CELTA - tot ce trebuie să ştii pentru a fi încrezător în faţa cursanţilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

CELTA este una dintre cele mai căutate certificări pe care le poţi obţine ca profesor de limba engleză. Certificatul, oferit de Cambridge Language Assessment, este recunoscut internaţional şi îţi oferă calificarea de care ai nevoie pentru a preda engleza oriunde în lume şi pentru a urma o carieră de succes.

Un alt element important este că CELTA oferă celor care cunosc limba engleză la un nivel avansat, dar nu au mai predat niciodată, posibilitatea de a dobândi cunoştinţele necesare pentru a putea începe o carieră de profesor. În urma cursului, ei vor putea identifica şi înţelege uşor nevoile elevilor lor.

 

Ca profesor, eşti mereu preocupat de anumite aspecte ale procesului de predare: “Este clar mesajul meu pentru cei din faţa mea? Cum pot să îmi organizez cursul astfel încât să fac lucrurile şi mai clare, iar lecţia să fie mai eficientă? Cum pot ajunge cursanţii mei la rezultatele pe care şi le doresc?” Cei care au trecut prin experienţa de predare recunosc cu siguranţă aceste întrebări. Cursul Cambridge CELTA, care începând de anul acesta poate fi urmat şi în România, ajută la dezvoltarea unor tehnici eficiente de predare, care urmează principii clar definite. Pe lângă faptul că obţii feedback de la tutori despre subiectele pe care ţi le alegi şi despre modul în care le predai, ai ocazia să susţii ore demonstrative pentru a pune teoria în practică. Colegii tăi de curs sunt şi ei observatori şi îţi oferă la rândul lor feedback constant, pentru a te ajuta să îţi îmbunătăţeşti tehnica de predare şi să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

 

Cursul abordează teme cum ar fi rolul dascălului şi cum îşi cuantifică eforturile, înţelegerea noţiunilor predate, astfel încât să poată fi explicate simplu şi pe înţelesul cursanţilor, importanţa creării unei atmosfere plăcute în timpul orelor, relaţionarea şi empatizarea cu elevii, perfecţionarea şi eficientizarea metodei de predare pentru a oferi elevilor tăi cursuri de calitate. Cursul se bazează pe evaluare continuă, în funcţie de prestaţia de la orele demonstrative, temele scrise şi gradul de implicare pe parcursul trainingului.

 

Iată câteva gânduri despre primul curs CELTA organizat în această vară în România, de la câţiva dintre cei care au urmat acest modul.

 

 „Am învăţat multe lucruri noi … de la cât de multă muncă intră în partea de planificare – şi asta îţi asigură o mare parte din succesul din timpul orei – până la ce înseamnă noţiunea de class management, cum oferi feedback elevilor tăi, cum îi monitorizezi, care este metoda cea mai eficientă de lucru cu ei.”  Mara Blaj, profesor de limba engleză, Bucureşti

 

 Cursul este o provocare, mă aşteptam să fie aşa. Am învăţat foarte multe din feedback-ul primit la finalul orelor susţinute de fiecare dintre noi, dar şi în timpul sesiunilor de input pe care le-am avut. ” Victor Popescu, profesor de limba engleză, Iaşi

 

Cursul te pune în faţa altor profesori, fiecare cu experienţa proprie şi în faţa trainerului care îţi disecă efectiv lecţia şi poate să spună punctual ce probleme ai sau ce lucruri bune faci,  iar lucrurile tale bune sau rele sunt şi un exemplu pentru ceilalţi. ” Elena Bran, profesor de limba engleză, Bucureşti


Cursul CELTA are două module - cel intensiv, care durează 20 de zile, timp de 4 săptămâni, sau cel part-time, 20 de zile, în fiecare sâmbătă, timp de 20 de săptămâni.

 

În România, cursul poate fi susţinut la Shakespeare School, singurul centru din ţară acreditat de Cambridge Language Assessment ca centru de pregătire şi examinare CELTA. Poţi alege modulul part-time, în perioada 10 ianuarie – 6 iunie 2015 sau modului intensiv, în perioada 29 iunie – 24 iulie 2015.

Mai multe informaţii despre durata cursului şi preţ se găsesc pe site-ul celtatraining.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite