Cancerul din Sănătate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă, doctore? Mor românii pe capete. De mai multe luni România este bulversată de numărul mare de îmbolnăviri, urmate de decese. S-ar putea să fie fără precedent în ultimii 30 de ani, nu am o statistică precisă în acest sens, dar pare – cel puţin din mass-media – că numărul deceselor este în creştere, în ultimele luni. Mor bătrâni, oameni în puterea vârstei şi, în special, copii.

Cauzele morţilor se cunosc la o seamă de victime: gripa porcină care a făcut ravagii, boli incurabile, începând de la cele cardiovasculare, diabet, boli contagioase, infecţii şi toxiinfecţii, cancere de tot felul şi toată gama de boli existente în ţara noastră. Mai rău, acum suntem ameninţaţi şi cu virusul Zika, proliferat rapid din ţările Americii de Sud şi Latine până în Europa.

Zilele trecute, o şcoală întreagă dintr-un judeţ şi-a îmbolnăvit elevii cu mâncarea de la after-school. În altă zi, s-au înregistrat alţi zeci de şcolari îmbolnăviţi după ce au consumat laptele cuprins în programul guvernamental Cornul şi laptele. Ieri, am văzut o ştire care anunţa zeci de oameni îmbolnăviţi după ce au consumat diverse preparate la o pomană, într-un judeţ din Moldova! Şi astfel de ştiri îngrijorătoare ne vin permanent, zi şi noapte.

Tragedie! Judeţul Argeş, un judeţ cu o oarecare situaţie economică şi socială bună, cu o educaţie generală peste alte judeţe vai mama lor, din ţară, înregistrează zeci sau chiar sute de copii internaţi în spitale. De mai bine de o lună, tot sistemul medical, în frunte cu medicii şi pesonalul aferent, cercetători, sistemele de control sanitar veterinar, responsabili şi iresponsabili din sistem, părinţi, guvernanţi, opinia publică sunt bulversaţi de cazurile din acest judeţ. Pe lângă creşterea numărului de pacienţi, începând de la bebeluşi şi până la elevi de şcoală generală sau liceu, înregistrat în fiecare zi, în diverse spitale din Argeş sau din Bucureşti, mai rău, oamenii cu responsabilitate în domeniu nu reuşesc să stabilească exact cauza îmbolnăvirilor.

Autorităţile sunt bulversate total de ceea ce se întâmplă. Depăşite complet de situaţie, nu ştiu ce să facă. Sunt disperate şi fac tot mai multe bâlbe şi gafe, în timp ce starea bolnavilor se agravează, iar numărul deceselor creşte. Specialişti din sistemul de sănătate românesc, sistem canceros, autorităţi cu atribuţii de control şi prevenire, miniştrii dau din colţ în colţ, ies în fiecare zi cu alte declaraţii care se bat cap în cap cu cele date ieri tot de ei, acuză cu mare uşurinţă, anunţă o cauză a îmbolnăvirilor azi, alta mâine, dar niciuna nu pare să fie cea reală din moment ce creşte numărul vizitelor la medic!

Peste toate aceste mostre de incompetenţă, în timp ce situaţia este din ce în ce mai gravă, unii parlamentari penali încearcă să profite, atacând furibund actuala guvernare. Permanent şi din orice motiv, chiar şi închipuite. Poate, în unele cazuri au dreptate să atace, unde există incompetenţă, prostie şi erori grave, dar cred că mai bine ar fi să încerce să dea o mână de ajutor. Să caute soluţii, să colaboreze cu actualii responsabili de la guvernare şi din sistemul de sănătate. Să ajute la salvarea de vieţi, nu să profite cinic şi inuman de moartea unor copii pentru a-şi ataca adversarii şi a câştiga capital politic.

Totuşi, nu înţeleg şi cred că nici majoritatea opiniei publice nu înţelege cum de nu au fost, nu sunt  depistate cauzele reale ale îmbolnăvirii copiilor din Argeş! Nu sunt destul de competenţi cei care se ocupă de cercetarea şi analizarea cauzelor? Nu au mijloacele şi aparatura necesară? Se confruntă România cu un nou tip de boală necunoscută până acum, care nu poate fi depistată? Unde se greşeşte?

Sunt oare lucruri care sunt ţinute secret sau nu pot fi spuse public din diverse motive? Este posibil ca autorităţile locale argeşene, pe lângă incompetenţă, să ascundă ceva şi să informeze deliberat denaturat Bucureştiul şi opinia publică? Eu ştiu că într-un judeţ, conducătorii, cei din sănătate se cunosc cu organele de control, chiar şi cu persoanele care fac parte din lumea afacerilor. Fac chiar afaceri reprezentanţii unei categorii socio-profesionale cu alta. Stabilesc diverse legături. Unele merg până la a comite fapte de corupţie împreună de dragul câştigului oneros.

Nu cumva buba pe care o caută specialiştii pentru a stabili cauza îmbolnăvirilor este în altă parte şi are legături strânse cu fapte de corupţie? În loc să iasă zilnic, cu declaraţii şi afirmaţii care nu se susţin, să acuze cu mare uşurinţă, nu ar trebui ca specialiştii din sistemul de sănătate să lucreze mai profesionist şi să colaboreze şi cu organele de cercetare ale marii corupţii?

Nu se găsesc cauzele îmbolnăvirii copiilor dintr-un judeţ întreg. În alte judeţe se înregistrează alte sute de îmbolnăviri printre elevii care au consumat alimente la şcoală, unde cauzele sunt ştiute clar, au legătură cu afacerile, cu marea corupţie, inclusiv contracte cu statul, cu autorităţile. Ce se va întâmpla cu vinovaţii?

În realitate, sistemul de sănătate românesc este canceros de zeci de ani, timp în care s-a vorbit mereu şi mai ales, s-au cheltui sume imense pentru reformarea lui din temelii. Dar parcă lucrurile au mers invers, spre mai rău, în timp ce banii s-au topit şi starea de sănătate a populaţiei este din ce în ce mai gravă.

Mor tot mai mulţi oameni, mor tot mai mulţi copii nevinovaţi! Ce să mai vorbim de prevenire, dacă nici cauzele reale nu pot fi depistate ori sunt ascunse cu bună ştiinţă.

Ce se întâmplă, doctore? Ce se întâmplă, autorităţi, ce se întâmplă, guvernanţi?

Ce se întâmplă, DNA?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite