Cele mai frumoase locuri de camping din Hunedoara: Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş 0

Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş se numără printre cele mai frumoase locuri de camping din judeţul Hunedoara. Poiana Pelegii este situată în Parcul Naţional Retezat şi reprezintă un loc de popas pentru turiştii care doresc să urce pe traseele montane. Lacul Cinciş se află la circa 15 kilometri de municipiul Hunedoara, la poalele Munţilor Poiana Ruscăi.

Cele mai frumoase locuri de camping din Hunedoara: Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş Vezi comentarii 0

Meserie de viitor: un tânăr din Hunedoara s-a făcut „pro gamer“. Ziua învaţă să fie asistent medical, iar seara câştigă bani jucând jocuri pe calculator

Meserie de viitor: un tânăr din Hunedoara s-a făcut „pro gamer“. Ziua învaţă să fie asistent medical, iar seara câştigă bani jucând jocuri pe calculator

Laurenţiu Croitoru (21 de ani) a reuşit să îşi transforme pasiunea pentru jocurile on-line într-o meserie. Tânărul asistent sanitar din Hunedoara este „gamer” profesionist în industria jocurilor on-line, iar zilele de antrenament şi nopţile petrecute în faţa calculatorului îi aduc venituri importante.

România în manualele şcolare de la 1930: „din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român”. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

România în manualele şcolare de la 1930: „din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român”. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

România era înfăţişată în manualele după care învăţau elevii în anii 1930 ca o ţară impresionantă, cu o istorie dominată de dacii „harnici, viteji şi bogaţi” şi de cuceritorii romani, prezentaţi ca fiind cei care au contribuit fundamantal la formarea poporului român. Un astfel de document, rămas ca mărturie istorică, a fost manualul de geografie „România pentru clasa III-a primară”, din 1931.

Arsenie Boca şi Securitatea. Cea mai cutremurătoare rugă, în celulă - Sfântul Ardealului a dispărut câteva clipe chiar în faţa torţionarilor, spre groaza acestora

Arsenie Boca şi Securitatea. Cea mai cutremurătoare rugă, în celulă - Sfântul Ardealului a dispărut câteva clipe chiar în faţa torţionarilor, spre groaza acestora

Activitatea preotului Arsenie Boca a stârnit interes Securităţii. A fost anchetat şi arestat de mai multe ori, înlăturat apoi de la Mănăstirea Brâncoveanu şi de la Mănăstirea Prislop şi, în final, obligat să renunţe la preoţie. Prigoanei comuniste i-au urmat anii în care a fost urmărit de securişti. O serie de mărturii despre cea mai dificilă perioadă a vieţii sale arată cum era perceput Arsenie Boca în raporturile cu regimul comunist.

FOTO Picturile ciudate ale bisericii din Gurasada: cum arată iadul ilustrat de artistul care „îşi varsă tot veninul asupra femeilor şi a duşmanilor păgâni”

FOTO Picturile ciudate ale bisericii din Gurasada: cum arată iadul ilustrat de artistul care „îşi varsă tot veninul asupra femeilor şi a duşmanilor păgâni”

Mai multe picturi misterioase împodobesc tinda bisericii din Gurasada, veche de şapte secole. Cei care ajung în biserica de piatră de pe Valea Mureşului pot vedea, ilustrate pe pereţii ei, mai multe scene înfiorătoare ale Judecăţii de apoi, în care oamenii sunt înfăţişaţi goi, înconjuraţi de diavoli, plătind pentru păcatele din timpul vieţii.

Vizita în ţara noastră a generalului Philip Breedlove, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), a prilejuit un anunţ extrem de important şi de o gravitate deosebită. Întrebat dacă este luată în calcul o poziţionare pe teritoriul României a unor sisteme de armament greu, domnia sa a răspuns absolut fără ezitare:

Sper să nu mai fie, printre cititorii mei, oameni care să nu se fi lămurit cum au mers lucrurile cu adevărat. Deşi s-a scris enorm despre mirosul şi dâra banilor dosiţi, strecuraţi, învârtiţi, îndesaţi, transferaţi, investiţi, înmiiţi şi, cu toate astea, până când DNA-ul eliberat (oare?) de servituţile politice nu a înaintat nişte cifre, nimeni nu a putut evalua dezastrul în care s-a scufundat România.

Foarte bine, în teorie, dar practica ne omoară. Ca de obicei,  păcatul politicii româneşti a fost şi rămâne demagogia, vorbele fără acoperire în fapte. De acest păcat nu scapă nici preşedintele Klaus Iohannis. În ultima sa intervenţie au auzit aceleaşi vorbe meşteşugite, dar răsuflate, cum cel mai adesea auzim din gura politicienilor noştri.

Prezenţa lui Erdogan este una binevenită la Bucureşti ţinând cont mai ales de actualul climat geopolitic regional, însă vizita trebuie privită şi dincolo de implicaţiile sale politico-economice. Actualul  regim de la Ankara este din ce în ce mai criticat pe plan european ca urmare a politicilor opresive şi autoritare îndreptate către opozanţii guvernamentali.

acum 22 ore · comentarii (6)

„Naţiunile nu au prieteni şi inamici permanenţi, ele au numai interese permanente”, era convins lordul Palmerston. Preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat interesul în privinţa relaţiilor germano-ruse încă din 1990, cu prilejul unui seminar desfăşurat la Sankt Petersburg. El considera că Rusia ar trebui să se afle în prim-planul puterilor globale, la aceeaşi masă cu SUA, luând decizii în chestiuni geostrategice.

acum 17 ore · comentarii (8)

După o săptămînă de speculaţii, lucrurile au ieşit la iveală, şi confirmă ipoteza mea de martor al grevei Lufthansa de săptămâna trecută, despre care am scris pe România Curată. Compania era la curent că Andreas Lubitz avea probleme psihice, dar nu era să îl oprească să zboare exact în zilele când era nevoie de piloţii Germanwings să îi înlocuiască pe cei de la Lufthansa aflaţi în grevă.

acum 11 ore · comentarii (0)

Ieri, în seara zilei de marţi, la B1 TV a avut loc un dialog între moderatoarea Sorina Matei şi senatorul PNL Radu F. Alexandru. Dialogul a avut loc după ce preşedintele Klaus Iohannis a ţinut Conferinţa de presă privind cele 100 de zile de la alegeri, „perioada de graţie” fiind astfel încheiată.

acum 11 ore · comentarii (1)

România este singura ţară în care procesul de restituire a proprietăţilor confiscate de regimul totalitarist  nu s-a încheiat, după 25 de ani de la prăbuşirea acestuia. Corupţia din jurul ANRP şi evacuarea chiarişilor din casele retrocedate, mulţi dintre ei foarte săraci cum sunt locuitorii de pe străzile Vulturilor şi Şerban Vodă din Bucureşti, sunt efectele incapacităţii clasei politice de a găsi consensul în jurul celei mai adecvate soluţii.

acum 3 zile · comentarii (6)

Pe data de 20 martie am participat la Târgu Mureş la o sesiune de comunicări care au marcat împlinirea a 25 de ani de la evenimentele tragice din acest oraş. În urmă cu trei ani participam la Budapesta la o manifestare similară, rod al colaborării între Institutul Cultural Român şi Casa Terorii, muzeul care înfăţişează ororile regimurilor nazist şi comunist din Ungaria.

acum 3 zile · comentarii (3)

Privind la ce se întâmplă, prin prezentarea media şi desigur, prin mesajele oficiale distribuite zi de zi, viaţa publică din România este masiv dominată de „evenimentele DNA”. Au intrat în plan 2,3,4 teme referitoare la evoluţia de ansamblu în domenii cheie: econonmie, dinamica socială, viaţa culturală, educaţie, sănătate şi multe altele. Au fost uitate ?!....

acum 3 zile · comentarii (4)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 zile · comentarii (151)
Postari Recente