Yahoo revine în tendinţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer
Marissa Mayer

Citeam cu entuziasm zilele trecute, în Time, un articol despre Marissa Mayer, proaspăt numită CEO la Yahoo. Frumoasă, inteligentă, multimilionară,  însărcinată (aşteaptă primul copil în octombrie), pasionată de design şi super-stylish.

Zic entuziasm pentru că, în primul rând, sunt cu adevărat curioasă ce va putea schimba şi cum va urni depăşitul motor de căutare. În al doilea rând, pentru că Marissa Mayer se îmbracă bine şi are un stil conturat, actualizat, ceea ce face ca imaginea ei să facă notă discordantă cu toţi ceilalţi executivi din industria internetului. 

Marissa Mayer_2

Hai să spun altfel. Marissa Mayer nu se îmbracă în jeanşi şi tricouri, helănci sau hanorace, ţinute cu care suntem obişnuiţi să îi asociem pe cei care lucrează în IT, vezi Steve Jobs sau Mark Zuckerberg. Garderoba ei conţine la fel de multe rochii Oscar de la Renta, Carolina Herrera, Etro, Alberta Ferretti şi perechi de Manolo Blahnik ca cele ale fetelor din "Sex and the City". Preferinţele ei stilistice se îndreaptă către topuri cambrate şi asimetrice, rochii extrem de feminine, fuste midi ample şi colorate, jachete retro şi culori rafinate.

În interviurile date - inclusiv unul pentru Vogue - spune că îşi doreşte să reinstaureze spiritul inovator în Yahoo. Până una-alta, este inovatoare prin propria garderobă. 

  

Asta nu înseamnă că este singura femeie într-o lume a tehnologiei şi a bărbaţilor care se îmbracă bine (Sheryl Sandberg de la Facebook mai îndrăzneşte să poarte sacouri colorate, a la Angela Merkel). Dar profilul ei profesional - a fost între primii 20 de angajaţi ai Google, este cea care a creat simpla pagină albă de căutare a Google, a supervizat crearea browserului Google Chrome şi a clientului Gmail - şi sarcina atât de dificilă de a readuce la viaţă Yahoo o vor ţine în lumina reflectoarelor.  

  

Deciziile ei personale deja sunt intens dezbătute (numeroase articole discută faptul că, după numirea ei la Yahoo în iulie, a declarat că îşi va lua concediu de maternitate doar câteva săptămâni), ceea ce face ca toate celelalte alegeri să îi fie chestionate.  

Marissa Mayer

  

Sper că rafinamentul şi apetenţa ei pentru modă să fie căi de a demola clişeul "jeanşi şi hanorac", şi nu o modalitate de a-şi sabota profesionalismul, inteligenţa şi talentul. Cu cât va apărea mai des în public bine îmbrăcată, cu atât sunt mai mari şanse să înlocuiască acel stereotip.

Pentru că, nu-i aşa?, nu există nici un motiv pentru care o femeie pasionată de tehnologie să nu poată iubi, în egală măsură, moda şi hainele.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite