Misiune de salvare dificilă în Masivul Parâng. Doi tineri s-au aventurat în locuri neştiute de pe munte şi s-au rătăcit 3

Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au căutat, timp de şase ore, doi tineri care s-au rătăcit în Masivul Parâng, după ce au coborât cu plăcile de snowboard pe pârtii neamenajate. Aventura celor doi hunedoreni se putea transforma într-o tragedie.

Misiune de salvare dificilă în Masivul Parâng. Doi tineri s-au aventurat în locuri neştiute de pe munte şi s-au rătăcit Vezi comentarii 3

Vedetele de la Hollywood au adus 10.000 de euro Castelului Corvinilor. Ce venituri a adunat cel mai vizitat monument

Vedetele de la Hollywood au adus 10.000 de euro Castelului Corvinilor. Ce venituri a adunat cel mai vizitat monument

Peste 42.000 de lei a costat închirierea, pentru trei zile, a sălilor Castelului Corvinilor, unde a fost filmată o reclamă pentru un joc on-line de strategie. La filmări au participat actorii Jeffrey Dean Morgan şi Aaron Eckhart, cunoscuţi pentru rolurile jucate în mai multe filme de Hollywood. Şi în 2016, monumentul istoric a adus venituri considerabile Hunedoarei.

Petrache Lupu şi miracolele care au zguduit România: ce i-a spus Dumnezeu, „moşul cu barbă albă până la brâu”

Petrache Lupu şi miracolele care au zguduit România: ce i-a spus Dumnezeu, „moşul cu barbă albă până la brâu”

Ciobanul Petrache Lupu a devenit în anii 1930 unul dintre cele mai populare personaje ale vremii. A fost cunoscut drept omul care l-ar fi văzut pe Dumnezeu, iar locul întâlnirii neobişnuite a atras milioane de români, încrezători în miracole. Ziarele interbelice se întreceau în a prezenta evenimentele neobişnuite al cărui erou a fost tânărul peltic cu care „defilau” mai marii bisericii şi oamenii politici.

Gest emoţionant pentru oamenii din Vadu Dobrii, satul aflat sub nămeţi de o săptămână. Pomperii şi-au croit drum cu şenilata pentru a le aduce provizii

Gest emoţionant pentru oamenii din Vadu Dobrii, satul aflat sub nămeţi de o săptămână. Pomperii şi-au croit drum cu şenilata pentru a le aduce provizii

De aproape o săptămână, nămeţii au acoperit drumurile spre Vadu Dobrii, cel mai izolat sat din judeţul Hunedoara, locuit de mai puţin de zece săteni. Pompierii şi salvamontiştii hunedoreni le-au venit în ajutor localnicilor, urcând în satul din Munţii Poiana Ruscăi, prin zăpada de peste jumătate de metru.

Topul oraşelor în care turiştii preferă să rămână peste noapte. Hunedoara a înregistrat cea mai mare creştere

Topul oraşelor în care turiştii preferă să rămână peste noapte. Hunedoara a înregistrat cea mai mare creştere

Deşi impresionează prin numărul şi importanţa obiectivelor turistice, Hunedoara continuă să rămână în urma altor judeţe din vestul ţării şi din Transilvania, în ce priveşte atragerea turiştilor. Anual 150.000 de turişti aleg să rămână cel puţin o noapte la hotelurile şi pensiunile din judeţ, iar dintre aceştia doar 10.000 sunt străini.

Nimic mai uşor decât să te joci cu miliardele de lei. Când e vorba de proiecţii bugetare multianuale, aşa cum le avem pe cele din programul de guvernare al PSD, lucrurile capătă o importanţă şi gravitate maximă, pentru că este în joc soarta poporului român. Analiza ce urmează nu vine de la un economist, doar de la un om obişnuit cu cifrele şi logica.

acum 3 zile · comentarii (23)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 3 zile · comentarii (11)

Fiind singurul şef de instituţie din România care a făcut două plîngeri contra SRI anul trecut, pe lîngă o serie de articole în care criticam imixtiunea lor cu totul exagerată în guvernul Cioloş (unde erau cei mai mari actori invizibili, deşi se mai împiedicau de STS, DIPI etc.), nu cred că mă bănuie nimeni de vreo mare simpatie cu serviciile. Şi nici reciproc.

acum 3 zile · comentarii (0)

„Cred că a fost Rusia“, a spus Trump la prima sa conferinţă de presă după câştigarea alegerilor prezidenţiale, recunoscând explicit posibilitatea ca Moscova să fi atacat cibernetic serverele formaţiunii care a susţinut-o pe Hillary Clinton, rivala sa în cursa prezidenţială.

acum 5 zile · comentarii (40)

Ieri, la Moscova, Saëb Erakat, al doilea ca rang în ierarhia Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov pentru a-i transmite un mesaj urgent pentru preşedintele Putin, „mesaj plin de gravitate din partea preşedintelui Mahmoud Abbas“.

acum 2 zile · comentarii (46)

Aceste rânduri-gânduri pornesc de la o realitate tristă, confirmată de "punerea la dispoziţie", o sintagmă ridicolă, a unui înalt personaj din societatea românească. Însă nu condiţia celui ce părea a fi noul Tipătescu, în România de azi, ne interesează, ci protecţia cetăţeanului, uluit de ce i se poate întâmpla, fără să îl apere nimeni.

acum 2 zile · comentarii (9)

În România care este, a fi în opoziţie pare a fi doar o ambiţie de cartier... Care ar fi diferenţa între iluzie, scandal şi prezenţă efectivă? Minoră. Influenţă pentru viaţa publică în contexte din ce în ce mai confuze şi păguboase. Pe măsură. De aici întrebarea, posibil formală în 2017, avem democraţie fără opoziţie?! De ce nu?! În lumea ”liberă”, orice e posibil. (Mă refer la iubita noastră ţară...).

acum 2 zile · comentarii (5)

Andrei Şerban are o istorie lungă cu Lucia di Lammermoor, încă din Noiembrie 1990, când a regizat opera lui Donizetti pentru Chicago Lyric Opera, reluată apoi în Martie 1993 la Los Angeles, o producţie care a fost radical schimbată pentru Opera Bastille în 1995, unde a funcţionat fără întrerupere ca vehicol al sopranelor de coloratură până în Octombrie 2016, urmând a fi înlocuită din sezonul viitor.

acum 2 zile · comentarii (1)

De formaţie matematician, unul strălucit, apreciat de academicienii Octav Onicescu şi Gheorghe Mihoc, specializat, iar mai apoi doctor în  Teoria probabilităţilor şi statistică matematică, un titlu ştiinţific obţinut la doar 24 de ani, convertit ceva mai încolo la studiul viitorologiei, Mihai Botez are deopotrivă meritul de a fi fost unul dintre cei mai proeminenţi disidenţi români anticomunişti

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 2 luni · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 11 luni · comentarii (2)
Postari Recente