Lansarea Samsung Galaxy S4 este gata, dar urmează Tizen şi primul telefon va fi cât se poate de bun, conform Samsung

Lansarea Samsung Galaxy S4 este gata, dar urmează Tizen şi primul telefon va fi cât se poate de bun, conform Samsung

Tizen este urmaşul nesatisfăcătorului Bada OS şi al MeeGo. FOTO Digital Trends

Lansarea Samsung Galaxy S4 a fost finalizată cu succes, dar sud-coreenii n-au terminat cu surprizele pentru acest an. Următorul pas este Tizen despre care Bloomberg afirmă că va veni la începutul toamnei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea Galaxy S4 s-a realizat oficial, urmează ca telefonul să ajungă oficial în magazine în luna aprilie, şi la finalul lunii august, început de septembrie, Samsung aduce Tizen, scrie PocketLint, citând Bloomberg. Ce este Tizen? Pasărea Phoenix pe care sud-coreenii vor să o scoată din două vechi platforme: MeeGo şi Bada OS. Primul a fost dezvoltat de Nokia şi Intel, al doilea a fost gândit mai ales de Samsung. 

HTML5 este cuvântul de ordine pentru Tizen, „religie“ la care se închină şi Mozilla cu Firefox OS. Smartphone-ul Tizen nu va fi doar un dispozitiv ieftin, mediu, ca terminalele prezentate de Mozilla şi partenerii săi, ci un model de top. „Telefonul Tizen va veni în august sau septembrie şi va intra în categoria high-end. Dispozitivul va fi cel mai bine echipat, cu cele mai bune specificaţii“, a declarat Lee Young Hee, vicepreşedinte executiv la Samsung, divizia mobilă.

De ce este nevoie de Tizen? Pentru că toată încrederea acordată Android şi Google s-ar putea duce în câţiva ani, iar Samsung are nevoie de o plasă de salvare. Că este sau nu Tizen aşa ceva, rămâne de văzut, dat fiind că au fost prea puţine momente în care telefonul cu acest sistem de operare a fost prezentat publicului. Pentru moment, Android este destul de bun pentru modelul de top Samsung Galaxy S4

 

Bloomberg mai spune că sud-coreenii vor avea trei dispozitive de vârf în 2013. Primul a fost lansat la New York, urmează o phabletă nouă în locul Galaxy Note 2 şi telefonul cu Tizen ar putea fi al treilea. Acesta din urmă va rula şi aplicaţiile din vechiul magazin Bada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările