Femei vs. bărbaţi... Bărbaţi vs. femei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii şi femeile au moduri diferite de a gândi, a simţi şi a se raporta la problemele cu care se confruntă ceea ce uneori creează tensiuni şi războaie inutile în relaţiile dintre ei. Ai trăit vreodată senzaţia că bărbaţii şi femeile fac parte din specii diferite?

Într-una din seri soţul ajunge acasă, uşor îngândurat, cu o întârziere de câteva ore faţă de ora lui obişnuită de întoarcere de la muncă. Mănâncă absent ce i se pune în faţă, face un duş, iar după ce face dragoste cu soţia lui adoarme.

A doua zi soţia scria în jurnalul personal:

„Aseară soţul meu a venit târziu acasă. Era extrem de îngândurat şi nu a scos nici măcar un singur cuvânt toată seara. Acum înţeleg ce voia Maria să spună despre cât de dureroasă este tăcerea în doi. Nici măcar nu a observat faptul că i-am gătit mâncarea lui favorită... sunt din ce în ce mai convinsă că nu mă mai apreciază şi că se comportă din ce în ce mai rece în această relaţie. Am încercat să reaprind scânteia din primii noştri ani drept pentru care m-am îmbrăcat cu lenjeria aceea sexy pe care mi-a făcut-o cadou acum doi ani, de Crăciun, şi am făcut dragoste. Nici nu ştiu de ce mă mai mint singură căci de fapt nu am făcut dragoste... am făcut sex. A fost parcă rece şi distant, cu gândurile în altă parte. Dacă mă gândesc bine nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Dacă are pe altcineva? O fi colega aceea nouă de birou despre care mi-a spus acum câteva luni? Acum, dacă stau să analizez bine, cam din acea perioadă parcă au început să se schimbe lucrurile între noi şi-mi este tot mai clar că are o aventură cu ea. Este o aventură... sau poate chiar este îndrăgostit de ea! Este clar că nu mă mai iubeşte. Simt că nu mai suport situaţia asta imposibilă şi că nu voi accepta să fiu cea de-a treia roată de la căruţă. Mă gândesc că cel mai bine ar fi să-mi strâng câteva lucruri şi să plec la mama până se va hotărî ce are de gând să facă cu relaţia noastră. Merit mai mult, merit să fiu apreciată şi iubită.”... şi toate aceste gânduri se aştern pe câteva zeci de pagini udate din ce în ce mai des cu lacrimi.

Tot a doua zi bărbatul nota şi el în propriul jurnal:

„Aseară, după ce am plecat de la birou, pentru prima dată de când m-am căsătorit, am mers cu băieţii pe terasă să ne uităm la meciul de calificare a României la Campionatul Mondial. Am simţit că mi se prăbuşeşte cerul în cap când am văzut că au pierdut. Supărat, am plecat spre casă, am mâncat şi am făcut un duş, dar măcar am făcut dragoste şi asta parcă a mai compensat supărarea!”

Suntem cu adevărat atât de diferiţi?

Nu numai că cele două sexe comunică diferit, dar ele gândesc, simt, percep, reacţionează, răspund, iubesc şi apreciază diferit. Aproape că par să provină de pe planete diferite, vorbind limbi deosebite” - scria psihologul american John Gray în cartea sa „Marte şi Venus”.

Se ştie că femeile au un vocabular mult mai dezvoltat decât al bărbaţilor şi că fetiţele încep să vorbească la o vârstă mult mai fragedă decât băieţii. De exemplu, pentru un bărbat, din punct de vedere al comunicării, nu este nevoie de mai mult de un cuvânt pentru a semnifica culoarea roşie a unui obiect în timp ce femeile au câteva cuvinte pentru a exprima acelaşi lucru: vişiniu, bordo, rubiniu... şi multe altele. Ne exprimăm diferit, gândim diferit şi, prin urmare, simţim diferit doar că asta nu presupune să ne aflăm într-o continuă luptă, ci mai degrabă să găsim înţelepciunea de a ne completa.

Au fost situaţii în viaţa ta când ai trăit senzaţia că cele două sexe sunt atât de diferite încât par a aparţine unor specii diferite?

Aştept cu interes comentariile voastre, urmând să continuăm acest subiect într-o mini-serie de articole şi până la următoarea reîntâlnire vă urez să vă trăiţi viaţa în ECHILIBRU!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite