Telegondola din Staţiunea Straja a pornit. Mii de turişti sunt aşteptaţi pe munte 0

Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan. De astăzi şi telegondola a fost pusă în funcţiune.

Telegondola din Staţiunea Straja a pornit. Mii de turişti sunt aşteptaţi pe munte Vezi comentarii 0

Pe 8 februarie 1587, călăul Mariei Stuart a avut o zi teribil de proastă. Din motive încă necunoscute, cu prima lovitură de secure n-a reuşit s-o descăpăţâneze total pe regina Scoţiei şi a trebuit să mai lovească de două ori - ba unele relatări spun că şi-a desăvârşit opera abia cu cuţitul. Prin multe din deciziile sale, Victor Ponta ne aminteşte de acel călău.

acum 3 zile · comentarii (45)

Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor şi că, după ce va ieşi din politică, are de gând “să iniţieze un nou demers doctoral”. Vestea bună e că s-ar putea ca, la un moment dat, să iasă din politică. Vestea proastă e că nici acum, în ciuda gestului său aparent onest, dl Ponta tot nu a înţeles despre ce e vorba.

acum 3 zile · comentarii (13)

Nu e prima oară când depun o plângere penală împotriva extremiştilor maghiari. Brusc însă, DIICOT s-a autosesizat din senin şi s-a mişcat în sfârşit împotriva UDMR. Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria şi din România. Şi uite aşa România poate să scape legal de extremiştii maghiari!

acum 3 zile · comentarii (23)

Domnul preşedinte al C.J. Vrancea a lansat pe pagina de FB un îndemn sau apel către toţi cetăţenii să umple “Tolba lui Moş Crăciun” amplasată în Piaţa Unirii şi că nu poate singur să o umple, are nevoie de ajutor. Păi, normal, cine poate face singur, ceva concret? De aia există lucruri eficiente în echipă, dar depinde despre ce fel de echipe vorbim.

acum 3 zile · comentarii (76)

De câte ori citesc rânduri tipice unei propagande desuete, care flutură pericolul unei revolte în secuime sau a unei intervenţii militare maghiare, în spaţiul intracarpatic - cum se intenţiona, în decembrie 1989, când camioanele kaki, ale Budapestei, cu ajutoare aparent umanitare, a se citi plutoane gata de luptă, erau deja la câţiva metri de fâşia arată, ce marca graniţa, gata de a intra în Transilvania, pământ în veci românesc - mă apucă râsul.

acum 3 zile · comentarii (37)

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României.

acum 5 zile · comentarii (8)

Se tot caută premizele care au dus la îngreunarea votului cetăţenilor din diaspora. Cea mai sigură şi simplă pistă este aceea a depistării schimbărilor intervenite între alegerile prezidenţiale din 2009 şi cele din 2014. Studierea deciziilor ce au dus la modificarea numărului secţiilor de votare de peste hotare i-ar identifica pe semnatarii acestora şi ar da un semnal clar românilor din străinătate, că vocea lor chiar se vrea a fi luată în seamă.

acum 5 zile · comentarii (2)

Anul acesta se-mplinesc 25 de ani de când putem spune că trăim în democraţie, bem Cola, mâncăm fast-food şi facem bijniss. 25 de ani în care, dacă suntem sinceri, n-am realizat prea multe. Individual am mai dres-o, cu câte un olimpic, vreo eminenţă cenuşie răsărită, dar ca realizări de grup stăm destul de slăbuţ.  Parcă n-am vrut să eclipsăm ceva.

acum 3 zile · comentarii (7)

Cartea lui Alexander von Schönburg s-ar fi putut intitula, la fel de bine, „Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre Regi”, dar nu v-a trecut prin cap să întrebaţi - un fel de enciclopedie „ad usum delphini” despre monarhie, despre lumea regală (la propriu şi la figurat) pe cât de fascinantă, pe atât de puţin cunoscută şi de înţeleasă.

acum 5 zile · comentarii (1)

Cum e posibil ca nişte cetăţeni ai unor democraţii liberale să îşi tortureze semenii? Cum poate o societate „liberă” să accepte cruzimea şi sadismul împotriva altor oameni, cum pot fi utilizate tehnici barbare într-o autoproclamată lume „civilizată”? De ce este compatibilă libertatea cu brutalitatea? Răspunsul vine din însăşi esenţa capitalismului.

acum 7 zile · comentarii (32)

Am văzut o estimare de 100.000 de euro de persoană, în medie, pentru costurile cercetărilor DNA în cazurile de corupţie, până când dosarul e gata să ajungă în instanţă. Înmulţit cu 100.000, cam cât arată altă estimare că ar fi numărul de cazuri care ar trebui să ajungă cu adevărat la DNA, din toată ţara, fac 10.000.000.000, adică zece miliarde de euro.

acum 5 zile · comentarii (3)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 5 zile · comentarii (3)

Au început dezbaterile pentru bugetul României. La fel de gâfâit, în buza Crăciunului, la fel de neprofesionist redactat şi dezbatut, la fel de lipsit de finalitate ca în ultimii 25 de ani. Audierile în Comisii - o formalitate. Votul în Plen - o simplă suită de discursuri politice. Totul este de fapt agreat după "negocierile" cu FMI şi Comisia Europeană.

acum 3 zile · comentarii (3)
Postari Recente