FOTO Cum s-a transformat Lacul Cinciş: locul preferat al hunedorenilor a devenit tot mai inaccesibil turiştilor cu corturi 0

Lacul Cinciş a devenit o afacere privată. Cei care vor să îşi instaleze corturile pe malurile lui au din ce în ce mai puţine opţiuni. Le-au rămas câteva petece de pământ, pe care accesul nu a fost încă îngrădit de noii proprietari de terenuri, vile şi pensiuni.

Vezi comentarii 0

Amenzi de 150.000 de lei pentru trei firme care au adus peste 2.000 de tone de reziduuri de plumb în Hunedoara

Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare totală de 150.000 de lei pentru trei societăţi comerciale, după ce peste 2.000 de tone de reziduri de plumb au fost depozitate fără autorizaţie, în curtea unei societăţi comerciale din Hunedoara şi pe malul râului Cerna. Materialele sunt nocive pentru sănătatea oamenilor, însă cei care s-au ocupat de procesarea lor nu au anunţat autorităţile de mediu.

Se vorbeşte cu parapon, de cîteva zile, despre doamna Rozalia Biro, nominalizată pentru portofoliul culturii de liderii UDMR. În CV-ul Domniei Sale, limba română e trecută la „limbi străine”. E adevărat că mai toate guvernele post-revoluţionare, de regulă hiper-patriotice în declaraţii, cînd trebuie să ofere ceva partenerilor maghiari, propun cu o stranie lejeritate tocmai Ministerul Culturii.

acum 24 ore · comentarii (166)

Victor Ponta îşi lansează candidatura la prezidenţiale din Capitala Olteniei, plasând oraşul Craiova în centrul luptei pentru Preşedinţia Republicii. Liderul social-democraţilor români a ales Craiova ca locul de unde îşi face cunoscută românilor candidatura oficială la conducerea Republicii.

acum 16 ore · comentarii (8)

Zilele trecute, cînd toată lumea vorbeea despre „perlele de la BAC“,  a apărut un „Dicţionar al greşelilor de limbă“ (Editura Cartier 2014). Am avut onoarea de a vorbi cu Valentin Guţu, omul care a făcut acest monumental dicţionar, un instrument care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.

acum 18 ore · comentarii (2)

„În locul politicianului român, aş fi mers la Tuşnad chiar şi cu autostopu': poate-l prindeam pe Orban Viktor într-o pasă bună şi-mi explica cum a făcut ca fiecare palmă de pământ arabil să fie lucrată, prin ce minune i-a forţat pe ăia de la gaz să nu mai bage în facturile populaţiei pierderile din reţea şi - altă minune - de unde bani pentru mărirea lefurilor profesorilor.”

acum 18 ore · comentarii (5)

Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

acum 18 ore · comentarii (8)

De când a devenit independentă (1960), Republica Centrafricană a suferit 5 lovituri de stat, ceea ce a creat instabilitate politică - mai ales în nordul ţării care este populat predominant de musulmani. Este o poveste despre violenţă, corupţie şi proastă guvernare. Oare comunitatea internaţională – cea care are responsabilitatea de a proteja – nu ar fi trebuit să prevadă conflictul din prezent dintre Séléka şi anti-Balaka?

acum 19 ore · comentarii (1)

De câteva zile deznădejdea a cuprins câteva sute de familii de români din Bucovina, din regiunea Cernăuţi, ai căror copii au primit ordin de mobilizare. Tinerii români din Cernăuţi sunt chemaţi în armata ucraineană să lupte în estul Ucrainei împotriva separatiştilor. Românii din Ucraina protestează, dar Guvernul României tace! Unde este ministrul de Externe? Unde este ministrul pentru românii de pretutindeni?

acum 22 ore · comentarii (43)

Părintele individualismului este Alexis de Tocqueville. Acest om a scris în tinereţe cea mai bună carte despre democraţie şi despre America, Despre democraţie în America. Tocqueville este faimos pentru că a prezis atât de bine viitorul democraţiei--lumea noastră arată mai mult ca descrierile lui decât arăta America în 1832, când a vizitat-o.

acum 23 ore · comentarii (2)

După un preşedinte zâmbăreţ (Ion Iliescu), unul grafoman ( Emil Constantinescu a scris o carte de 3500 de pagini) şi unul jucător-vorbitor (Traian Băsescu), PNL ne propune un preşedinte „tăcător“. A vorbit public câteva săptămâni în timpul unei scurte campanii care l-a detronat pe Crin Antonescu din fruntea partidului şi l-a înlăturat din cursa prezidenţială – numită de răuvoitori şi „blitzkrieg“. Apoi Klaus Iohannis a ales să tacă din nou.

acum 2 zile · comentarii (47)

Alo! Trăiţi, dom’ preşedinte, Victor sunt. Ce mai faceţi? Aţi văzut ce frumos v-au scos ăştia din imn? Mâine-poimâine, dac-ajung la putere, o să vă scoată şi din urătură… Da, da’ nu uitaţi că domnu’ Voiculescu şi cu Antenele au băgat alte versuri, ăştia au scos strofa cu totul… Da, ştiu c-o să vadă ei la alegeri, tocmai de-asta v-am sunat.