Medic ginecolog: „Deseori, primul simptom al cancerului de col este o secreţie apoasă, cu firişoare de sânge, care trece neobservată de pacientă“ 0

Cancerul de col uterin ucide în fiecare an peste 4.000 de românce, fiind al doilea cel mai des întâlnit cancer la femeile cu vârste între 15 şi 44 de ani, după cel mamar. Dr. Corina Buşe, medic primar obstetrică-ginecologie explică simptomele cancerului cervical, alternativele de tratament şi speranţa de viaţă din momentul depistării afecţiunii.

Medic ginecolog: „Deseori, primul simptom al
cancerului de col este o secreţie apoasă, cu firişoare de sânge, care trece
neobservată de pacientă“ Vezi comentarii 0

Ce analize de urină semnalează problemele renale

Ce analize de urină semnalează problemele renale

Analiză frecventă, urocultura presupune determinarea cantitativă a bacteriilor prezente în urină. O altă analiză a urinei, sumarul de urină, este un examen fizic şi biochimic al acesteia. Când sunt recomandate şi ce afecţiuni se pot depista cu ajutorul lor descoperă în cele ce urmează!

Ce trebuie să ştii despre anemie

Ce trebuie să ştii despre anemie

Astenia, paloarea feţei şi palpitaţiile sunt câteva dintre simptomele lipsei de fier din organism. Alimentaţia săracă în vitamine şi pierderea de sânge asociată unor afecţiuni precum cele din sfera digestivă (ulcere gastrice, hemoroizi, cancer de colon) sunt cauzele frecvente care duc la instalarea anemiei.

Simptomele cancerului endometrial

Simptomele cancerului endometrial

Afecţiune caracterizată prin creşterea rapidă şi necontrolată a celulelor endometriale, cancerul endometrial afectează sute de mii de femei din întreaga lume. Deşi nu există niciun test de screening standard prin care el să poată fi depistat, sunt câteva semne care anunţă boala.

Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află la intersecţia a trei tendinţe majore: fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, creşterea costurilor pe fondul sporirii consumului de servicii medicale, dar şi pe seama costurilor în creştere ale noilor produse şi servicii, la care se adaugă dezvoltarea exponenţială a noilor tehnologii IT&C.

acum 2 luni · comentarii (0)

România plăteşte, în domeniul controlului diabetului, factura prea mare a educaţiei insuficiente. O bună înţelegere a diabetului şi a importanţei schimbării stilului de viaţă înainte, dar mai ales după diagnosticarea bolii, poate să aducă beneficii medicale, dar şi financiare, atât la nivelul fiecărui individ, dar şi la nivelul societăţii, în ansamblu.

acum 3 luni · comentarii (7)

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

acum 9 luni · comentarii (9)

Românii se tem să mai meargă la doctor şi la spitalele de stat. Românii se tem că nu se vor mai întoarce vii după „condiţiile şi tratamentul” din sistemul public de sănătate. Exemplele pacienţilor care s-au dus la spitale cu boli tratabile şi au plecat de acolo cu picioarele înainte i-a speriat de moarte. Mai mult, developarea mafiei din Sănătate le sporeşte panica de moarte.

acum 10 luni · comentarii (3)

Se spune că „cchii sunt oglinda sufletului“! Într-adevăr, ochii ne dezvăluie, dăcă ştim să-i privim aşa cum trebuie, indicii preţioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic şi emoţional, la predispoziţiile genetice, la influenţa factorilor de mediu, a stilului nostru de viaţă asupra stării de sănătate.

acum 1 an · comentarii (0)

Miturile despre mamografie îmi sunt familiare. Zilnic aud diferite motive pentru care femeile evită această investigaţie. Singurul lucru care ar trebui să vă îngrijoreze este amânarea unui control medical. După ce efectuez mamografia, fiecare dintre pacientele mele îşi dă seama că temerile lor erau total nefondate.

acum 1 an · comentarii (0)

Inovaţia în medicină salvează vieţi. Este o afirmaţie simplă, reală, palpabilă, care ne poate ajuta să ne păstrăm încrederea în medicină în tot acest noian de evenimente care justifică teama fiecărui român când se gândeşte că s-ar putea îmbolnăvi - de la protestele medicilor, până la eforturile pacienţilor care ajung în instanţă pentru dreptul lor de a avea acces la servicii medicale de calitate şi tratamente de ultimă generaţie.

acum 1 an · comentarii (4)

Vreau să încep prin a-ţi spune un adevăr pe cât de dur, pe atât de util. Prevenţia în cazul cancerului la sân este momentan o utopie - această boală nu poate fi prevenită. 1 din 8 femei de pe Planetă va dezvolta boala pe parcursul vieţii, iar cancerul de sân nu este discriminatoriu - nu alege după vârstă, culoare sau statut social. Dar TU poţi să alegi!

acum 2 ani · comentarii (0)

Am urmărit cu deosebit interes interviul cu Ministru Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, de la Adevărul Live din data de 13 mai 2015, unde s-au pus în discuţie probleme precum cardul de sănătate, vaccinările, obligativitatea prezentării la medic. Am apreciat faptul că, în sfârşit, au loc schimbări şi în sistemul de sănătate românesc, multe aspecte de bun augur, şi în acest context aş dori să fac şi eu câteva punctări.

acum 2 ani · comentarii (9)

De mulţi ani se duce o luptă surdă, uneori pe faţa, între producătorii de medicamente generice şi marea Pharma, adică mari producatori internaţionali, care domină pieţele mondiale. În timp ce marii producători impun preţuri ce acoperă, afirmă ei, cheltuieli „substanţiale“ cu cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, producătorii de generice au o altă conduită.

acum 2 ani · comentarii (1)
Postari Recente