Viaţă sub gheaţa din Antarctica. Au fost descoperite „creaturi stranii” VIDEO

Viaţă sub gheaţa din Antarctica. Au fost descoperite „creaturi stranii” VIDEO

Captură video

Cercetătorii au forat prin sute de metri de gheaţă, iar camerele video au scos la iveală „creaturi stranii” ce trăiesc în Antarctica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la British Antarctic Survey (BAS). Aceştia spun că au dat peste „creaturi stranii” sub un strat de gheaţă cu grosimea de 900 de metri în Antarctica, potrivit unui studiu publicat luni în revista Frontiers in Marine Science, informează DPA, citată de Digi 24.

Potrivit unui comunicat publicat de BAS, acesta a fost primul studiu care a descoperit animale staţionare care trăiesc în astfel de condiţii de viaţă. Foarte puţine alte specii au fost observate la o distanţă de 260 de kilometri depărtare de largul oceanului, trăind într-un întuneric absolut şi la temperaturi de minus 2,2 grade Celsius.

Descoperirea a fost făcută accidental, după ce oamenii de ştiinţă au forat prin banchiza Filchner-Ronne. Camerele video coborâte în adâncuri au arătat o serie de animale asemănătoare bureţilor marini şi, posibil, alte specii necunoscute, în proximitatea unei stânci de pe fundul oceanic.

„Ne aşteptam să găsim un miez de sedimente sub stratul de gheaţă, aşadar a fost o mică surpriză atunci când am atins stânca şi am văzut pe imaginile video că existau animale care trăiau pe ea”, a declarat James Smith, geolog la British Antarctic Survey (BAS).

Cercetătorii se întreabă cum au ajuns acolo şi ce mînâncă aceste forme de viaţă. „Descoperirea noastră este unul dintre acele accidente fericite, care duc ideile ştiinţifice într-o direcţie diferită şi ne arată că viaţa marină din Antarctica este incredibil de specială şi uluitor de bine adaptată la un univers îngheţat”, a declarat Huw Griffiths, biogeograf la BAS şi coautor al studiului.

Oamenii de ştiinţă britanici au precizată că vieţuitoarele astfel descoperite se află la 1.500 de kilometri depărtare de o sursă de fotosinteză.


Citeşte şi:

O nouă teorie descrie felul în care au murit dinozaurii

Ultimele secrete ale „continentului pierdut“ VIDEO 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările