Povestea tinerei căreia pandemia i-a schimbat viața. A devenit terapeută după ce toată viața s-a luptat cu discriminarea FOTO

0
Publicat:

Andreea s-a confruntat cu probleme de sănătate de la naștere. Tânăra s-a lovit de discriminarea angajatorilor, care au renunțat pe rând la ea din cauza afecțiunilor de care suferă. Independența a fost calea ei către succes, iar cum vindecă oameni folosind terapia cu pietre de jad.

Andreea alături de unul dintre paturile cu pietre de jad FOTO Valentin Trufașu
Andreea alături de unul dintre paturile cu pietre de jad FOTO Valentin Trufașu

Andreea Stanca, o tânără de 30 de ani din Galați, a lucrat 10 ani în mai multe patiserii pe un salariu care abia îi ajungea să supraviețuiască. Andreea a absolvit Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc” din Galați, pentru că i-a plăcut mereu tot ce ține de cofetărie și patiserie.  

Tânăra din Galați s-a luptat toată viața cu discriminarea, pentru că s-a născut la opt luni și de-a lungul vieții s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate. Are parapareză spastică, poartă aparat auditiv și are un ușor defect de vorbire. Din acest motiv, angajatorii nu o țineau mai mult de câteva luni.

„Mi-a plăcut mult să lucrez ca patiser, a fost una dintre pasiunile mele, dar nu mi-am găsit locul. Nimeni nu mă accepta. Din cauza problemelor mele de sănătate nu mă puteam mișca cum se mișcau restul fetelor”, a povestit Andreea pentru „Adevărul”.

De altfel, tinerilor care au diverse handicapuri, Andreea le transmite să își urmeze visurile, indiferent ce le spunea lumea din jurul lor, pentru că de multe ori vor încerca să le pună piedici.

În paralel, tânăra a făcut și voluntariat la asociația „Alternativa”, un ONG din Galați care ajută copiii cu diverse handicapuri, aceeași structură cu oameni minunați care a ajutat-o și pe ea cu exerciții de logopedie și gimnastică medicală când era mică.

„Atunci am conștientizat că este ceva aici, ceva ce aș putea face eu pe mai departe”, a povestit Andreea. A absolvit un curs postliceal de asistenți medicali în balneofiziokinetoterapie, iar visul ei a început să capete contur.

O nouă viață după pandemie

În perioada de vară, când erau multe nunți și botezuri, lucra și 10-12 ore în patiserie. Din acest motiv își lua concediu medical destul de des, iar patronii nu vedeau cu ochi buni acest lucru. Cel mai mult a lucrat la o brutărie, unde a rezistat trei ani.

Nu a fost deloc ușor pentru ea, pentru că a realizat atunci că nu vrea să muncească până la epuizare pe te miri ce până la pensie. Paradoxal, pandemia i-a adus schimbarea de care avea atâta nevoie.

Aparatura folosită de Andreea are la bază pietrele de jad FOTO Valentin Trufașu
Aparatura folosită de Andreea are la bază pietrele de jad FOTO Valentin Trufașu

După impunerea restricțiilor, patiseria unde lucra a concediat-o și atunci și-a luat viața în propriile mâini. A decis să riște și și-a deschis un centru de sănătate, la inițiativa tatălui ei, unde practică din 2023 terapia cu pietre de jad, termoterapia cu raze infraroșii și presopunctura.

Terapie cu pietre de jad

Nu a fost deloc ușor. A făcut un împrumut de 200.000 de euro ca să cumpere aparatură de înaltă performanță, ce include paturi cu pietre de jad, cu care practică printre altele elongația coloanei vertebrale la căldură.

„Gama de afecțiuni pe care le tratează terapia cu pietre de jad este foarte mare. Vorbim de ulcer, scolioză (deformarea coloanei vertrebrale), dureri lombare, ale articulațiilor și mușchilor și gonartroza, o degradare lentă, progresivă a cartilajului articular de la nivelul genunchiului”, explică Andreea.

Acum, la centrul ei de sănătate vin să se trateze bolnavi de poliartrită reumatoidă, cu inflamații în diverse zone ale corpului și afecțiuni ale coloanei vertebrale.   

GALERIE FOTO ANDREEA STANCA

„Dorința mea este ca pacienții să plece mulțumiți de la centru, cu problemele de sănătate rezolvate sau ameliorate. Este important să revină periodic pentru o terapie de întreținere, în special cei care suferă de afecțiuni cronice. Motto-ul meu este „liniște pentru suflet”. Tocmai de aceea vreau ca pacienții să experimenteze acest gen de terapie, iar la finalul ei starea lor de sănătate va fi vizibil mai bună și vor încerca și un sentiment de eliberare interioară”, încheie tânăra terapeut.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite