VIDEO Capsula Crew Dragon s-a întors acasă. De ce era îngrijorat Elon Musk

VIDEO Capsula Crew Dragon s-a întors acasă. De ce era îngrijorat Elon Musk

FOTO via nasaspaceflight.com

Capsula Crew Dragon, lansată de SpaceX sâmbătă, s-a întors pe Pământ astăzi, îndeplinindu-şi cu success misiunea, după o călătorie fără incidente.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Aş spune că reintrarea hipersonică în atmosferă este probabil cea mai mare îngrijorare a mea” spunea Elon Musk imediat după lansarea capsulei.

Crew Dragon nu a întâmpinat însă probleme, întreaga misiune derulându-se fără incidente. Odată reintrată în atmosfera Pământului, capsula a deschis pe rând cele patru paraşute, aterizând lin în oceanul Atlantic, în apropierea statului Florida.

Naveta a fost dotată cu un scut care să o apere de temperaturile ridicate din momentul intrării în atmosferă.

Uralele inginerilor NASA şi SpaceX au acompaniat capsula în coborârea ei spre suprafaţa Terrei.

SpaceX a demonstrat astfel că poate duce în siguranţă oameni către Staţia Spaţială Internaţională, astfel că  în iulie este aşteptat să decoleze de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida primul echipaj din istorie care va ajunge în spaţiu la bordul unei capsule lansate de o firmă privată.

Echipajul va fi format din doi astronauţi ai NASA, Doug Hurley şi Bob Behnken, ambii având la activ câte două misiuni cu naveta spaţială. Lansarea se va efectua de pe aceeaşi platformă de la care a decolat Apolo 11 cu trei oameni la bord, către Lună, în 1969.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: