Destinul crunt al poliţistului care a sărit din maşina rămasă fără frâne: tânărul de 26 de ani a murit strivit sub roţile ei 0

Remi Macarie, un poliţist în vârstă de 26 de ani, din comuna Sarmizegtusa, a murit în spital, după mai multe zile de suferinţă. Tânărul a fost implicat într-un accident grav, după ce maşina pe care o conducea a rămas fără frâne, iar el a sărit din ea.

Destinul crunt al poliţistului care a sărit din maşina rămasă fără frâne: tânărul de 26 de ani a murit strivit sub roţile ei Vezi comentarii 0

Misterul brăţărilor de aur masiv descoperite de-a lungul timpului în Sarmizegetusa Regia: ce sunt, de fapt, cele mai faimoase comori ale dacilor

Misterul brăţărilor de aur masiv descoperite de-a lungul timpului în Sarmizegetusa Regia: ce sunt, de fapt, cele mai faimoase comori ale dacilor

Cel puţin 20 de spirale din aur masiv au fost descoperite pe teritoriul României, la Sarmizegetusa Regia. Specialiştii le-au considerat cele mai valoroase obiecte de tezaur provenite din zona Munţilor Orăştiei, însă cu toate au ajuns pe piaţa neagră a antichităţilor şi doar 13 dintre ele au fost recuperate până în prezent de statul român. Comorile au stârnit controverse legate de modul în care erau folosite şi de veridicitatea lor.

Secretele teribile ale celebrilor baroni Nopcea. Nepotul şi-a omorât iubitul de-o viaţă şi s-a sinucis, iar unchiul devenea noaptea tâlharul „Faţă Neagră“

Secretele teribile ale celebrilor baroni Nopcea. Nepotul şi-a omorât iubitul de-o viaţă şi s-a sinucis, iar unchiul devenea noaptea tâlharul „Faţă Neagră“

Una dintre cele mai vechi familii din Transilvania a strâns, de-a lungul istoriei de aproape şapte secole, o serie nesfârşită de drame. Cele mai multe controverse apar în poveştile de viaţă ale nobililor Ladislaus (Vasile) Nopcea şi a nepotului său, Franz, celebrul om de ştiinţă de la începutul secolului al XX-lea.

Nu mai este o situaţie de criză. Nu mai este o dilemă umanitară. Este, fără niciun fel de îndoială, cea mai mare bătălie pe care o poartă Europa aceasta a noastră, pe fronturi multiple, cu ce arme are la îndemână, nu multe, cam vechi, şi un Stat Major în derută, dar, foarte important, cu voinţa politică de a găsi o soluţie.

acum 14 ore · comentarii (59)

Domnul Liviu Dragnea a declarat, de curînd, că avem nevoie de un nou mod de a face politică. Avem nevoie de un „pact” pe termen lung al tuturor partidelor ţării, de un armistiţiu bazat pe „dialog şi continuitate”, de conlucrarea patriotică a tuturor, în jurul unui „proiect de ţară peren”. Poţi să ai ceva împotrivă? E drept, ai mai auzit asemenea îndemnuri şi altădată: „consens”, „uniune naţională”, „ţara mai presus de interesele de partid” etc.

acum 2 zile · comentarii (146)

Între cele 365 de zile ale anului, s-a găsit şi o zi de aniversare a limbii române. Ziua de 31 august a fost proclamată  Ziua Limbii Române, prin Legea 53/ 2013. O sărbătoare, fie ea sacră sau profană, este un bun prilej de aduceri aminte şi de reflecţii.Vom aşterne aici doar câteva, pentru a schiţa o emblemă închinată Limbii Române.

acum 8 ore · comentarii (2)

…este sintagma care ar menţiona, în gândul meu, această revenire cu totul specială a celebrei formaţii corale camerale, în spaţiul public. Nu, nu este unica apariţie a Madrigal-ului în ultima vreme, în anii din urmă. Dar este cea mai semnificativă, aducându-mi aminte de marile momente ale formaţiei petrecute cu decenii în urmă, sub conducerea regretatului maestru Marin Constantin.

acum 7 ore · comentarii (0)

Unul dintre statele care permite trecerea refugiaţilor pe teritoriul său este Turcia. Întrebarea care se pune este dacă statul turc, stat care doreşte să intre în U.E, stat membru NATO trebuie să procedeze în asemenea manieră. Este normal ca refugiţii să tranziteze nestingheriţi teritoriul său? Poate U.E, NATO să-i ceară Turciei să stopeze tranzitul refugiaţilor?

acum 9 ore · comentarii (3)

Situaţia e destul de clară: ruşii împreună cu musulmanii fundamentalişti de la ISIS au pus la cale un exod care va prăbuşi Uniunea Europeană ca un castel de cărţi. Americanii, mari iubitori de antichităţi şi clasicisme, pun un umăr la distrugere prin folosirea modelului Imperiului Roman. Totul pe fondul exagerării liberalismului şi tendinţelor precorectitudinii politicii europene.

acum 10 ore · comentarii (197)

1.Medeea, mama mea, creaţia cu care Teatrul Laborator „Sfumato” din Sofia a participat la Festivalul Neta de la Bucureşti este, cred, unul simptomatic, în primul rând, pentru felul în care instituţia producătoare înţelege să îşi onoreze statutul de teatru al cărui rost nu este doar acela de monta şi reprezenta spectacole, ci şi de a face cercetare teatrală.

acum 10 ore · comentarii (0)

Cea mai frumoasă formă de prietenie e muzica de cameră. O prietenie care, cu siguranţă, începe dinainte de concert. Prietenia în muzică, în forma ei cea mai elevată, e o relaţie metamuzicală în sensul platonician al grecescului dialectiktike . Cea mai frumoasă exemplificare a ei, anul acesta în Festivalul Enescu, s-a numit Tharice Virtuosi.

acum 10 ore · comentarii (0)

Dacă vrei să vezi arhitectură rurală veche şi frumoase datini din Bucovina, fă o vizită în comuna Ciocăneşti, din judeţul Suceava. În primul rând pentru că localitatea este singura din ţară care are închistrite pe faţadele caselor şi a instituţiilor publice brâuri zidite în motive tradiţionale. Apoi pentru că oamenii locului sunt foarte preocupaţi în păstrarea tradiţiilor şi a legăturilor cu străbunii.

Ca bucureştean trăitor în centru şi fost susţinător al campaniei lui Nicuşor Dan, căpătasem o atitudine aproape automată pro-patrimoniu cînd venea vorba de treburile oraşului. Între timp m-am mai relaxat pe tema asta. Un oraş trebuie să fie şi viu, pe lîngă frumos. Mi-a atras atenţia o dezbatere bună, desfăşurată pe contul de Facebook al lui Şerban (Shere) Marinescu.

Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

acum 8 zile · comentarii (15)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 8 zile · comentarii (27)
Postari Recente