Proiectul primei străzi pietonale din Hunedoara a fost reclamat la Agenţia pentru Protecţia Mediului 0

Proiectul transformării unei porţiuni din Bulevardul Corvin al municipiului Hunedoara într-o arteră pietonală, a fost reclamat de un grup de cetăţeni la Agenţia pentru Protecţia Mediului Huendoara. Motivul este, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara, faptul că ar afecta zonele verzi.

Proiectul primei străzi pietonale din Hunedoara a fost reclamat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vezi comentarii 0

Imaginea „drăcească” a preoţilor români, în secolele trecute: „Absolvă de păcate pentru câteva parale, dar iartă din suflet pe cel care împarte cu ei o oaie furată”

Imaginea „drăcească” a preoţilor români, în secolele trecute: „Absolvă de păcate pentru câteva parale, dar iartă din suflet pe cel care împarte cu ei o oaie furată”

Preoţii se numărau printre personajele cele mai pitoreşti ale comunităţilor de români despre care au relatat autorii străini care au călătorit în secolele trecute în teritoriile române. Descrierile lor sunt ample şi diverse, însă cei mai mulţi dintre străinii care au scris despre preoţii din trecut aminteau despre superstiţiile românilor şi practicile religioase mai puţin obişnuite, pentru occidentali.

Suferinţele, explicate ştiinţific de Arsenie Boca: desfrânarea seacă izvorul de vlagă, curvia şi onanismul aduc sterilitate, soţul care nu vrea copii îşi ucide soţia

Suferinţele, explicate ştiinţific de Arsenie Boca: desfrânarea seacă izvorul de vlagă, curvia şi onanismul aduc sterilitate, soţul care nu vrea copii îşi ucide soţia

Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei române. Sfaturile sale de viaţă au fost publicate într-un număr impresionant de cărţi, iar mormântul său de la mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj. Duhovnicul a studiat medicina şi a adăugat învăţăturilor sale despre organismul omului o serie de explicaţii ştiinţifice.

De la „vrem mocăniţă” la „nu mai vrem pietonală”: cum au evoluat reclamaţiile societăţii civile în Hunedoara

De la „vrem mocăniţă” la „nu mai vrem pietonală”: cum au evoluat reclamaţiile societăţii civile în Hunedoara

Dacă în urmă cu câţiva ani, cei mai vehemenţi membii ai societăţii civice din Hunedoara solicitau administraţiei locale să se implice in rezolvarea unor probleme ca lipsa locurilor de muncă, abundenţa maidanezilor şi a gropilor ori salvarea fotbalului hunedorean, temele de dezbatere publică în Hunedoara s-au schimbat în prezent, chiar dacă multe dintre vechile probleme locale au rămas nerezolvate.

Înfiorătoarea poveste a celor trei turci ucişi după ce au săpat fântâna castelului din Hunedoara: „Mărite domn, apă aveţi, dar inimă nu!“

Înfiorătoarea poveste a celor trei turci ucişi după ce au săpat fântâna castelului din Hunedoara: „Mărite domn, apă aveţi, dar inimă nu!“

Locul care dă fiori celor mai mulţi dintre vizitatorii Castelului Corvinilor este fântâna din curtea interioară, veche de şase secole, despre care se spune că a fost construită de trei prizonieri turci, în vremea lui Iancu de Hunedoara. Potrivit unor legende, turcii au fost ucişi după 15 ani în care au săpat în stâncă şi au dat de apă, deşi li se promisese că vor fi eliberaţi.

Mi-am luat o pauză de o săptămînă undeva, în afara capitalei. Într-o bună zi, mă duc pînă la Sibiu şi, ca întotdeauna în ultimii mulţi ani, trec pragul Librăriei Humanitas. Iau la rînd toate rafturile, cumpăr cîteva cărţi, zic la revedere şi plec, bucuros de achiziţie. A doua zi, mi se trimite o postare pe blog, din care aflu că vizita mea la librărie a provocat o dramă multiplă.

acum 2 zile · comentarii (162)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 3 zile · comentarii (217)

Vreau să încep prin a-ţi spune un adevăr pe cât de dur, pe atât de util. Prevenţia în cazul cancerului la sân este momentan o utopie - această boală nu poate fi prevenită. 1 din 8 femei de pe Planetă va dezvolta boala pe parcursul vieţii, iar cancerul de sân nu este discriminatoriu - nu alege după vârstă, culoare sau statut social. Dar TU poţi să alegi!

După alegerea lui Liviu Dragnea în poziţia de preşedinte interimar al PSD, cred că mulţi se aşteptau la un linşaj mediatic din partea celor care de ani de zile îi critică pe social-democraţi. Până la urmă să alegerea unui condamnat - chiar dacă în primă instanţă, pe tatăl baronilor, dă muniţie criticilor cât pentru sute de articole şi dezbateri TV. Surprinzător pentru unii, lucrurile nu s-au întâmplat aşa.

Până la 12 ani am crescut într-un sat mic din Moldova, undeva între Bârlad şi Târgu Bujor. În perioada aceea am prins electrificarea, când a ajuns şi în satul nostru şi am înlocuit patru lămpi cu gaz cu un singur bec, asfaltarea - acelaşi singur drum asfaltat ca şi acum, de altfel, care trece prin marginea satului -, trecerea de la mersul în căruţă până la Târgu Bujor la camionul cu prelată şi apoi la rată,

Valul de arestări şi trimiteri în judecată a preşedinţilor de consilii judeţene şi a subordonaţilor acestora din comisiile de achiziţii publice pentru acordarea unor contracte pe bani publici în mod discreţionar a evidenţiat cât de răspândită şi obişnuită este practica folosirii de firme favorite pentru contracte de infrastructură.

În data de 23 iunie 2015, Janos Lazar, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa agendei României faţă de minoritatea maghiară de pe teritoriul ei şi faţă de Ungaria precum şi la adresa altor state vecine cu Ungaria, spre exemplu Croaţia.

acum 5 zile · comentarii (12)

Ca o dezbatere economica s-a transformat intr-una politica. Iti spun tie ca nu e bine sa scazi taxele, ca nu e bine sa o faci tu doar ca sa o fac eu mai tarziu. Ca se pricep unii mai bine decat altii la ce este bine pentru romani si nu dau doi lei pe decizia lor inteleapta de a consuma, economisi sau investi.

acum 5 zile · comentarii (1)

Din nou la Deva, rămânând în lumea creaţiei verdiene, ansamblul a propus o altă partitură monumentală – Aida –, în care am regăsit parte dintre soliştii din Nabucco, precum şi alţi invitaţi de interes, sub bagheta lui Gheorghe Stanciu, care s-a confruntat, în acea formulă adaptată în aer liber, cu necesitatea de a corela, în Tabloul Triumfal, orchestra, corul şi soliştii de pe scenă cu cei amplasaţi…

acum 5 zile · comentarii (0)

Recent, m-am folosit de acest drept pentru prima dată în viaţa mea şi deja sunt dispus să renunţ la el. O fac aici şi acum, în scris. Am constatat că existenţa dreptului de a contesta anulează după sine responsabilitatea celui care evaluează. Este revelaţia pe care am avut-o în urma simulacrului de examene naţionale Definitivat/ Titularizare, ediţia 2015.

acum 6 zile · comentarii (7)

Marvel, compania Disney care face majoritatea filmelor cu super-eroi care par să fi cotropit imaginaţia populară sau cel puţin domină industria de filme, a început să facă seriale de televiziune pentru o audienţă similară. Daredevil este poate cea mai bună dramă de televiziune din 2015 şi este debutul unui erou care apără săracii.

acum 6 zile · comentarii (0)

Negocierile dintre Stelian Tănase şi Moise Guran cu privire la viitoarul relaţiei dintre Televiziunea Naţională şi producătorii emisiunii Biziday se află în impas, fără şanse prea mari de a fi reluate. Asta deoarece, în condiţiile în care partenerul privat şi-a respectat partea de înţelegere, influenţa constructivă asupra spaţiului public românesc deranjează.

acum 6 zile · comentarii (10)

În timp ce coaliţia militară condusă de SUA împotriva Statului Islamic face tot posibilul să împingă Turcia în prima linie a conflictului din Siria, regimul Erdogan a găsit scuza perfectă pentru a demara cea mai amplă operaţiune militară împotriva kurzilor, singurii care ţin piept expansiunii jihadiste.

Încă din primele articole postate pe adevarul.ro am susţinut ideea că polarizarea socială, ca diferenţă dintre bogaţi şi săraci, a început în primele zile de după 1989. În acest sens, îl invocam pe „rechinul” miliardar George Sörös, care, chiar cu referinţă la România, spunea că cine nu s-a urcat în primele trei luni în „trenul capitalismului”, nu îl mai poate ajunge din urmă.