De ce este atacată Corina Creţu într-o publicaţie europeană? Poate pentru că este româncă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu
Corina Creţu

La un an de la ocuparea funcţiei de Comisar European şi odată cu publicarea bilanţului general al activităţii, Corina Creţu a devenit ţinta unor atacuri „pe surse”, un sistem pe care l-am mai văzut în anii trecuţi. Respectiv, „binevoitori” din ţară, români get-beget alimentează jurnalişti străini cu atacuri împotriva unor adversari din ţară. De altfel, unul dintre jurnaliştii care semnează articolul Politico despre care vorbim este român.

În primul rând, mi se par inacceptabile comentariile misogine şi pline de prejudecăţi din textul articolului publicat de Politico.eu; acest tip de atac la persoană denotă o lipsă totală de bun-simţ din partea celor care au oferit informaţii „pe surse” publicaţiei europene, cu scopul de a cauza un prejudiciu de imagine.

„Corina Creţu poartă o coafură blondă platinat şi ochelari, iar chipul ei rotunjit devine expresiv atunci când vorbeşte. Engleză ei este funcţională. Unul dintre capriciile ei specifice, potrivit unor colegi, este faptul că aprinde lumânări religioase în birou”, se menţionează în articolul semnat de jurnaliştii Tara Palmeri, Ryan Heath şi Carmen Paun (jurnalistă din România).

Acesta este genul acesta de comentarii discriminatorii, lansate de români la adresa românilor, care ne fac de râs în întreaga lume!

Aşadar, atacurile fac referire în primul rând la faptul că responsabila pentru Politici Regionale din cadrul Comisiei Europene este româncă. Potrivit unor informaţii pe surse, aceasta este acuzată că fumează în birou şi nu respectă regulile interne ale instituţiei pentru că, spun anumiţi foşti colaboratori, „în România un ministru poate să facă orice doreşte”.

Mai mult, Corina Creţu a fost criticată şi pentru vizitele întreprinse în România pentru a-şi vizita familia în weekend şi pentru faptul că şi-a luat trei zile libere în luna martie pentru a reveni în ţară. Mi-este greu să înţeleg ce fel de oameni ar putea critica dorinţa unei femei de a-şi vizita familia şi ţara.

Totuşi, o parte pozitivă - potrivit unui oficial din cadrul Comisiei Europene, până în prezent nu s-au înregistrat plângeri oficiale sau investigaţii la adresa Corinei Creţu privind comportamentul ei şi relaţia cu subalternii. Mai mult, unii colegi ai comisarului european au doar cuvinte de laudă la adresa acesteia.

Iar purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, a declarat că doamna Creţu „este un membru serios al echipei lui Jean-Claude Juncker şi face o treabă extraordinară din funcţia sa de comisar pentru creştere şi joburi", în timp ce alţi membri ai echipei de la Politici Regionale o descriu drept o persoană „drăguţă şi înţelegătoare cu oamenii cu care lucrează”.

Îmi doresc foarte mult să nu mai văd astfel de articole mizerabile promovate în presa străină tot de către români, care citează declaraţii ale unor români, în care sunt atacaţi lideri români din instituţii de nivel internaţional. Ne facem singuri foarte mult rău şi nu mi se pare corect, nici pentru cei care trăiesc în ţară, nici pentru cei din diaspora.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite