Ce boli şi medicamente favorizează îngrăşarea

Ce boli şi
medicamente favorizează îngrăşarea

De multe ori, îngrăşarea este lentă, constantă, aparent fără cauză. Alteori, creşterea în greutate este legată de naşteri, premenopauză sau menopauză, de boli sau de situaţii stresante, precum schimbarea serviciului sau căsătorie, abandonarea fumatului sau a activităţii fizice.

Cele mai contagioase boli de piele

Cele mai contagioase boli de piele

Verifică-ţi periodic pielea şi dacă observi orice fel de modificări – iritaţii sau pustule care dau mâncărimi –, mergi imediat la dermatolog. Există boli de piele extrem de contagioase, aşa că e bine să ştii cum să le recunoşti.

Despre scandalul transplantului de plămâni realizat în România, la Adevărul Live

Despre scandalul transplantului de plămâni realizat în România, la Adevărul Live

Din scandalurile din ultimul an legate de transplantul de plămâni realizabil sau nu în România, cei mai afectaţi au ieşit, bineînţeles, pacienţii. Care sunt soluţiile pentru românii care au nevoie de transplant de plămâni şi care sunt problemele cu care se confruntă bolnavii aflăm de la Gheorghe Tache, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, la Adevărul Live.

Riscul de cancer de prostată creşte rapid după vârsta de 50 de ani. Ce alţi factori de risc mai există şi ce analize depistează boala în stadiu incipient

Riscul de cancer
de prostată creşte rapid după vârsta de 50 de ani. Ce alţi factori de risc mai
există şi ce analize depistează boala în stadiu incipient

Cancerul de prostată apare mai des la bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani. Cei care au mai mult de o rudă apropiată de gradul I – tată, frate sau fiu – sunt expuşi riscului de boală încă de la vârsta de 40 de ani. Vârsta nu se poate modifica, însă asupra altor factori de risc se poate interveni.

Bolile care îţi influenţează greutatea

Bolile care îţi influenţează greutatea

Se întâmplă adesea ca greutatea să îţi dea mari bătăi de cap chiar dacă duci un stil de viaţă sănătos şi faci sport constant. În astfel de situaţii este bine să te adresezi unui medic specialiast deoarece fluctuaţia de greutate poate fi efectul unei boli autoimune care dau organismul peste cap.

Academician, profesor universitar şi chirurg, Irinel Popescu este unul din marii chirurgi ai României. „Cel mai mare” spun unii, dar doctorul îi contrazice. L-am găsit în biroul său din Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni. Un loc ticsit cu diplome, premii, certificate, lucrări de specialitate, dosare şi… icoane. „Cu atât mai interesant va fi”, mi-am spus când le-am văzut.

acum 3 zile · comentarii (29)

Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află la intersecţia a trei tendinţe majore: fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, creşterea costurilor pe fondul sporirii consumului de servicii medicale, dar şi pe seama costurilor în creştere ale noilor produse şi servicii, la care se adaugă dezvoltarea exponenţială a noilor tehnologii IT&C.

acum 3 luni · comentarii (0)

România plăteşte, în domeniul controlului diabetului, factura prea mare a educaţiei insuficiente. O bună înţelegere a diabetului şi a importanţei schimbării stilului de viaţă înainte, dar mai ales după diagnosticarea bolii, poate să aducă beneficii medicale, dar şi financiare, atât la nivelul fiecărui individ, dar şi la nivelul societăţii, în ansamblu.

acum 4 luni · comentarii (7)

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

acum 10 luni · comentarii (9)

Românii se tem să mai meargă la doctor şi la spitalele de stat. Românii se tem că nu se vor mai întoarce vii după „condiţiile şi tratamentul” din sistemul public de sănătate. Exemplele pacienţilor care s-au dus la spitale cu boli tratabile şi au plecat de acolo cu picioarele înainte i-a speriat de moarte. Mai mult, developarea mafiei din Sănătate le sporeşte panica de moarte.

acum 11 luni · comentarii (3)

Se spune că „cchii sunt oglinda sufletului“! Într-adevăr, ochii ne dezvăluie, dăcă ştim să-i privim aşa cum trebuie, indicii preţioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic şi emoţional, la predispoziţiile genetice, la influenţa factorilor de mediu, a stilului nostru de viaţă asupra stării de sănătate.

acum 1 an · comentarii (0)

Miturile despre mamografie îmi sunt familiare. Zilnic aud diferite motive pentru care femeile evită această investigaţie. Singurul lucru care ar trebui să vă îngrijoreze este amânarea unui control medical. După ce efectuez mamografia, fiecare dintre pacientele mele îşi dă seama că temerile lor erau total nefondate.

acum 1 an · comentarii (0)

Inovaţia în medicină salvează vieţi. Este o afirmaţie simplă, reală, palpabilă, care ne poate ajuta să ne păstrăm încrederea în medicină în tot acest noian de evenimente care justifică teama fiecărui român când se gândeşte că s-ar putea îmbolnăvi - de la protestele medicilor, până la eforturile pacienţilor care ajung în instanţă pentru dreptul lor de a avea acces la servicii medicale de calitate şi tratamente de ultimă generaţie.

acum 2 ani · comentarii (4)

Vreau să încep prin a-ţi spune un adevăr pe cât de dur, pe atât de util. Prevenţia în cazul cancerului la sân este momentan o utopie - această boală nu poate fi prevenită. 1 din 8 femei de pe Planetă va dezvolta boala pe parcursul vieţii, iar cancerul de sân nu este discriminatoriu - nu alege după vârstă, culoare sau statut social. Dar TU poţi să alegi!

acum 2 ani · comentarii (0)

Am urmărit cu deosebit interes interviul cu Ministru Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, de la Adevărul Live din data de 13 mai 2015, unde s-au pus în discuţie probleme precum cardul de sănătate, vaccinările, obligativitatea prezentării la medic. Am apreciat faptul că, în sfârşit, au loc schimbări şi în sistemul de sănătate românesc, multe aspecte de bun augur, şi în acest context aş dori să fac şi eu câteva punctări.

acum 2 ani · comentarii (9)

De mulţi ani se duce o luptă surdă, uneori pe faţa, între producătorii de medicamente generice şi marea Pharma, adică mari producatori internaţionali, care domină pieţele mondiale. În timp ce marii producători impun preţuri ce acoperă, afirmă ei, cheltuieli „substanţiale“ cu cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, producătorii de generice au o altă conduită.

acum 2 ani · comentarii (1)
Postari Recente