Român condamnat la închisoare pentru că și-a bătut nevasta care nu făcuse curat

0
Publicat:

Un bărbat dintr-o comună gălățeană trage acum ponoasele pentru că s-a enervat cumplit pe partenera de viață. Ea refuzase să facă în casă curățenie și el a lovit-o cu pumnii.

Gălățeanul și-a ieșit din fire pentru că soția a refuzat să facă curățenie FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați l-a condamnat în 14 februarie 2024 pe un bărbat din satul Odaia Manolache, ce aparține de comuna gălățeană Vânători, la 9 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru violență în familie. Decizia instanței nu este definitivă.

Gălățeanul este acuzat că, pe 18 martie 2022, i-a propus soţiei sale să facă în casă curat, dar aceasta a refuzat categoric.

El i-a sugerat că ar fi bine să îşi ia câteva zile de concediu pentru a face curăţenie generală în casă, sugestie cu care partenera nu a fost de acord.

Bărbatul și-a ieșit atunci din fire și a început să o lovească cu pumnii în zona spatelui şi a feţei. „A început să o lovească cu pumnii în zona spatelui şi a feţei şi, văzând că acesta s-a întors cu faţa, a continuat să o lovească deoarece a început să ţipe, a încetat acţiunea sa violentă şi a ieşit din cameră”, au stabilit anchetatorii.

Femeia a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. La proces, gălățeanul a recunoscut tot și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

„Prin urmările pe care le-a produs, inculpatul a generat un sentiment de frică persoanei vătămate pe termen lung, suplimentar suferinţelor fizice produse”, este constatarea judecătorului care a instrumentat cazul.

„Instanţa constată că inculpatul, ca persoană responsabilă şi integrată social, este marcată de eveniment, a înțeles gravitatea faptei săvârşite indiferent de sancțiunea penale ce îi va fi aplicată”, mai adaugă magistratul.

Acesta l-a obligat pe agresor să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Vânători sau școala din localitate, sub coordonarea Serviciului de Probațiune din Galați.