VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului 0

Vasile Muntean (70 de ani) a aflat că trebuie să primească suma de un leu pentru o parcelă de un metru pătrat pe care a cedat-o constructorilor Autostrăzii Deva – Lugoj. Bătrânul din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos aşteaptă de aproape doi ani banii şi se simte uitat de statul român.

VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului Vezi comentarii 0

Ghetoul romilor alungaţi de autorităţi la periferia municipiului Orăştie

Ghetoul romilor alungaţi de autorităţi la periferia municipiului Orăştie

Zeci de familii nevoiaşe, în majoritatea lor de romi, au fost trimise să locuiască într-un mini-cartier înfiinţat recent de administraţia locală din Orăştie. Oamenii au fost siliţi să se mute în locuinţele tip container, după ce au fost evacuaţi din casele lor. Noul ghetou de la periferia Orăştiei a fost amenajat ca prelungire a unui cartier populat în mare parte de familii de romi.

Sute de oameni au protestat în Petroşani împotriva închiderii minelor Văii Jiului şi faţă de situaţia economică a CEH

Sute de oameni au protestat în Petroşani împotriva închiderii minelor Văii Jiului şi faţă de situaţia economică a CEH

Peste 500 de hunedoreni s-au alăturat astăzi marşului de protest organizat în Petroşani pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunităţilor din oraşele Văii Jiului. Mitingul a avut loc timp de două ore, iar cele mai mari nemulţumiri ale protestatarilor au fost legate de închiderea minelor şi lipsa investiţiilor care să aducă o mai mare siguranţă angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara.

Despre Dinu Patriciu  pot  să spun că este fondatorul „Adevărului” modern. Visa sa facă din „Adevărul” o mare companie multinaţională. Adică un fel de News Corporation sau Time Warner al regiunii noastre, în Balcani, Europa Centrală, Republica Moldova, Ucraina, Georgia ( ţară pentru care avea o slăbiciune aparte, fiind un mare admirator al guvernării neoliberale a lui Saakaşvili, cu care de altfel se afla în relaţii foarte apropiate).

acum 23 ore · comentarii (2)

În „The Agency. The rise and decline of CIA”, eseu tipărit de John Ranelagh la Cambridge Publishing Ltd în 1987, tradus în România la editura All, zece ani mai tîrziu, în 1997, sub titlul „Agenţia. Ascensiunea şi declinul CIA”, dau peste o întîmplare des invocată de Allen Dulles, vedetă a OSS, mai întâi, director al CIA, mai apoi.

acum 4 zile · comentarii (17)

La un veac de la izbucnirea Primului Război Mondial, la 70 de ani de la debarcarea aliaţilor pe coasta Normandiei, spre a izbăvi – cu un uriaş tribut de vieţi omeneşti – bătrîna Europă de fascism, la un sfert de secol de la dispariţia Cortinei de Fier, prezentul este zguduit de convulsii belicoase, mult mai puternic decît ne-am fi imaginat.

acum 4 zile · comentarii (5)

Vlad Mixich publica, în 2011, o carte care avea să primească ulterior premiul Milan Kundera, „Fanaticii - portretele a zece oameni cu vocaţie”. Lista sa exhaustivă şi foarte personală se termina, neaşteptat, cu portretul Monicăi Macovei, realizat în mai multe etape, la Breaza, alături de mama sa, la volanul autoturismului condus de fostul ministru al Justiţiei, un Suzuki, la casa pe care europarlamentarul român o deţine în 2 Mai.

acum 4 zile · comentarii (73)

Moda victoriană a vacanţelor pe litoral, a ridicării de vile la mare, avea să trezească interes şi în România începutului de secol XX, devenind parte a modernizării societăţii în timpul domniei Regelui Carol I. Era un fapt cunoscut încă din secolul al XVIII-lea că asemenea ţărmuri marine prezentau beneficii pentru sănătate, devenind staţiuni balneare, accesibile la început claselor sociale înstărite.

acum 5 zile · comentarii (3)

Doamnelor şi domnilor prezidenţiabili, dincolo de bătălia din ce în ce mai joasă şi murdară în care este angrenată întreaga noastră clasă politică, unul dintre dumneavoastră, peste câteva luni, va trebui să reprezinte România în cele două mari alianţe din care facem parte: Uniunea Europeană şi NATO.

acum 22 ore · comentarii (3)

Ne bucurăm că primim bani de la UE, dar dacă aceştia sunt investiţi prost, nu ai cum crea fluxul economic care să contribuie la dezvoltarea economică a României în viitoarea perioadă. Cum poţi reduce disparitatea economică, diferenţele rural-urban, Est-Vest?  În nici un caz oferind de 3 ori mai mult pe programul de resurse umane decât pe programul de competitivitate.

acum 3 zile · comentarii (1)

Acest film le-a adus Oscarul pentru scenariu tinerilor Ben Affleck şi Matt Damon, o onoare meritată pentru portretul profesorului, jucat de Robin Williams, care şi el a fost onorat cu premiul Oscar. Acet rol este modelul pentru toate şcolile unde tinerii suferă din cauza individualismului care ne micşorează sufletele.

acum 3 zile · comentarii (1)

Printre momentele cu adevărat importante ale zilei de 10 august 2014 nu vom număra diferitele acţiuni ale pisicilor contra bucăţilor de carne de pe farfuriile nesupravegheate, care au cucerit de mult reţelele sociale, nici diferite proteste ale manipulaţilor nespalaţi pe creier, asa cum ne arată un interviu postat pe Facebook de curând, în sprijinul infractorilor cu bani.

acum 3 zile · comentarii (3)

Acum un an şi ceva, Statele Unite au evitat, la limită, un faliment tehnic; de fapt, pericolul persisită, falimentarea economică fiind doar amânată, prin votul politic al autorităţilor. Multă lume a fost surprinsă să constate cât de vulnerabilă în plan economic s-a dovedit a fi SUA. La fel de multă lume este astăzi surprinsă să audă cât de vulnerabilă este SUA în plan identitar.

acum 3 zile · comentarii (82)
Postari Recente