O ţară tristă cu oameni veseli, la sfârşit de an

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ne uităm doar la cele două aspecte esenţiale: criza sanitară şi guvernarea politică, nu putem să avem niciun fel de perspectivă pozitivă pentru ţară şi pentru români. Dimpotrivă! Cu toate acestea, să ne gândim totuşi, că dracul nu a acaparat fără scăpare România, că nu-i atât de negru pe cât pare”

Anul 2021 se încheie cu o România tristă, bulversată de scandalurile politice, de guvernările dezastruoase, de revenirea la putere a partidelor mari, corupte, nemuritoare, care au condus ţara de 32 de ani încoace. Ceea ce a dus şi va duce firesc, la ”măreţe realizări” de care beneficiază şi va avea parte poporul român!

O ţară în care pandemia de Covid 19 a făcut ravagii, unde responsabilii instituţiilor care trebuiau să ia măsurile adecvate pentru prevenirea, controlul şi limitarea bolii au făcut greşeli imense, o ţară unde de pe urma acestei crize sanitare au profitat marii oportunişti şi corupţi cu ramificaţii politice la vârf!

O ţară în care măsurile autorităţilor s-au situat la extreme, începând de la tot felul de reglementări idioate şi ajungând la marile relaxări, care au avut efecte contrare-în loc să combată pandemia au dus la răspândirea bolii şi la suferinţa şi moartea mai multor oameni infectaţi!

La doi ani de pandemie, cifra oficială a românilor ucişi de coronavirus este aproape 60. 000 de oameni, dar neoficial aceasta ar putea fi dublă. Nimeni nu a mai stat să numere morţii de acasă, neînregistraţi, dar doborâţi tot de covid.

La un an de la începerea vaccinării anticovid constatăm cu toţii că majoritatea populaţiei nu s-a vaccinat şi nu doreşte acest lucru, fiind bulversată, intoxicată şi manipulată de antivacciniştii care-şi fac de cap în locurile publice, îndeamnă la revoltă şi la nerespectarea legilor chiar din parlamentul peste care au sărit gardul. 

O ţară în care la startul vaccinării, guvernanţii au făcut legea, discriminându-i masiv pe români, prin oficializarea categoriilor de cetăţeni ”esenţiali”, prioritari la imunizare, şi cetăţeni neesenţiali, adică restul populaţiei majoritate, care nu contează decât la vot şi la plătit taxe în ochii politicienilor. 

Ulterior, s-a renunţat la aberanta măsură, dar cei mai mulţi români, manipulaţi de propaganda agresivă, antivaccinistă, tot nu se vaccinează, riscându-şi viaţa!

Avem o ţară a ultimului an în care antivacciniştii îndoctrinaţi la greu au preferat să de-a bani mulţi pe teste, unde a înflorit o industrie a vânzării de certificate de vaccinare false, în unele centre de vaccinare, în special în zonele de trecere a graniţelor.

Pe de altă parte, în ultimul an, Parlamentul României şi-a dat măsura circului politic suprem. 

În mioritica noastră patrie doar cine nu a voit nu a intrat în parlament, fie că sunt băştinaşi, ”daci liberi”, politicieni de mucava sau turişti străini trotilaţi de alcool, iar acest lucru l-am văzut şi îl ştim cu toţii.

Tot ultimul an de zile ne-a arătat că termenii de ”educaţie naţională”, România educată” şi alte sloganuri politicianiste au dus educaţia la cel mai slab nivel care a existat vreodată. 

Pe lângă toate ciordelile naţionale, de 32 de ani încoace, ne dăm seama tot mai mult că s-a furat şi se fură în continuare chiar viitorul frumoasei noastre patrii, educaţia copiilor.

Un an 2021, în care statul de drept şi-a dovedit fragilitatea, iar justiţia în loc să se întărească a regresat obedientă şi controlată politic, ajungând la o cotă de credibilitate extrem de scăzută în ochii opiniei publice şi uimind o Uniune Europeană pe care o sfidează făţiş.

Un an în care principalul cult religios, majoritar covârşitor, Biserica Ortodoxă Română, a fost măcinată de divizare în rândul conducătorilor, dar şi a preoţilor simpli, consecinţele fiind vizibile în special în privinţa crizei sanitare şi a lipsei de implicare în campania de vaccinare anticovid.

Dimpotrivă, chiar unii înalţi reprezentanţi a acesteia au îndemnat oiţele la nevaccinare şi la nerespectarea măsurilor sanitare, cu efecte grave printre credincioşi şi familiile acestora.

Pe de altă parte, o parte dintre clerici au şi preocupări în zona susţinerii unor partide şi organizaţii considerate extremiste sub influenţa propagandei de la răsărit.

Bilanţul ”marilor realizări” ale anului 2021 ar putea continua în aceeaşi notă, dar nu ar folosi decât statisticii şi analizei în vederea prognozei viitorului.

Dar viitorul anului 2022 în România nu este deloc roz. Ba este chiar sumbru dacă ne gândim doar la faptul că în plan sanitar s-a intrat deja sub valul cinci al pandemiei de covid şi vedem cu toţii, cum nu se pregătesc autorităţile şi populaţia să-i facă faţă, în ciuda pericolului evident.

De asemenea, în planul politic al guvernării, cu actuala putere dominată de reprezentanţii de roşu, viitorul ţării sună şi mai sumbru în noul an.

Dacă ne uităm doar la cele două aspecte esenţiale:criza sanitară şi guvernarea politică, nu putem să avem niciun fel de perspectivă pozitivă pentru ţară şi pentru români. Dimpotrivă!

Cu toate acestea, să ne gândim totuşi, că dracul nu a acaparat fără scăpare România, că nu-i atât de negru pe cât pare”

Să credem într-o minune şi să ne dăm speranţe pentru un viitor mai bun, mai frumos, din ianuarie înainte.

Nu ne costă nimic să fim mai optimişti!

De fapt, după cum vedem că se manifestă dorinţa românilor de petreceri, turism, sărbători şi mai ales crăpelniţă, în ultimul timp, înaintea greutăţilor care-i aşteaptă, am zice că dracul nu-i prea negru, ba chiar ne face cu ochiul!

Încheiem un an în care singurele forţe politice care ar fi putut contribui cu adevărat la consolidarea democraţiei, la reformarea şi progresul ţării s-au dovedit insuficient de mature şi puternice, implicit au fost nevoite să părăsească guvernarea. Astfel, s-a pierdut o şansă importantă cu care România nu se va mai întâlni prea curând, ţinând cont de modul cum evoluează lucrurile în ţara noastră.

La anul şi la mulţi ani, necovidaţi şi prosperi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite