Un proiect pe care îl salut!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dante Stein, consilier al premierului Victor Ponta, lansează Make-A-Wish Romania. Este vorba despre cea mai mare organizaţie non-profit din lume, care îndeplineşte dorinţele copiilor ce sufera de boli care le pun viaţa în pericol.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dorinţei vreau să salut faptul că Dante Stein, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a anunţat că organizaţia Make-A-Wish International îşi începe activitatea în România. 

Stein este fondatorul Make-A-Wish şi a anunţat că prin intermediul programelor organizaţiei cât mai mulţi copii din România cu vârstă cuprinsă între 3 şi 18 ani şi care s-au lovit de greutăţile unei vieţi petrecută prin spitale va avea parte de sprijin şi surprize.  

Aproape 70.000 de copii români suferă de boli care le pot pune viaţa în pericol, iar prin intermediul ONG-ului aceştia vor avea ocazia să se joace, să vadă cum este să fii sa fie pompier sau dansator, întâlnească o persoană pe care o admiră, să aibă un computer, o chitară sau un căţel, să viziteze un parc de distracţii sau să meargă la mare, ori să dăruiască o bucurie la rândul lui altor copii. La nivel internaţional, de la înfiinţarea fundaţiei în anul 1980, aproape 350.000 de copii din aproape 50 de ţări şi-au văzut dorinţele transformate în realitate cu ajutorul Make-A-Wish. 

„Ceea ce pentru noi pare a fi un lucru cât se poate de simplu şi firesc e de multe ori doar un vis frumos pentru copiii afectaţi de probleme de sănătate. Tocmai de aceea, principalul nostru obiectiv este acela de a îndeplini cât mai multe vise, de a oferi cât mai multă bucurie copiilor şi tinerilor cu afecţiuni grave. Exemplele Make-A-Wish din lume ne demonstrează că o dorinţă îndeplinită are puterea reală de a schimba o viaţă” a spus recent Dante Stein.

O primă iniţiativă a Make-A-Wish a fost de a o ajuta pe Cătălina, o tânără de 13 ani din Bucureşti, diagnosticată cu limfom malign Non-Hodgkin, să petreacă o zi interesantă la cumpărături alături de Elena Gheorghe şi designerul Stephan Pelger, având astfel ocazia să iasă din rutina vieţii din spital.

Mi se pare un program interesant. Cred că va fi unul de succes şi va ajuta foarte mulţi copiii cu probleme de sănătate! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite