VEȘNICA LOR OSÂNDIRE Vezi în ce condiții trăiesc condamnații pe viață din Republica Moldova, închiși la Penitenciarul din Rezina GALERIE FOTO!

VEȘNICA LOR OSÂNDIRE Vezi în ce condiții trăiesc condamnații pe viață din Republica Moldova, închiși la Penitenciarul din Rezina GALERIE FOTO!

Regimul viețașilor de la Rezina e cel mai dur din Moldova: trei metri pătrați de celulă, patru ore de vizite pe lună și una de plimbare pe zi, prin curtea închisorii. Chiar dacă șansele de „îndulcire" a pedepsei sunt neglijabile, condamnaţii pe viaţă își împart detenţia între întâlnirile cu avocaţii și cântece de mântuire.

Flocoasa respinge reforma Educaţiei

Flocoasa respinge  reforma Educaţiei

Ei spun că localitatea va fi condamnată la pieire, dacă se închide şcoala, şi nu se lasă convinşi de argumentele şefilor din Educaţie. În a şasea zi de şcoală, zece elevi din cei 44 din Flocoasa înscrişi la şcoala din satul vecin, aflat la o distanţă de trei kilometri, au refuzat să meargă la şcoală. Unii părinţi, chiar dacă nu şi-au pregătit copiii de şcoală, au venit la autobuzul care pleca spre Ciobalaccia şi au

Executorii judecătoreşti susţin că premierul Vlad Filat a fost dezinformat şi resping acuzaţiile de complicitate în atacurile raider

Executorii judecătoreşti susţin că premierul Vlad Filat a fost dezinformat şi resping acuzaţiile de complicitate în atacurile raider

Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti (UNEJ) a luat cu îngrijorare act de declaraţiile prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat, în care au fost aduse „acuzaţii nejustificate şi neclare în adresa sistemului de executare a hotărârilor judecătoreşti şi prezentate unele informaţii denaturate", se spune într-un comunicat de presă al Uniunii.

SISTEMUL BANCAR, ÎN PERICOL Şmecherii moldoveni pun pe jar Europa

SISTEMUL BANCAR, ÎN PERICOL Şmecherii moldoveni pun pe jar Europa

Preluarea abuzivă a acţiunilor unor bănci şi companii a lovit nu doar în oameni de afaceri autohtoni, ci şi în una dintre cele mai mari bănci din Slovenia. Atacurile de tip raider i-ar putea alunga definitiv pe mulţi investitori străini. Autorităţile promit că îi vor pedepsi pe cei vinovaţi, experţii însă cred că este puţin probabil ca vreo persoană să fie sancţionată.

Procuratura respinge acuzaţiile premierului precum că ar tărăgăna investigarea cazului legat de acţiunile de tip raider asupra unor instituţii bancare

Procuratura respinge acuzaţiile premierului precum că ar tărăgăna investigarea cazului legat de acţiunile de tip raider asupra unor instituţii bancare

Într-un comunicat de presă difuzat de serviciul de presă al Procuraturii este indicat că instituţia „este nedumerită de afirmaţia premierului Vlad Filat precum că la iniţiativa lui procurorului general Valeriu Zubco, în prima zi a lunii august, 2011, Procuratura Anticorupţie a pornit o cauză penală pe acest caz".

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

acum 7 zile · comentarii (33)

Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii antioligarhici şi proeuropeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

acum 7 zile · comentarii (4)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

acum 7 zile · comentarii (9)

La Chişinău are loc încleştarea pentru alegerile anticipate pentru câteva primării. Bătălia administrării capitalei Chişinău, Bălţiului, a doua localitate ca importanţă din Republica Moldova şi a câtorva alte orăşele şi comune ar părea nerelevantă, în anul care a rămas până la alegerile la termen.

acum 13 zile · comentarii (10)

Pe 20 mai 2018, adică peste două săptămâni, vor avea loc alegerile locale pentru a stabili care va fi primarul oraşului Chişinău pentru următorul an. Aceste alegeri au survenit pe fondul demisiei fostului primar, Dorin Chirtoacă, după ce acesta din urmă a acuzat presiuni politice duse prin intermediul justiţiei.

acum 14 zile · comentarii (2)

În fiecare an, pe 27 aprilie, în stânga Prutului este marcată ziua drapelului naţional al Republicii Moldova, care a fost stabilită de legislativul de la Chişinău, pe 23 iulie 2010, în condiţiile în care, anterior, Tricolorul românesc a fost adoptat ca flamură a actualei entităţi statale europene, din Basarabia istorică, pe 27 aprilie 1990.

acum 24 zile · comentarii (36)

A fost o săptămână specială în Republica Moldova şi pentru întreaga Românie. A fost ziua de 27 martie, ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Un motiv de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat acum un secol, dar mai ales asupra zilei de 27 martie şi a perspectivelor Republicii Moldova.

luna trecuta · comentarii (26)

Românii sunt de acord şi  pregătiţi pentru Unirea cu Republica Moldova. Unirea nu ar pune mari probleme economice, având în vedere diferenţa între PIB-urile celor două ţări: 7 miliarde euro Republica Moldova şi 200 miliarde în România. Problema rămasă este convingerea cetăţenilor de peste Prut de avantajele care rezultă din Unirea cu România.

acum 2 luni · comentarii (91)

O manifestaţie publică impresionantă se desfăşoară astăzi la Chişinău. Moldovenii au ieşit în stradă ca să ceară Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a marcat 100 de ani de la momentul magnific de acum 100 de ani, atunci când Sfatul Ţării din Basarabia a decis, pe 27 martie 1918, să se unească pe veci cu România.

acum 2 luni · comentarii (41)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 2 luni · comentarii (44)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

acum 2 luni · comentarii (12)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

acum 2 luni · comentarii (36)

În Republica Moldova vinovaţii devin deseori cunoscuţi doar pe baza probelor din presă. Procese nu există. În presă am aflat primele detalii despre „furtul miliardului“. Tot prin intermediul mass-media autorii furtului au încercat să îngroape subiectul şi să-l facă uitat pentru cetăţenii de-a dreptul jefuiţi.

acum 2 luni · comentarii (5)

În Republica Moldova, intrarea în an electoral afectează tot mai mult evoluţiile politice şi polarizează şi mai mult scena publică. Nu mai există nuanţe, nu mai există critici îndreptăţite sau aprecieri nevinovate, există doar alb şi negru, cu mine sau împotriva mea.

acum 3 luni · comentarii (32)

Eurotransgaz, filiala din Moldova a Transgaz, a câştigat licitaţia pentru privatizarea VestMoldTransgaz, compania care opera serviciile de transport al gazelor prin secţiunea de peste Prut a conductei Iaşi-Ungheni-Chişinău. Este un moment extrem de important atât pentru capitalul de stat românesc dar şi pentru securitatea energetică a vecinilor noştri.

acum 3 luni · comentarii (6)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 3 luni · comentarii (11)