„Fii calm cât îţi furăm datele“, noul mesaj folosit de Microsoft împotriva Google

„Fii calm cât îţi furăm datele“, noul mesaj folosit de Microsoft împotriva Google

Cu un tricou sau cu o cană vrei să susţii mişcarea Microsoft?

Microsoft continuă campania Scroogled, dar de data aceasta nu o mai ţine doar în online. Dacă vrei să cumperi un tricou sau o cană prin care să anunţi lumea că nu-ţi place prea mult Google, de acum poţi. Şi direct de la Microsoft cu un mesaj mai mult sau mai puţin inspirat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fii calm cât îţi furăm datele“ este mesajul pe care Microsoft l-a imprimat pe căni şi tricouri.Campania Scroogled prin care Microsoft vrea să atragă atenţia asupra comportamentului nepotrivit al Google în ceea ce priveşte gestionarea datelor utilizatorilor trece în offline prin aceste produse pentru care, foarte probabil, nu se vor face cozi. Microsoft nu s-a oprit însă aici, are o paletă mai largă cu produse, de la „Păianjenul de pe web“ la tricoul plin cu sinonime care îţi spun cum profită Google de tine, scrie CNET.

Campania Scroogled a început cu atacuri la adresa modului în care Google alege să afişeze publicitate în funcţie de cuvintele cheie citite în mailuri şi filtrând conţinutul afişat la căutări online în funcţie de interesele sale. Mai nou, Microsoft profită de scandalul cu NSA şi dezvăluirile potrivit cărora toate marile companii, inclusiv Google, au furnizat într-un fel sau altul date agenţiei. Ironia e că nici Microsoft nu este ştearsă de pe listă, dar cel mai probabil consideră că Google are mai multă expunere. 

Parker Higgins, activist şi purtător de cuvânt al grupului Electronic Frontier Foundation, a spus că între cele două companii nu e o diferenţă atât de mare pe cât lasă Microsoft să se înţeleagă. „Dacă discutăm despre reclamele pe care le vezi, este posibil ca Microsoft să fie puţin altfel. Este greu pentru o companie ca Microsoft să spună că ceea ce face îţi respectă autonomia. De fapt, face treaba puţin altfel“, a apreciat Higgins.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“. 

Află mai multe despre cele două companii: 

FOTO Google arată România despădurită

Google şi Microsoft se aliază împotriva pornografiei infantile disponibilă pe web

Monitorizare 2.0: localizare oriunde şi personalizare perfectă cu sistemele care vor fi mai importante decât GPS-ul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările