Tată şi fiu, la un pas de moarte după ce au fost atacaţi cu furca. Ce pedeapsă a primit agresorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl şi fiul au fost atacaţi cu o furcă FOTO Arhivă
Tatăl şi fiul au fost atacaţi cu o furcă FOTO Arhivă

Pe fondul unui conflict mai vechi, agresorul s-a năpustit cu furca asupra unui bărbat din localitatea sălăjeană Gîrceiu, lovindu-l cu sete în cap. Gestul fiului victimei de a sări în ajutorul tatălui prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge a fost aspru pedepsit de inculpatul violent.

Eugen Creţ, un bărbat din comuna Crişeni, a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Sălaj la trei ani şi patru luni de închisoare cu privare de libertate pentru tentativă de omor, după ce în luna iulie a anului trecut l-a lovit cu furca, în zona capului, pe un tânăr dintr-o localitate vecină.

Potrivit informaţiilor furnizate la acea dată de către procurori, în noaptea de 17 sprea 18 iulie, inculpatul i-a aplicat lui Eugen Lăcătuş senior, cu furca, o lovitură la nivelul capului, cauzându-i o hemoragie masivă. Fiul victimei a sărit de îndată în apărarea tatălui, însă gestul era să-i fie fatal, întrucât agresorul s-a năpustit asupra acestuia cu furca, lovindu-I atât de puternic încât tânărul şi-a pierdut cunoştinţa.
Agresorul a fost arestat la scurt timp şi a stat în spatele gratiilor timp de două luni, după care a fost plasat sub control judiciar, în urma deciziei Curţii de Apel Cluj.

Instanţa a decis să îl condamne doar pentru tentativa de omor săvârşită asupra fiului şi să-l achite pentru infracţiunea de tentativă la omor calificat asupra tatălui. În aceste condiţii, Eugen Creţ s-a ales cu o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare, în regim de detenţie. De asemenea, el a fost obligat să achite daune morale în valoare de 2.000 de lei.  Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

Vă mai recomandăm:

Recidivist sălăjean trimis în judecată. I-a dat concubinei cu securea în cap şi apoi a încercat să fugă din ţară

15 ani de închisoare pentru sălăjeanul care a ucis un român în Irlanda. I-a înfipt un cuţit în picior şi l-a lăsat să sângereze până la moarte

Tentativă de omor în aburii alcoolului. Un zălăuan şi-a înjunghiat fosta soţie cu un cuţit de bucătărie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite