Cazul fetei de 17 ani violată şi torturată timp de trei zile de fostul iubit: Daniel Duma a fost trimis în arest la domiciliu 0

Judecătoria Petroşani a decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Daniel Duma, un tânăr din Petrila acuzat că în perioada 2 – 4 aprilie şi-a torturat şi violat fosta iubită, de 17 ani. Procurorii au contestat soluţia instanţei, iar Tribunalul Hunedoara va decide asupra măsurii preventive.

Cazul fetei de 17 ani violată şi torturată timp de trei zile de fostul iubit: Daniel Duma a fost trimis în arest la domiciliu Vezi comentarii 0

Cele trei dosare ale traficanţilor de comori furate din cetăţile dacice vor fi soluţionate la Curtea de Apel Alba Iulia

Cele trei dosare ale traficanţilor de comori furate din cetăţile dacice vor fi soluţionate la Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia judecă miercuri, joi şi vineri, trei grupări de căutători de comori, acuzate de infracţiuni legate de traficul de obiecte de patrimoniu. 18 oameni sunt inculpaţi în cele trei procese, în care instanţele de fond au acordat condamnări, iar dosarele au fost trimise Curţii de Apel, pentru soluţionarea apelurilor declarate în cauze.

VIDEO Cum este batjocorită aşezarea dacică de la Feţele Albe. Fostul cartier al Sarmizegetusei Regia, lăsat de izbelişte

VIDEO Cum este batjocorită aşezarea dacică de la Feţele Albe. Fostul cartier al Sarmizegetusei Regia, lăsat de izbelişte

O aşezare misterioasă din vecinătatea Sarmizegetusei Regia a fost devastată sistematic. Ruinele „cartierului” fostei capitale a Regatului Dac au devenit locuri de rugăciune pentru călătorii care nu au mai fost lăsaţi să practice ritualuri în situl UNESCO de la Sarmizegetusa. În Feţele Albe, vizitatorii lasă candele folosite la rugăciuni, îşi fac altare şi iau ca amintire bucăţi din ziduri.

Mă întreb ce blestem s-a abătut peste poporul ăsta al nostru de nu mai scăpăm niciodată de ei. Şi parcă un singur lucru îi mai lipsea, acum, acestei ţări năucite de corupţie, de incompetenţă şi de hoţie. Să ne salveze Ponta şi cu Ghiţă.

acum 2 zile · comentarii (163)

Federica Mogherini, responsabilul cu rangul cel mai înalt în UE pentru politică externă, a lansat bomba momentului, afirmând că se aşteaptă ca europenii să extindă durata şi, eventual, chiar amploarea sancţiunilor împotriva Rusiei determinate de anexarea ilegală a Crimeei şi rolul Rusiei în conflictul din Ucraina.

acum 4 zile · comentarii (196)

„Weekend Adevărul“ publică de la o vreme foarte utile „dosare“ ale protagoniştilor politici din regimul comunist. Bine informate, în general, aceste portrete-biografii nu-şi „divulgă“ sursele, cum ar fi totuşi normal, nu numai fiindcă este o regulă valabilă şi în jurnalism, dar, între altele, şi pentru a nu le atribui autorilor eventuale erori provenite din bibliografie, mai cu seamă că nu poate fi vorba de o contribuţie personală.

acum 5 zile · comentarii (13)

"Coaliţia pentru familie" a solicitat azi Parlamentului României, un referendum de modificare a unui articol din Constituţie, prin care să se elimine termenul de "soţi", ce putea da naştere la includerea persoanelor de acelaşi sex, cu termenul de "bărbat şi femeie". Totul justificat ca fiind o măsură de îmbunătăţire a condiţiei familiei, şi nicidecum ceea ce este de fapt - UN ACT DE PUTERE ŞI DE OPINIE RELIGIOASĂ.

Mă aflu în Polonia, urmărind ultima fază a exerciţiului Brilliant Jump organizat de NATO şi coordonat de Corpul Multinaţional Nord-Est, prezentat cu mândrie drept singurul centru pe deplin operaţional de acest gen de pe teritoriul unei ţări din fostul Pact de la Varşovia şi simbolul noii viziuni a NATO asupra componenţei, misiunilor şi dezvoltării Forţei sale de Reacţie Rapidă (cu vârful său de lance Very High Readiness Joint Force).

acum 2 zile · comentarii (26)

Dezbaterea pe care o port de câteva zile cu domnul Traian Băsescu asupra definirii abuzului în serviciu în Codul Penal a căpătat inevitabile accente polemice dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: fiecare dintre noi ne-am aşezat de cealaltă parte a ghişeului. Domnia sa se plasează de partea funcţionarului, eu mă uit la chestiune dinspre partea victimei. Şi de aici, evident, discuţii...

acum 3 zile · comentarii (19)

Sunt şapte luni de când nu am scris nimic de PSD. Unii colegi spun că mandatul preşedintelui Dragnea în fruntea social-democraţilor m-a pocăit, alţii zic că mi-am văzut interesul pentru un loc eligibil de consilier local în Cluj-Napoca sau că am abandonat unele proiecte începute în 2015. Toate pot fi adevărate.

acum 3 zile · comentarii (13)

Câteva mii de persoane au participat vineri seara la ceea ce ar fi trebuit să fie un concert al formaţiei Carla's Dreams la Piatra Neamţ. Evenimentul s-a oprit la solicitarea liderului formaţiei, după ce s-a constat că numărul persoanelor din spaţiul de concert era cu mult (de zece ori) depăşit. Decizia de oprire a fost luată în mod legal şi corect de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ.

acum 3 zile · comentarii (11)

Probabil că, în absenţa fanteziilor ţaţistico-politice de precupeaţă media ale unei dudui pe numele Denise Rifai, fantezii ce au făcut mai toată săptămâna deliciul internetului, asigurându-i astfel postului Realitatea tv o negativă şi de nedorit celebritate, mai nimeni din România nu şi-ar mai fi amintit că ţara se află în plină campanie electorală.

acum 4 zile · comentarii (2)

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la Bucureşti pe extraordinarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit şi veşnic tânăr – proiectele sunt multe şi împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am urmărit, în ultima vreme, intervenţiile candidaţilor pentru primăria generală a Capitalei căutând să suprind atât preocupările şi discursurile lor politice, cât şi proiectele propuse, mai ales, acelea care par a fi aplicabile şi nu simple sloganuri de campanie electorală. Dacă întâlnim în prezentările lor câteva diferenţe ori măcar nuanţe care ar defini cumva statutul de primar al Bucureştiului

acum 5 zile · comentarii (1)

Extrem de rar s-au auzit asemenea vorbe. Niciodată chiar, după ştiinţa mea, de la finele Războiul Rece încoace. Este semnul că, totodată, lucrurile s-au tensionat până la o limită extrem de periculoasă, dar şi că decidenţii politici s-au decis să anunţe că există o linie roşie care nu trebuie depăşită, pentru a se evita spectrul unei confruntări distrugătoare.

acum 5 zile · comentarii (45)

La începutul primului act al lui Bacalaureat, Romeo (Adrian Titieni) are o situaţie de invidiat: e doctor într-un oraş de provincie, cu toate avantajele care derivă din asta, are o soţie înţelegătoare în privinţa relaţiei lui cu o amantă mai tânără, care nu pare să-i dea bătăi de cap prea mari nici ea, iar fiica lui a fost admisă cu bursă la două facultăţi din străinătate, ceea ce reprezintă pentru el un motiv de îndreptăţită mândrie.

acum 5 zile · comentarii (0)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 3 luni · comentarii (2)