Tratamentul eficient în astmul alergic

Tratamentul eficient în astmul alergic

Cea mai răspândită formă de astm este cea alergică. Crizele sunt declanşate de alergeni sezonieri, precum polenul, sau de alergeni pereni, ca acarienii sau scuame ale animalelor de casă. Din fericire, există soluţii care pot îmbunătăţi starea astmaticilor.

Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

Prof.dr. Florin Mihălţan: „Fumatul omoară mai mulţi oameni decât alcoolul, accidentele, drogurile şi obezitatea la un loc“

Prof.dr.
Florin Mihălţan: „Fumatul omoară mai mulţi oameni decât alcoolul,
accidentele, drogurile şi obezitatea la un loc“

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti a pornit campania „Alege să fii sănătos“, de informare şi prevenţie referitor la principalele  probleme de sănătate ale românilor. Astăzi, prof. dr. Florin Mihălţan,  preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, vorbeşte despre riscurile fumatului.

Studiile clinice, experimente pe români? Despre tratamentele inovatoare pentru cancer, hepatite şi alte boli grave, la Adevărul Live de la ora 14.00

Studiile clinice, experimente pe români? Despre tratamentele inovatoare pentru cancer, hepatite şi alte boli grave, la Adevărul Live de la ora 14.00

Agenţia Naţionala a Medicamentului a autorizat, între 2014 şi 2016, aproape 500 de studii clinice, care au implicat aproximativ 30.000 de pacienţi români. E drept, de la un an la altul, numărul studiilor realizate în România a scăzut. E bine sau rău? Aflăm de la Liviu Popescu, director relaţii externe ARPIM, Radu Gănescu, pacient, şi de la conf. dr. Anca Streinu-Cercel, medic infecţionist, care realizează studii clinice în România.

Tratamente naturale pentru sinuzite

Tratamente naturale pentru sinuzite

Întâmpini şi tu în fiecare an probleme la nivelul sinusurilor şi nu ştii cum să previi sau să tratezi problema? Câteva remedii naturale te ajută să scapi de neplăceri. Însă ar trebui să ştii mai întâi care este cauza declanşării sinuzitei care-ţi dă atâta bătaie de cap.

Academician, profesor universitar şi chirurg, Irinel Popescu este unul din marii chirurgi ai României. „Cel mai mare” spun unii, dar doctorul îi contrazice. L-am găsit în biroul său din Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni. Un loc ticsit cu diplome, premii, certificate, lucrări de specialitate, dosare şi… icoane. „Cu atât mai interesant va fi”, mi-am spus când le-am văzut.

luna trecuta · comentarii (33)

Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află la intersecţia a trei tendinţe majore: fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, creşterea costurilor pe fondul sporirii consumului de servicii medicale, dar şi pe seama costurilor în creştere ale noilor produse şi servicii, la care se adaugă dezvoltarea exponenţială a noilor tehnologii IT&C.

acum 4 luni · comentarii (0)

România plăteşte, în domeniul controlului diabetului, factura prea mare a educaţiei insuficiente. O bună înţelegere a diabetului şi a importanţei schimbării stilului de viaţă înainte, dar mai ales după diagnosticarea bolii, poate să aducă beneficii medicale, dar şi financiare, atât la nivelul fiecărui individ, dar şi la nivelul societăţii, în ansamblu.

acum 5 luni · comentarii (7)

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

acum 11 luni · comentarii (9)

Românii se tem să mai meargă la doctor şi la spitalele de stat. Românii se tem că nu se vor mai întoarce vii după „condiţiile şi tratamentul” din sistemul public de sănătate. Exemplele pacienţilor care s-au dus la spitale cu boli tratabile şi au plecat de acolo cu picioarele înainte i-a speriat de moarte. Mai mult, developarea mafiei din Sănătate le sporeşte panica de moarte.

acum 12 luni · comentarii (3)

Se spune că „cchii sunt oglinda sufletului“! Într-adevăr, ochii ne dezvăluie, dăcă ştim să-i privim aşa cum trebuie, indicii preţioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic şi emoţional, la predispoziţiile genetice, la influenţa factorilor de mediu, a stilului nostru de viaţă asupra stării de sănătate.

acum 1 an · comentarii (0)

Miturile despre mamografie îmi sunt familiare. Zilnic aud diferite motive pentru care femeile evită această investigaţie. Singurul lucru care ar trebui să vă îngrijoreze este amânarea unui control medical. După ce efectuez mamografia, fiecare dintre pacientele mele îşi dă seama că temerile lor erau total nefondate.

acum 1 an · comentarii (0)

Inovaţia în medicină salvează vieţi. Este o afirmaţie simplă, reală, palpabilă, care ne poate ajuta să ne păstrăm încrederea în medicină în tot acest noian de evenimente care justifică teama fiecărui român când se gândeşte că s-ar putea îmbolnăvi - de la protestele medicilor, până la eforturile pacienţilor care ajung în instanţă pentru dreptul lor de a avea acces la servicii medicale de calitate şi tratamente de ultimă generaţie.

acum 2 ani · comentarii (4)

Vreau să încep prin a-ţi spune un adevăr pe cât de dur, pe atât de util. Prevenţia în cazul cancerului la sân este momentan o utopie - această boală nu poate fi prevenită. 1 din 8 femei de pe Planetă va dezvolta boala pe parcursul vieţii, iar cancerul de sân nu este discriminatoriu - nu alege după vârstă, culoare sau statut social. Dar TU poţi să alegi!

acum 2 ani · comentarii (0)

Am urmărit cu deosebit interes interviul cu Ministru Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, de la Adevărul Live din data de 13 mai 2015, unde s-au pus în discuţie probleme precum cardul de sănătate, vaccinările, obligativitatea prezentării la medic. Am apreciat faptul că, în sfârşit, au loc schimbări şi în sistemul de sănătate românesc, multe aspecte de bun augur, şi în acest context aş dori să fac şi eu câteva punctări.

acum 2 ani · comentarii (9)

De mulţi ani se duce o luptă surdă, uneori pe faţa, între producătorii de medicamente generice şi marea Pharma, adică mari producatori internaţionali, care domină pieţele mondiale. În timp ce marii producători impun preţuri ce acoperă, afirmă ei, cheltuieli „substanţiale“ cu cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, producătorii de generice au o altă conduită.

acum 2 ani · comentarii (1)
Postari Recente