Român condamnat la închisoare pentru că și-a bătut nevasta care nu făcuse curat

0
Publicat:

Un bărbat dintr-o comună gălățeană trage acum ponoasele pentru că s-a enervat cumplit pe partenera de viață. Ea refuzase să facă în casă curățenie și el a lovit-o cu pumnii.

Gălățeanul și-a ieșit din fire pentru că soția a refuzat să facă curățenie FOTO arhivă Adevărul
Gălățeanul și-a ieșit din fire pentru că soția a refuzat să facă curățenie FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați l-a condamnat în 14 februarie 2024 pe un bărbat din satul Odaia Manolache, ce aparține de comuna gălățeană Vânători, la 9 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru violență în familie. Decizia instanței nu este definitivă.

Gălățeanul este acuzat că, pe 18 martie 2022, i-a propus soţiei sale să facă în casă curat, dar aceasta a refuzat categoric.

El i-a sugerat că ar fi bine să îşi ia câteva zile de concediu pentru a face curăţenie generală în casă, sugestie cu care partenera nu a fost de acord.

Bărbatul și-a ieșit atunci din fire și a început să o lovească cu pumnii în zona spatelui şi a feţei. „A început să o lovească cu pumnii în zona spatelui şi a feţei şi, văzând că acesta s-a întors cu faţa, a continuat să o lovească deoarece a început să ţipe, a încetat acţiunea sa violentă şi a ieşit din cameră”, au stabilit anchetatorii.

Femeia a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. La proces, gălățeanul a recunoscut tot și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

„Prin urmările pe care le-a produs, inculpatul a generat un sentiment de frică persoanei vătămate pe termen lung, suplimentar suferinţelor fizice produse”, este constatarea judecătorului care a instrumentat cazul.

„Instanţa constată că inculpatul, ca persoană responsabilă şi integrată social, este marcată de eveniment, a înțeles gravitatea faptei săvârşite indiferent de sancțiunea penale ce îi va fi aplicată”, mai adaugă magistratul.

Acesta l-a obligat pe agresor să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Vânători sau școala din localitate, sub coordonarea Serviciului de Probațiune din Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite