Staţiunea Straja a fost lăsată fără curent din cauza datoriilor. Cabanierii sunt nevoiţi să se descurce pe cont propriu 0

Aproape 200 de cabane, vile şi pensiuni din Staţiunea Straja au rămas astăzi fără curent electric, după ce furnizorul de electricitate din staţiunea a oprit alimentarea cu energie electrică. Motivul îl reprezintă datoriile pe care firma care administrează telegondola le are la furnizorul de electricitate.

Vezi comentarii 0

Amenzi de 150.000 de lei pentru trei firme care au adus peste 2.000 de tone de reziduuri de plumb în Hunedoara

Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare totală de 150.000 de lei pentru trei societăţi comerciale, după ce peste 2.000 de tone de reziduri de plumb au fost depozitate fără autorizaţie, în curtea unei societăţi comerciale din Hunedoara şi pe malul râului Cerna. Materialele sunt nocive pentru sănătatea oamenilor, însă cei care s-au ocupat de procesarea lor nu au anunţat autorităţile de mediu.

Traian Berbeceanu cere daune de peste 200.000 de euro anchetatorilor săi

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în faţa instanţei pe anchetatorii fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, deveanul Traian Berbeceanu. Potrivit rechizitoriului dosarului intrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, Berbeceanu s-a constituit parte vătămată şi are pretenţii financiare de la cei trei inculpaţi de 100.000 de lei şi 200.000 de euro.

Modernizarea centrului Devei a intrat în impas. Construcţia celui mai mare pasaj subteran dintr-un oraş al Hunedoarei întâmpină "probleme tehnice"

Anunţat în urmă cu un an ca unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare urbană planul de „reabilitare şi refuncţionalizare a spaţiului public din zona Parcului I.C. Brătianu”, din Deva, riscă să fie suspendat. Investiţia urma să fie realizată din fonduri de la Uniunea Europeană, iar valoarea proiectului se ridică la 38 de milioane de lei.

Mi-au revenit puterile paranormale. Văd din nou oamenii pe stradă înconjuraţi de bule din care le ies gândurile, ca în revistele de benzi desenate. Văd iar ura şi dragostea emanând din ei ca o căldură colorată. Aud un început de frază rostită la telefon, apoi totul continuă la mine în cap, de cealaltă parte a receptorului deocamdată invizibil. Le aud ideile şi le simt fricile ca pe nişte vibraţii care ne îndepărtează unii de ceilalţi.

Scriu aceste rânduri ca unul care am poposit în armata israeliană, dar am şi văzut drama palestinienilor lipsiţi de orice speranţă de mai bine, în deşertul bântuit de orgoliile unor politicieni care confundă - îmbătaţi de propria imagine, de temporari învingători -, confortul din propriul birou cu realităţile şocante în care este nevoită să crească noua generaţie de pământeni, ce nu vrea decât să trăiască demn, în libertate.

acum 22 ore · comentarii (53)

Premierul României, Victor Ponta, viitorul candidat din partea PSD pentru prezidenţialele din toamnă, a declarat la Adevărul Live, că se lucrează zi de zi pentru Reunificarea României cu Republica Moldova şi că atunci când cele două societăţi vor fi pregătite aceasta se va putea face.

acum 23 ore · comentarii (5)

Nici acum nu îmi explic cum de am reuşit să îl conving pe fostul comandant al puşcăriei Râmnicu Sărat, locotenent colonelul în rezervă Alexandru Vişinescu, să stea de vorbă cu mine şi, mai ales, să mă primească în modesta sa grasonieră, ţinând cont de cât de dezamăgit este de experienţa cu mass-media românească.

John Kerry ne-a spus adevărul când spera că nu îl aude nimeni, confesându-se unui consilier cu privire la invazia israeliană în Gaza: „E pe dracu` o operaţiune precisă!” De fapt, toţi liderii lumii par să ne considere, pe toţi, o populaţie de nevertebrate, de vreme ce primim poveşti nemuritoare zi de zi, ipocrizia globală ajungând la proporţii neverosimile.

acum 4 zile · comentarii (23)

Anul 2013 a fost unul foarte interesat, sub aspectul oferirii de indicii pentru un viitor mai clar al statelor şi cetăţenilor. Majoritatea problemelor ce au izbucnit cu forţă în 2014 sunt efectul direct nu doar al vechilor greşeli – înfăptuite acum mai mulţi ani, uneori fiind vorba de chiar sute de ani – ci mai ales a erorilor grave realizate în 2013.

acum 4 zile · comentarii (0)

În opinia locotenent-colonelului Ralph Peters, fost ofiţer american de informaţii, care a lucrat în Germania, actuala geografie politică a Orientului Mijlociu nu permite pacea. Peters susţinea, în 2006, că la originea mişcărilor insurgente din zonă se afla harta nedreaptă, trasată în secolul trecut de Imperiul britanic şi Franţa colonială.

acum 4 zile · comentarii (12)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

acum 4 zile · comentarii (31)

Îmi amintesc şi acum când am văzut prima dată filmul „Planeta maimuţelor”. Primul film din serie, cel din anii `60-`70. Eram copil, eram la  ţară la mamaia, în Argeş. Mamaia avea un televizor mic sport, alb-negru, bineînţeles. Copii în pijamale, în vârful patului, eu, sora mea Mihaela, verişorii noştri Mugurel şi Gabi, toţi cu ochii zgâiţi la ecranul mic alb-negru.

acum 3 zile · comentarii (4)

Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

acum 3 zile · comentarii (9)

Este esenţial pentru România să-şi susţină ferm, în perioada imediat următoare, propunerea pentru postul de comisar european. Orice controversă internă în procesul de nominalizare oficială ori ezitare în negocieri poate afecta grav şansele de a ne menţine poziţia importantă deţinută, prin Dacian Cioloş, în Comisia Europeană.

acum 3 zile · comentarii (3)
Postari Recente