru că românii consideră că există probleme mult mai grave în societatea noastră decât alimentaţia defectuoasă. Desigur, pot să empatizez cu această idee, dar nu pot fi de în totalitate de acord.

În condiţiile în care felul în care ne alimentăm este în directă legătură cu speranţa fiecăruia de viaţa, cu starea sa de sănătate, nu poţi spune că nu este un factor extrem de important. Eu cred că e un factor pe care trebuie să îl luăm cu toţii în calcul, oricâte alte probleme am avea. 

Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, aruncaţi un ochi pe articolul ăsta: România - locul al treilea în rândul supraponderalilor din Europa
 

De asemenea, nu putem ignora nici impactul asupra mediului pe care îl are producţia de carne la nivel global. Am scris mai multe articole pe acest subiect şi consider că trebuie să discutăm şi să luăm măsuri pentru a diminua fenomenul consumului şi producţiei de carne în exces. 

Nu putem uita nici de drepturile animalelor şi de suferinţele prin care trec bietele animale sacrificate pentru satisfacerea apetitului nostru care e în continuă creştere. Nu există un animal care să merite mai puţină iubire şi consideraţie faţă de altul. Nu putem spune că iubim animalele, însă doar pisicile şi căţeii...

Sunt bucuros că anul acesta a fost organizată una dintre cele mai impresionante manifestări pentru susţinerea drepturile animalelor. Pe 20 martie 2013, de Ziua Internaţională fără Carne, a avut loc, cred eu, una dintre cele mai puternice campanii din punct de vedere vizual menită să încurajeze vegetarianismul. Un mesaj mai clar şi mai puternic de atât nu cred că am văzut în nicio campanie de conştientizare din orice domeniu. Oameni acoperiţi de sânge, acoperiţi în folii de plastic, în caserole similare cu cele în care ne cumpărăm carnea din supermarket-uri. 

Carne umana

Ştiaţi că în SUA se mînâncă într-o zi atâta carne de pui cât se mânca în anul 1930 într-un an??? Ar trebui ca informaţiile de genul ăsta să ne pună pe gânduri.

Aş vrea să funcţioneze pentru toată lumea, să aibă acelaşi impact pentru toţi o vorbă pe care o spune un prieten de-al meu: “E de ajuns să te uiţi în ochii unui animal ca apoi să nu mai poţi mânca niciodată carne.”

Ştiu că pentru unii e foarte greu să renunţe la carne. Ştiu că poate fi incomod uneori. Dar cel puţin din când în când, să ne creăm o zi A NOASTRĂ fără carne, în care să ne gândim la toate efectele negative ale producţiei şi consumului de carne în exces asupra mediului înconjurător, asupra sănătăţii noastre şi asupra drepturilor animalelor. Gândiţi-vă că părinţii noştri mâncau carne numai într-o anumită zi a săptămânii. O singură zi pe săptămână se mâncau preparate din carne. Trebuie să putem şi noi să mâncăm carne doar 6 zile pe săptămână în loc de 7. Nu poate fi atât de greu, nu?

Haide să încercăm cu toţii să renunţăm la carne pentru o zi în fiecare săptămână. Mâine e o zi excelentă să începi! :-)

Opinii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite