Drama elevului sodomizat cu ardei iuţi, de „mama criminală”. Ce orori ascunde femeia care şi-a ars de vii trei copii 1

Alina Ardeleanu, femeia care în urmă cu un an şi-a lăsat trei copii să ardă de vii în incendiul care a mistuit locuinţa, aşteaptă trimiterea în judecată pentru omor calificat. Între timp, au ieşit la iveală amănunte despre metodele de tortură pe care aceasta le-a aplicat unui alt minor, infracţiune pentru care a fost condamnată la închisoare.

Drama elevului sodomizat cu ardei iuţi, de „mama criminală”. Ce orori ascunde femeia care şi-a ars de vii trei copii Vezi comentarii 1

Secretul brăţării dacice recuperate într-o operaţiune periculoasă. Cum a fost capturat cămătarul care a vrut să vândă comoara cu 110.000 de euro

Secretul brăţării dacice recuperate într-o operaţiune periculoasă. Cum a fost capturat cămătarul care a vrut să vândă comoara cu 110.000 de euro

Comorile dacice de aur, descoperite în siturile din Munţii Orăştiei şi traficate pe piaţa neagră a antichităţilor, au stârnit de-a lungul timpului interesul şi fantezia publicului. Cea mai spectaculoasă acţiune de recuperare a unei brăţări antice a avut loc în Hunedoara. După o investigaţie complexă, la care au contribuit şi ofiţeri sub acoperire, autorităţile au intervenit în forţă pentru prinderea celui care o deţinea.

VIDEO Petrache Lupu, descris de săteni: „Era sfânt, l-a văzut pe Dumnezeu. Apoi minuni n-a mai făcut, că a îmbătrânit şi nu i-au mai dat voie”

VIDEO Petrache Lupu, descris de săteni: „Era sfânt, l-a văzut pe Dumnezeu. Apoi minuni n-a mai făcut, că a îmbătrânit şi nu i-au mai dat voie”

Petrache Lupu, ciobanul căruia în tinereţe i s-ar fi arătat însuşi Dumnezeu, este considerat un sfânt de către bătrânii din Maglavit. În satul de pe malul Dunării unde s-ar fi petrecut miracolul, Petrache Lupu are statuie în faţa primăriei, loc de veci la mănăstire, iar o uliţă îi poartă numele. Localnicii povestesc cu patimă despre minunile pe care le-a săvârşit fostul lor consătean.

Secretul crimei neelucidate de 12 ani. Atacul mafiot cu cocktail Molotov în care au fost arşi doi tineri, iar unul a murit

Secretul crimei neelucidate de 12 ani. Atacul mafiot cu cocktail Molotov în care au fost arşi doi tineri, iar unul a murit

Cel mai vechi dosar de omor cu autor necunoscut aflat în cercetare la Parchetul Hunedoara este al atacului criminal cu cocktailuri Molotov, săvârşit în martie 2004, asupra unei benzinării din Baia de Criş. Un tânăr a murit în urma arsurilor suferite, iar un alt angajat a fost rănit, însă la 12 ani de la comiterea infracţiunii nu au fost descoperiţi autorii. Crima arată cât de periculoasă era lumea interlopă din Hunedoara anilor 2000.

VIDEO Drumul patimilor la mormântul lui Arsenie Boca. Şoseaua spre Prislop a devenit coşmarul pelerinilor

VIDEO Drumul patimilor la mormântul lui Arsenie Boca. Şoseaua spre Prislop a devenit coşmarul pelerinilor

Mii de turişti vizitează în fiecare sfârşit de săptămână mănăstirea Prislop, iar ultimii şapte kilometri ai şoselei abia mai fac faţă traficului rutier intens. Tronsonul de drum judeţean dintre Silvaşul de Jos şi mănăstire se află în proces de modernizare din toamna anului 2015, însă autorităţile judeţene, localnicii şi pelerinii se declară nemulţumiţi de modul în care decurg lucrările.

Ştiu, n-ai niciun chef de halucinaţiile lui Ponta. Nici eu. Dar hai să-ţi spun o chestie nu prea mişto. În timp ce eu şi cu tine muncim în ţara asta, în timp ce eu şi cu tine visăm ca ultimii naivi că vom trăi frumos în România noastră, în timp ce eu şi cu tine ne creştem copiii după valori, ne împărţim nopţile între gândul la ziua de mâine, la rata la bancă, la ghişeul cu taxe, viaţa noastră e dirijată de o adunătură de golani.

Chiar dacă nu ştiu să mai existe în lume un teatru de operă care să organizeze o competiţie adresată vocilor, din anii '90 am asistat la Concursul „Magda Ianculescu”, doar găzduit de Opera din Bucureşti, cu participarea orchestrei, dar finanţat de fundaţia creată de soţul reputatei soprane tocmai pentru a omagia memoria uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din cea de a doua jumătate a veacului trecut, cu o carieră importantă pe acea scenă.

Personajul Gheorghiu-Dej m-a preocupat mai demult ca scriitor şi nu ca gazetar de istorie sau analist politic. Pentru mine, conştient că lupta pentru putere de pe parcursul istoriei a luat forme aberante, derapaje incredibile de la minimul omenesc, metodele folosite de Gheorghiu-Dej împotriva adversarilor săi din partid, n-au fost prilej nici de surpriză, nici de uimire, nici de plesnet din palme a indignare.

Suntem într-o perioadă de turbulenţe majore, de impredictibilitate, de incertitudine a evoluţiilor, iar tectonicitatea crescută la nivel internaţional sperie pieţele, investitorii şi consumatorii. Cu atât mai mult după ce a fost chestionată însăşi ideea de leadership global, de guvernanţă, de capacitate a politicienilor de pe toate meridianele de a conduce şi planifica globalizarea.

Brazilia a organizat Jocurile Olimpice de Vară, prima olimpiadă găzduită de America de sud. În acelaşi timp cu entuziasmul pentru întâlnirile sportive, spectatori din întreaga lume au urmărit şi imagini cu defilarea torţei olimpice acompaniată fiind de protestele cetăţenilor care strigau deja binecunoscutul „Fora Temer!” (Jos Temer!)

acum 2 zile · comentarii (0)

Declaraţia ministrului de externe turc, Anadolou Cavusoglu, a deschis o nouă etapă - până acum doar intuită, dar niciodată confirmată formal - în relaţia dintre ţara sa şi Rusia, dezvoltare de altfel absolut logică după ce cele două ţări anunţaseră începerea cooperării întărite în domeniul politic, militar şi schimbului de informaţii.

acum 3 zile · comentarii (24)

Economia Rusiei îşi continuă şi în 2016 trendul descendent. În conformitate cu datele agenţiei ruse de statistică Rosstat, produsul intern brut a scăzut cu 0,6% în semestrul II al anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În semestrul I, scăderea PIB a constituit 1,2%. După prognozele Băncii Centrale a Rusiei, scăderea PIB va încetini până la minus 0,3-0,7% în acest an, de la anul prognozându-se o uşoară creştere.

acum 3 zile · comentarii (7)

Să începem prin a recapitula, pe scurt, principalele fapte. Sâmbătă, 13 august, aşadar acum o săptămână, echipa alcătuită din Horia Tecău şi Florin Mergea a pierdut finala de dublu de la Jocurile Olimpice de la Rio. Adversari nu le-a fost chiar oricine. Cei doi au trebuit să înfrunte un duo formidabil, format din Rafael Nadal şi Marc Lopez.

acum 3 zile · comentarii (2)

Poate n-ar trebui să ne preocupe declaraţiile unui cetăţean oarecare, Victor Ponta, care, în lipsă de alte ocupaţii si având timp suficient la dispoziţie, scrie toată ziua pe facebook sau îşi dă cu părerea pe la tv-urile care-l mai bagă în seamă. Totuşi, un fost premier şi fost candidat la preşedinţie, cu visele la un nou mandat de premier, merită atenţie.

acum 3 zile · comentarii (48)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 6 luni · comentarii (2)
Postari Recente