Ce costum de baie ţi se potriveşte?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beyonce H&M Wenn

Push-up sau bustieră, stil retro cu întărituri laterale, glam-ul anilor '80 cu decupaje, bikini, tankini sau costum întreg? În vara aceasta, costumele de baie ne redesenează silueta, au detalii în tendinte care le diferenţiază şi ne sunt propuse în modele pentru toate formele şi dimensiunile.

La fiecare început de sezon cald, simţim alegerea unui costum de baie ca o probă fizică, combinată cu un examen despre imaginea de sine, un fel de disciplină demnă de Jocurile Olimpice. Inevitabil, în fiecare an, suntem sclavele aceluiaşi ritual: ne privim corpul în oglindă, ne asumăm complexele, intrăm în magazinele care ne oferă mult prea multe opţiuni, depăşim sentimentul de nemulţumire dat de lumina proastă din cabina de probă.

Odată depăşite cele 37 de încercări nefructuoase de a găsi costumul de baie perfect, oscilăm între a cumpăra un costum întreg, negru sau bleumarin (acela care ne scapă de complexe) şi un model bikini, modern şi sexy (pentru eul nostru ideal, cu 20 kg în minus şi 15 cm în plus).

În vara aceasta vă invit să încercaţi un exerciţiu de realism pozitiv: să găsiţi un costum de baie bun, adecvat şi adaptat morfologiei voastre actuale, nu celei la care aspiraţi. Înainte de a aborda cabina de probă cu curaj, vă sfătuiesc să creaţi minime condiţii: folosiţi în ziua respectivă un ulei sau o cremă autobronzantă, mergeţi odihnite şi, de preferat, singure. Este interzis să evitaţi probatul costumelor de baie, sub pretext că detestaţi să vă priviţi în oglindă.

Nu vă grăbiţi, reglaţi bretelele sutienului, priviţi slipul din faţă, lateral şi spate, evaluaţi dacă aveţi nevoie de o mărime mai mare sau o cupă mai mică.
Voila, acum tot ce vă rămâne de făcut este să aflaţi ce fel de costum de baie se potriveşte siluetei voastre.

Silueta filiformă
Celor cu un corp androgin, cu talia aproape inexistentă şi bustul mic li se recomandă sutienele push-up, fără să fie exagerate, sau balconnet, asortate cu slipi tip pantalon scurt, care rotunjesc fesele. În egală măsură, li se potrivesc mini-brasierele cu un decupaj rotunjit, sutienele cu volănaşe sau fronseuri pe cupe şi costumele de baie întregi, cu cusături sau detalii care crează iluzia unei talii mai bine desenate (încreţituri, drapaje diagonale, catarame).

image

Silueta amforă
Nu încercaţi să vă acoperiţi formele cu orice preţ. Optaţi, mai curând, pentru un costum de baie al cărui slip are răscroiala înaltă, care va crea iluzia unor pulpe mai lungi şi mai suple, iar sutienul are cupele triunghiulare, cu bretele care se încheie la ceafă.

Încercaţi un bikini care se înnoadă lateral sau o variantă în care slipul este de culoare închisă, iar sutienul într-o nuanţă puternică sau cu un imprimeu vizibil. Dacă vă frustrează zona abdomenului, alegeţi bikini în stil retro, cu talie înaltă, sau un costum de baie întreg, cu imprimeu color blocking.

image

Silueta trapez
Aveţi nevoie de un bikini al cărui sutien are bretele late şi drepte, astfel umerii vor părea mai putin laţi. Şi mai potrivit va fi un costum de baie întreg, cu decolteul rotunjit, în forma de U sau V adânc, sau un decolteu asimetric, care acoperă unul dintre umeri. În orice caz, evitaţi costumele de baie cu linie sportivă, vor crea iluzia că aveţi cu adevărat spate de înotătoare olimpică.

Pentru cupe D, E sau mai mari, modelele de sutiene cu bretele care se înnoadă la ceafă, cupe pre-formate şi banda laterală de minim 3 centimetri lăţime sunt esenţiale. Fără bretelele subţiri, modele cu fronseuri sau volane aplicate pe cupe, sau sutiene în culori puternice. Acestea sunt potrivite doar celor cu bustul adolescentin.

image

Silueta rotofoie
Atunci când kilogramele se depun în zona abdomenului şi circumferinţa taliei se îngroaşă, aveţi nevoie de un costum de baie întreg, clasic sau asimetric, ales într-o culoare închisă - vişiniu prună, bleumarin, verde închis, negru - sau cu un imprimeu colorat pe fond închis (multicolor pe negru, alb pe negru).

Este important ca decolteul costumului să fie cât mai adânc, iar costumul să aibă întărituri laterale sau chiar în zona abdomenului, care să sculpteze corpul la fel ca un corset sau ca o lenjerie intimă corectoare. Dacă preferaţi varianta costumului din două piese, atenţie la înălţimea taliei slipului. Căutaţi un model cu talie medie, dar nu exagerat de înaltă. La fel de important este să căutaţi un costum de baie dintr-un lycra plin, care să favorizeze conturul corpului.

image

Silueta minionă (sub 1.64m înălţime)
Vi se potrivesc modelele care alungesc silueta, graţie unui decolteu adânc sau a unui slip frumos decupat. Sutienele triunghi sunt perfecte ca să obţineţi acest efect trompe-l'oeil, iar cele mai nepotrivite sunt sutienele fasa/bustieră şi slipii cu talie foarte joasă, croiţi sub forma unor pantaloni scurţi.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite