CNADNR anunţă continuarea lucrărilor pe lotul III al autostrăzii Orăştie - Sibiu 0

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a negat informaţiile potrivit cărora au fost oprite lucrările pe tronsonul nefinalizat al autostrăzii Orăştie – Sibiu, ca urmare a sistării fondurilor necesare investiţiei.

CNADNR anunţă continuarea lucrărilor pe lotul III al autostrăzii Orăştie - Sibiu Vezi comentarii 0

Investiţie în impas: ce se întâmplă cu proiectul viitoarei fabrici de biciclete din Haţeg, unde vor lucra 950 de oameni

Investiţie în impas: ce se întâmplă cu proiectul viitoarei fabrici de biciclete din Haţeg, unde vor lucra 950 de oameni

Compania NextCity anunţa în august că începând de anul viitor va începe construirea unei fabrici de biciclete în Haţeg, unde vor fi angajaţi 950 de oameni. Potrivit primarului Haţegului, Marcel Goia, investitorul nu a mai primit ajutor din partea statului român, astfel că înfiinţarea noii fabrici de biciclete este pusă în prezent sub semnul întrebării.

Ce aduce noul an şcolar în Hunedoara: părinţii elevilor, buni de plată pentru a acoperi lipsa manualelor şcolare

Ce aduce noul an şcolar în Hunedoara: părinţii elevilor, buni de plată pentru a acoperi lipsa manualelor şcolare

Peste 60.000 de elevi hunedoreni au început şcoala. Prima zi a noului an şcolar a fost întâmpinată cu fast la colegiile din Deva şi Hunedoara, iar opt primării din judeţ au primit microbuze şcolare noi. Manualele continuă să lipsească însă de pe băncile elevilor de clasele întâi şi a doua, spre nemulţumirea părinţilor şi a copiilor.

Campania va fi încinsă. Fără mari dezbateri între candidaţi, căci sunt şanse minimale ca ei să se întâlnească faţă în faţă, dar plină de ură şi venin de la locotenenţii electorali. Focurile vor arde până la cer ca să mascheze un lucru simplu pe care îl simte orice observator măcar parţial imparţial: lipsa de substanţă a celor care candidează în acest an.

Pe lângă faptul că sistemul naţional de educaţie este unul complet neperformant, ineficient, neprofesionist, covârşit de lipsuri şi incompetenţă, toţi părinţii care au copii la şcoală ştiu şi cât de corupt este acest domeniu cu o importanţă majoră pentru viitorul României. Doar politicienii şi, în special, prezidenţiabilii cu pretenţii de a conduce ţara nu văd, nu vor să ştie şi tolerează cu bună ştiinţă criminalitatea din educaţie.

George Friedman pune întrebarea greşit: ”De ce ungurii care trăiesc în aceste teritorii (România etc.) n-ar avea dreptul să se realipească Ungariei?” după ce falsifică istoria afirmând că Tratatul de la Trianon  ”a dat României şi Cehoslovaciei porţiuni ample din Ungaria, cu tot cu ungurii care trăiau acolo”. Trianonul doar a înapoiat popoarelor pământul care le aparţinea, având rolul de a lua de la hoţ (Ungaria) pentru a restitui proprietarilor.

Toamna anului 2014. Socialismul a învins! Comuniştii zilelor noastre (pfui, m-a luat gura pe dinainte, am vrut să zic social-democraţi) se adună într-un Congres biruitor. Într-o atmosferă plină de entuziasm, se oferă cuvântul geniului Carpaţilor, varianta 2.0. Un socialist neinspirat îl aclamă drept „noul cârmaci”. E scos în şuturi din sală: e un băsist infiltrat!

acum 2 zile · comentarii (10)

Astăzi, fără să vă daţi seama, a început Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Ea se sărbătoreşte în oraşele unde autorităţile cunosc conceptul de „mobilitate urbană durabilă”. Acolo, la ei, deviza acestei săptămani este „Our streets, our choice” („Străzile noastre, alegerea noastră”). Este o campanie asemănătoare cu „Tu esti traficul”, iniţiată de OPTAR. (foto sus)

acum 2 zile · comentarii (3)

Distanţa dintre localitatea Yavoriv, din vestul Ucrainei, pe şosea, cu traseu prin Liov, până la Doneţk, este de 1281 de kilometri, ceea ce înseamnă că maşini de luptă performante o pot parcurge, într-un sens, sau altul - fără să întâmpine rezistenţe locale sau să le lase în seama altor subunităţi, specializate în lupta în localitate, ca în Irak -, într-o zi de luptă. Un enunţ valabil la Pentagon, dar şi la Moscova, chiar dacă numai ipotetic.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente