VIDEO Pensionar bătut de şoferul unui microbuz din Deva, după ce i-a cerut să oprească între staţiile de pe traseu 0

Aurel Resiga (73 de ani) a reclamat că a fost bătut de şoferul unui microbuz de transport călători pe un traseu din Deva. Pensionarul şi soţia sa au fost agresaţi după ce ar fi cerut şoferului să oprească înainte de staţia finală, pentru a coborî într-o zonă mai apropiată de casa lor.

VIDEO Pensionar bătut de şoferul unui microbuz din Deva, după ce i-a cerut să oprească între staţiile de pe traseu Vezi comentarii 0

În dimineaţa zilei de 17 noiembrie, Victor Ponta s-a trezit în cea mai proastă dintre lumile posibile: pierduse Cotrocenii, era contestat în propriul partid şi avea perspectiva de a se întoarce la muncă, la munca aia grea de la Palatul Victoria. A încercat s-o facă pe struţul, vârându-şi câteva zile capul în nisipul Emiratelor, dar i-a folosit tot atât cât struţului: deloc.

acum 2 zile · comentarii (23)

Vedeţi cum se reaşază scaunele pentru a se pregăti noua masă a puterilor lumii. Sesizaţi, deja fără prea mare efort, cum se repoziţionează marii actori şi cum, foarte grăbiţi, aproape cu disperare împinse de la spate de dorinţa propriei supravieţuiri, încep să se alinieze micile puteri sau cele care nici măcar nu contează, undeva în limita de cuprindere a umbrelei protectoare a supraputerilor ce se pregătesc de conflict.

acum 2 zile · comentarii (19)

Putem fi indiferenţi la răspândirea acestui nou virus ucigaş, Ebola, momentan fără antidot. După cum unii sunt insensibili la războiul slavo-slav, cel derulat la circa 300 de kilometri de graniţele României, iar Moscova ne şi sfătuieşte să nu ne implicăm în problemele sale...interne. Glumă bună, poate, de Radio Erevan. Ebola nu este însă deloc o glumă şi se răspândeşte în condiţii care nu pot fi ignorate.

acum 5 zile · comentarii (4)

Când domnul Victor Ponta a câştigat şefia PSD-ului părea că acest partid o apucă pe o cale nouă, cu oameni tineri hotărâţi să lase în istorie organizarea de tip comunist a partidului. Creşteau multe speranţe la vestea că generaţia domnului Ponta preia cel mai mare partid din România. Această generaţie s-a ars repede şi s-a dovedit a fi una de tineri superficiali fără operă şi fără viziune, uşor de corupt şi cu o coloană vertebrală moale.

acum 5 zile · comentarii (89)

Analistul German de origine română,Anneli Ute Gabanyi, a declarat în cadrul unei dezbateri din Parlamentul României că alegerea lui Klaus Johannis ca şi preşedinte este de bun augur deoarece poate consolida poziţia României în problematica Reunirii celor două state româneşti.

acum 2 zile · comentarii (8)

În urmă cu mai mult de un an la editura Humanitas condusă de filosoful Gabriel Liiceanu, nimeni altul decât semnatarul volumului de „texte civile” asupra căruia aş dori să mă opresc în însemnările mele de astăzi, apărea o carte cu titlul „De ce este România altfel”. Scrisă de istoricul Lucian Boia, autor de bestselleruri garantate.

acum 2 zile · comentarii (1)

Săptămâna trecută, am asistat la o conferinţă în care un reputat jurnalist şi profesor, specialist în „comunicare”, analiza diversele imagini şi sloganuri utilizate în campania pentru alegerile prezidenţiale: cu ce îmbrăcăminte s-au afişat candidaţii, în ce anturaj, cât de adecvate le sunt (în fapt, le erau) lozincile, cât de persuasivă - ţinuta, cât de elocvente - gesturile, cât de penetrant - discursul.

acum 2 zile · comentarii (3)

Efectul urnelor se multiplică în cele două tabere. Singurătatea primului tur e o amintire estompată de înghesuiala inerentă victoriei. Bizantinismul trăieşte intens speranţa întâlnirii cu Klaus Iohannis. Preşedintele ales se află în faţa primelor încercări post-electorale, în vreme ce lumea politică românească se reaşază febril. În acest context, pot spune cu toată certitudinea un lucru: nimic nu va mai fi ca înainte.

acum 2 zile · comentarii (2)

Einstein spunea: „Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“. Cu doi ani în urmă, am primit o moştenire: manuscrisele bunicului meu - poezii, însemnări, piese de teatru - din perioada petrecută în lagărele ruseşti. Coincidenţa face că, în anul acela, se împlineau 70 de ani de la bătălia de la Cotul Donului (1942), moment istoric important ce a marcat începutul anilor de prizonierat ai bunicului meu, Mircea Pavel.

acum 2 zile · comentarii (1)
Postari Recente