Preşedintele Obama a mulţumit veteranilor americani, pentru devotamentul lor, faţă de America

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipul lui Barack Obama reflectat în sticla unei mese, pe timpul unei reuniuni, din Biroul Oval, pe 4 noiembrie 2013. Foto: Pete Souza.
Chipul lui Barack Obama reflectat în sticla unei mese, pe timpul unei reuniuni, din Biroul Oval, pe 4 noiembrie 2013. Foto: Pete Souza.

În mesajul său, din această săptămână, preşedintele Barack Obama a comemorat Ziua Veteranilor mulţumind celor care au purtat uniforma Forţelor Armate ale Statelor Unite ale Americii. În momentul de faţă fiind vorba şi de cei 1.000.000 de americani recent reîntorşi acasă, din teatrele de operaţiuni militare, irakian şi afgan.

Preşedintele a declarat că este mândru de modul în care aceşti cetăţeni şi-au efectuat misiunile primite, nu puţini cu sacrificiul lor. 

În acest context, el a mulţumit generaţiei care a luptat pentru eliberarea insulelor ocupate din Pacific şi a eliberat Europa de fascism. 

El nu i-a uitat pe eroii care au înfruntat frigul aprig din Coreea şi căldura toridă din Vietnam. 

Preşedintele american nu i-a uitat nici pe cei care au acţionat în teatrele de operaţiuni militare, din Irak şi Afganistan. 

El a reamintit cetăţenilor, de peste Ocean, că pe măsură ce asemenea militari revin acasă, ei au nevoie nu doar de un simplu „mulţumesc”, ci şi de un sprijin adecvat.

Barack Obama a reiterat prioritatea sa, respectiv creşterea economică, crearea de noi locuri de muncă , precum şi restaurarea securităţii clasei de mijloc.

Şi din această perspectivă contează ca fiecare veteran să poată beneficia de asemenea şanse, pe care practic, prin misiunile sale le-a apărat.

Asta înseamnă o slujbă bună, o educaţie pe măsură şi o casă proprietate personală.

Preşedintele Statelor Unite a mai afirmat:

”Dacă lupţi pentru ţara ta în străinătate, nu ar trebui să lupţi pentru un loc de muncă, atunci când te întorci acasă.”

Obama a reamintit faptul că de când se află la Casa Albă, aproximativ 300.000 de veterani au fost ajutaţi să aibă un loc de muncă.

În plus, noul program de asistenţă de tranziţie îi ajută pe veteranii americani şi pe soţiile lor, ca să găsească locuri de muncă şi să îşi planifice evoluţiile, în noile lor cariere profesionale.

Intenţia lui Barack Obama este de a face un apel, la Congresul SUA, pentru ca forumul legislativ să acţioneze cum trebuie pentru ca structura abilitată în vederea găsirii de locuri de muncă pentru veterani să fie utilă.

Miza fiind punerea veteranilor americani, ca să lucreze la refacerea Americii.

Preşedintele Obama a mai afirmat că trupele americane au dobândit competenţe de neegalat, în timp ce au acţionat în condiţii de real pericol.

Prin urmare trebuie făcute conexiunile necesare, între mai multe întreprinderi şi veteranii de înaltă calificare.

Se au în vedere şi noi credite fiscale, pentru companiile care angajează veterani, inclusiv pe cei răniţi în luptă.

Ca urmare a campaniei susţinută de soţia preşedintelui, Michelle Obama – după unele surse viitoare candidată la funcţia de vicepreşedinte al SUA – şi de Jill Biden, soţia vicepreşedintelui în funcţie – ce are şanse de a primi un puternic sprijin, pentru a fi succesorul actualului şef al statului american - , oamenii de afaceri interesaţi de asemenea demersuri au mai promis angajarea a încă 400.000 de veterani.

image

Prima Doamnă, Michelle Obama – cu şanse mari de a fi viitorul vicepreşedinte…al SUA - reacţionează la efectele speciale ale unui machiaj, ocazionat de Simpozionul de Film Oscar, în Sala Albastră a Casei Albe, pe 8 noiembrie 2013. Fotografie de Amanda Lucidon. 

De asemenea, Barack Obama a reamintit angajamentul lui, de a oferi veteranilor de astăzi şi familiile lor o şansă, la o educaţie mai bună, în ţara pe care au servit-o exemplar.

Mii de şcoli au fost antrenate în acest proces menit a evita recrutările deloc oneste şi practicile de creditare, care duc la ruinarea veteranilor.

Sute de colegii şi universităţi sunt dispuse să facă mai mult, în această direcţie prioritară, pentru actuala administraţie americană.

Şi cum mai mult de un milion de americani, ex-militari, au revenit acasă este nevoie de un efort continuu, în acest proces de reintegrare a lor, în societatea care îşi doreşte o Americă mai puternică, cu un viitor mai bun pentru copiii de peste Ocean.

Cuvintele finale merită redate ca atare:

„Deci, tuturor veteranilor noştri , în numele întregii noastre naţiuni, vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi o să continuaţi să faceţi pentru ţara noastră. În calitate de comandant -şef al dumneavoastră, eu sunt mândru de serviciul vostru, şi recunoscător pentru sacrificiul dumneavoastră. Şi, atâta timp cât eu sunt preşedintele vostru , misiunea mea va fi să mă asigur că America vă sprijină , nu doar într-o zi sau un week-end, ci 365 de zile pe an.Vă mulţumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze, şi să aveţi un week-end minunat.”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite